Katy Perry

Pillade ihop en bild på Katy Perry på en halvtimma! Vad tycks? :)5 Bakgrunder - Bokeh

Här kommer lite Bokeh bakgrunder! Bakgrunder kan man aldrig få för många av. Alla är gjorda utav DeviantArt användare. För att ladda ner dem, klicka på bilderna här under så kommer ni till nedladdningssidan!Notera att dessa inte är gjorda av mig! Jag länkar till ibland till saker jag hittar på Internet.

Megan Fox8 fonts!

Något man kan behöva när man använder Photoshop är Fonts (Teckensnitt). Jag vet inte hur många jag har! Massor. Och det finns många bra sidor där man kan ladda ner dem gratis. Men för att göra det lättare för er så tänker jag lägga upp de jag gillar bäst på min blogg så att ni inte behöver söka runt själva.

Vill ni hellre leta reda på fonter själva så kan jag rekommendera DaFont och UrbanFonts. (Varning för popups på UrbanFonts)

De här åtta fonterna kommer från en sida som heter josbuivenga.demon.nl. Jag surfade runt och hittade sidan av slumpen. Klicka på bilderna nedan för att komma till nedladdningsidorna.


Vet ni inte hur man installerar fonter så säg till. Då gör jag en tutorial om det!

4 brushes - Hearts

Här har ni några hjärt-brushes. För att ladda ner dem går ni helt enkelt in på BrushKings hemsida och klickar på kategorin "Hearts". En direkt länk till kategorin på hemsidan har ni här.
The Rose
Hope
Topp 10 Inspirationslåtar

Dessa tio låtar lyssnar jag mest på när jag leker med Photoshop!

  1. B.O.B - Airplanes Part 2 (ft. Eminem and Hayley Williams)


  2. David Guetta ft. Fergie & LMFAO - Getting over you


  3. Mika vs. Redone - Kick ass


  4. Katy Perry ft. Snoop Dog - California Gurls


  5. Jason Derulo - Ridin solo


  6. Kevin Rudolf - I made it


  7. Paul van Dyk - For an angel 2009


  8. Dane Rumble - Cruel


  9. Dash Berlin - Waiting


  10. Stunt - Fade like the sun


Retuschering
Seduction


1 Action - Clouds Effects 3.5

Letade runt efter en ny Action och hittade denna. Den är skapad av sa-cool. Tycker att den gav en ganska cool effekt när jag testade. Klicka på bilden för att ladda ner filen.

 

Vet ni inte hur man laddar upp och använder actions i Photoshop så kan ni lära er genom min tutorial här. Glöm inte att ni kan fråga mig vad som helst gällande Photoshop. Det behöver inte gälla det här inlägget. Kan jag hjälpa er så gör jag det!Läsarbild - Sandra

När en läsare använder någon av mina tutorials och länkar till en bild som de gjort med hjälp av den lägger jag upp bilden på min blogg (om jag har deras tillåtelse) och länkar till deras blogg.

Läsare: Sandra
Blogg: http://sandraamass.blogg.se
Tutorial använd: Måla en svartvit bild
Tack för bilden Sandra!

Tutorial - Måla en svartvit bild
Jag hade tid att slänga ihop en ny Tutorial! Jag hoppas att ni får användning utav den. Jag behöver inte skriva så mycket om den, utan vi sätter igång direkt!

1.  Öppna bilden som du vill måla i Photoshop. Har du inte redan en bild så kan du enkelt hitta en på Internet. Eller så kan du ta en bild i färg och göra den svartvit, så att du sedan kan färglägga den annorlunda. För att göra en bild svartvit i Photoshop använder du kommandot Shift+Ctrl+U. Eller så går du till Image > Adjustments > Desaturate. (Se bild 1)2.
För att börja färglägga bilden går vi till Layer > New Adjustment Layer > Curves. Döp detta lager till Hud. (se bild 2 och bild 3). Och nu ändrar vi inställningarna i Curves. (Kan du inte se inställningarna så gå till Window > Adjustments.) Klicka på menyn och välj Red istället för RGB. (Se bild 4) För att skapa hudfärgen drar vi linjen uppåt något. Sedan ändrar vi menyn till Blue och drar den linjen nedåt något.

3. När du är nöjd med färgen så vill vi få bort färgen från allt annat än huden. För att göra detta så klickar vi på masken och använder kommandot Ctrl+I. (se bild 5) Färgen försvinner då från hela bilden. Vi måste nu måla tillbaka färgen på huden. Som ni ser så blev masken svart, vilket innebär att vi måste måla med vit färg. Så välj vit färg och en mjuk pensel du känner dig nöjd att måla med så börjar vi! Bli inte orolig om du inte är nöjd med färgen när du målar på, du kan enkelt gå tillbaka till dina curves och ändra färgen efter att ha målat genom att dubbelklicka på lagret. (se bild 6) Sedan ändrar du bara dina curves genom att dra dem lite mer åt det håll du tycker det passar bättre. Målar du utanför huden så kan du lätt sudda ut det genom att istället måla med en svart pensel. (Du kan lätt byta från svart pensel till vit och tvärtom genom att trycka X.) Du kan ändra färgen när du vill, eftersom den kan se annnorlunda ut efter att du målat hår, kläder, läppar och allt annat du behöver måla.
4.  Nu ska vi måla läpparna. Du gör på samma sätt. Layer > New Adjustment Layer > Curves. Döp detta lager till Läppar. Och fortsätt precis som du gjorde I steg 3. Men den här gången drar du upp linjen för röd och ner för grön och blå.

5. Nu är det dags för håret. Vi det här laget borde ni veta hur man använder Curves för att färglägga. Gör alltså samma sak nu. Skapa ett nytt lager och döp det till Hår. Experimentera med vilken färg du tycker passar bäst!

6. Färglägg resten! Ögon kan vara lite svårt. De kan ofta se onaturliga ut, men måla dem på samma sätt som innan. Och sedan sänker du opaciteten tills det ser okej ut (se bild 7).7. När du har färglagt hela bilden så är det upp till dig om du är nöjd med hur den ser ut. Du kan ändra färgerna genom att ändra dina curves hur mycket du vill. Och du kan lägga till extra funktioner också. Jag brukar lägga på ett varmt Photo Filter (Layer > New Adjustment Layer > Photo Filter) och även öka Saturation lite grann (Layer > New Adjustment Layer > Hue/Saturation).

Så här gick det för mig:
Har du förslag på en tutorial du vill att jag ska göra? Tveka inte att lämna en kommentar så kan jag göra mitt bästa för att fixa en åt dig!The Way of the Rose

Tycker att den här bilden är så himla vacker! Den är skapad av Lady-ToriDeviantart. Jag känner att jag skulle vilja leka lite med Photoshop, men tyvärr hinner jag inte det! Jag har massor att planera innan jag åker hem till Sverige på måndag! Så om jag inte uppdaterar bloggen så beror det på det!Notera att denna bild inte är gjord av mig!

Blake Lively - Avatar

Jag fick lust att försöka göra en Na'vi. Det gick inte så bra, men jag lägger upp resultatet i alla fall! Detta är alltså Blake Lively som en Na'vi!
Taylor Swift


Ashes of the Innocent

Jag gillar att leta runt på internet efter bilder man kan inspireras av. Den här bilden hittade jag på Deviantart. Den är gjord utav Lady Symphonia. Jag tycker att bilden är otroligt vacker och kreativ! Vad tycker ni? Notera att den här bilden inte är skapad av mig!6 brushes

Här kommer lite fler brushes som jag hittade på Brusheezy. Klicka på bilderna för att ladda ner filerna. Hoppas ni gillar dem!

Behöver ni veta hur man använder dem så finns en tutorial här.

Tutorial - Hur man använder Actions i PhotoshopJag tänkte att jag skulle förklara hur Actions fungerar för er som inte vet hur man använder dem. Actions innebär att någon har redigerat en bild och samtidigt spelat in alla inställningar så att de snabbt kan använda samma inställningar igen på en annan bild. Så snabbt som ett klick! Det är jättebra om man själv inte är säker på hur man får till en viss effekt, men även bra om man som sagt behöver lägga samma effekt på fler än en bild!

1. Först måste du ladda hem det Action du vill använda. En bra sida att hitta sådana på är Deviantart. Men du kan även hitta dem här på min blogg. Att ladda ner dem från min blogg är så enkelt som att klicka på bilden. Filen du laddar hem ligger oftast i en zip eller rar mapp som du måste extrahera. Det kan du göra med program som Winzip, Winrar eller 7-zip. Men ibland är filen en ATN-fil, vilket innebär att du inte behöver extrahera den innan du laddar upp den i Photoshop.

2. När du har extraherat filen så lägg den i en mapp som du lätt kan hitta till från Photoshop. Själv lägger jag dem i en mapp som jag döpt Actions för att göra det så lätt som möjligt.

3. Starta Photoshop och öppna bilden du vill använda. När du gjort det kan du ladda upp din action. Se först till att du har action fönstret öppet. Det kan du göra genom att gå till Window > Actions, eller trycka Alt+F9. (se bild 1) När du sedan har Actions fönstret öppet så klickar du längst uppe i det högra hörnet och väljer Load actions. (se bild 2)
4. Nu letar du reda på platsen du sparade filen på och öppnar den. När du gjort det läggs den till i Action listan.

5. För att nu använda detta action klickar du en gång på pilen på vänstra sidan av det action du vill använda. Då kommer actionet upp under den mappen. (se bild 3) Sedan markerar du actionet genom att klicka en gång på det, och sedan klickar du på play. (se bild 4)
6. Klart! Nu borde du ha fått effekten från din Action på bilden! Ibland kan det krävas att man klickar ok några gånger, beroende på vad för inställningar de använt.

Vill du använda det action som jag använde i guiden? Klicka då bara på bilden nedan! Hoppas att min tutorial var användbar. Är det något ni undrar över är det bara att fråga!1 Action - London

Hittade den här på Deviantart för en stund sedan. Den är skapad av oursolemnhour89. Detta blev mitt resultat. Klicka på bilden för att ladda ner filen.Vet ni inte hur man laddar upp och använder actions i Photoshop så kommentera. I så fall lägger jag upp en tutorial på det! Och glöm inte att ni kan fråga mig vad som helst gällande Photoshop. Det behöver inte gälla det här inlägget. Kan jag hjälpa er så gör jag det!

5 brushes!

Här kommer fem av mina nya favoritbrushes. De är alla från Starwalt. Klicka på bilderna för att ladda ner dem!Vet ni inte hur man laddar upp brushes i Photoshop kan ni följa min tutorial här.

Ändring i bloggen!Nu har jag bestämt mig för att ändra min blogg lite grann.
Från och med nu så kommer krystaldream.blogg.se endast bestå utav inlägg som rör Photoshop. Inlägg som rör mitt privatliv kommer i framtiden att hittas på krystaldream.blogg.se/sophie. Att jag bestämmer mig för att göra detta är bara för att jag vill göra bloggen mindre rörig. Just nu ser det inte ut som en Photoshop blogg. Inläggen finns bara under Photoshop kategorin.

Jag tänker i framtiden lägga in Photoshop tips, tutorials, brushes, actions och så vidare! Jag hoppas att ni tycker att det är en bra ändring! Blir det katastrof så byter jag tillbaka! Tala gärna om för mig om ni tycker att det är en bra idé!

Att det ska vara så svårt att hitta en resväska..Jag och Jeremy har varit ute hela eftermiddagen och letat efter en ny resväska åt mig. Min gamla resväska är helt trasig. Den räckte inte länge. Jag skulle säkert kunna använda den igen om jag verkligen ville, men jag orkar verkligen inte släpa runt på en trasig väska.

Vi kunde inte direkt hitta någon idag. Antingen var de för dyra eller för tunga. Eftersom jag bara får ha med mig 20 kilo får den absolut inte vara tung! 20 kilo är inte mycket! Jag som har så mycket sommarkläder som måste med hem. Får väl försöka att bara ta med det viktigaste.

Har lite souvenirer till familj och vänner från Tokyo också. Jag hoppas verkligen att jag kan hitta en stor och lätt väska imorgon, för då ska vi åka och titta runt igen.

Nu tror jag att jag måste ta en tupplur. Sov under 5 timmar inatt, och vi ska sitta uppe länge ikväll och titta på Rugby mellan Nya Zeeland och Irland! Jag känner inte för att se det egentligen, men jag gör det för att vara social!

Vill ha! Vill ha! Vill ha!

Jag var inne på Nelly.se nyss och tittade lite på kläder. Det skulle jag inte ha gjort! Jag vill köpa alla dessa! Men av olika anledningar kan jag inte det. För det första är jag inte i Sverige, och det går inte att leverera till Nya Zeeland. Om inte min familj skickar vidare förstås, men det är ju alldeles för jobbigt. För det andra har jag inte råd. Det är nog den största anledningen.

Kiernan Top SEK 299, Vila - NELLY.COMReese Dress SEK 499, Motel - NELLY.COMPlayful Dress SEK 399, Only - NELLY.COM
Cream Floral Dress SEK 599, Rare Fashion - NELLY.COMMilleni Top SEK 349, Mango - NELLY.COMCarat Lace Tube Top SEK 259, Vero Moda - NELLY.COM

Jag gillar mest den översta klänningen i mitten! Så grymt snygg. Funderar på om man kanske skulle beställa hem den tills jag kommer hem till Sverige om lite mer om en vecka. Vad tycker ni? Ska jag köpa den?

Uppe i Palmerston North

Nu i helgen är jag uppe i Palmerston North och hälsar på Jeremys föräldrar. Vi åkte upp imorse och jag tror att vi stannar till Måndag morgon. Nu måste jag springa iväg och äta frukost. De ropar på mig!Så där, nu har jag ätit frukost. Det blev lite asiatisk mat, vindruvor och Jasminté! Mums. Jag fundrar på om jag skulle ta och vila en stund, för min förkylning har blivit värre. Och jag vill inte vara sjuk när jag kommer hem till Sverige. Så det är nog bäst att jag vilar så mycket jag bara kan.

En gång flög jag när jag var täppt i näsan. Det var det värsta jag har varit med om. Lufttrycket gjorde så att det gjorde jätteont! Ända upp till ögonen! Ett tag kändes det som att mina ögon skulle explodera. Jag vet att det låter sjukt, men det kändes verkligen som det. Så jag vill inte flyga med täppt näsa igen.

Vädret är mycket finare här i Palmy. I Wellington var det blåsigt med regn. Usch. Ska bli så skönt att komma hem till sommaren i Sverige. Om det nu blir någon sommar! Haha.

2010-06-11 | B.o.B feat. Hayley Williams & Eminem - Airplanes

Den har laten ar hur bra som helst! Det finns tva versioner. En utan Eminem och en med. Jag la upp den med Eminem. Jag tycker om bada tva! (Ursakta att jag inte kan skriva svenska bokstaver. Anvander Jeremys dator)


Blanda dina egna ingredienser på restaurang!

Igår kväll gick vi ut ett helt gäng och åt middag på en restaurang som heter "Genghis Khan". Deras idé är att man själv plockar ihop ingredienserna man vill ha, sedan lagar de den skålen på ca 1-2 minuter! Det är en buffé, så man får gå hur många gånger man vill också. Riktigt coolt faktiskt. Enda nackdelen var att jag tyckte att det var lite svårt att välja rätt kryddor och såser för att få det att smaka bra. Jag är ju ingen mästerkock precis. Jag vet inte riktigt vad som passar ihop och så.

Det blev inte så jättemånga bilder tagna, men här kommer några stycken. Ni får ursäkta Jordan. Han tycker inte om att vara med på bild! Haha.


Flirtation

Efter några timmars pillande kom jag fram till den här. Vad tycker ni, blev den bra? Glöm inte att följa min blog på bloglovin om ni vill se fler av mina bilder i framtiden. Kommentera!Jag bloggar på natten

Så blir det ju för er. Eftersom dygnet här i Nya Zeeland är tvärtemot dygnet i Sverige så blir det ju som att jag bloggar mitt i natten! Det är ganska bra för min del. För när jag vaknar så har jag en massa nya blogginlägg att läsa!Jag vill hitta lite fler intressanta bloggar. Har inte så många i min lista just nu. Har ni några tips? Jag vill gärna läsa bloggar som handlar om lite annat än vardagslivet. Men känner ni till någon riktigt bra vardagslivsblogg så länka gärna till den!

Nu hade jag tänkt att sätta mig ner och photoshoppa lite. Var ett tag sen sist. Det är ju inte ofta jag slutar jobba så här tidigt på dagen. Så då får man ta tiden och göra något kul.

Jag återkommer med resultat.

Citronté och Cosmopolitan

Jag är hemma från jobbet och tillbaka i sängen. Man måste ju vila så mycket man bara kan när man är sjuk! Så nu ligger jag här med lite citronté och en ny Cosmopolitan som jag ska läsa. Jeremy ligger bredvid och säger att han ska ta en tupplur. Klockan 9 på kvällen! Det är lite väl sent enligt mig. Då är det ju lika bra att lägga sig och sova!

Jag längtar förövrigt hur mycket som helst tills Eclipse kommer ut på bio! Jag blir tvungen att se den i Sverige eftersom den kommer ut under tiden jag är där. Jag hade hellre sett den här i Nya Zeeland utan undertexter. Undertexter är distraherande. Har hört det ryktas om att Bella och Jacob kommer att dela sovsäck! - Det gillar vi!Jag vill ha sommar NU!

Jag sitter och lyssnar på Katy Perry - California Gurls och blir så himla sugen på att sitta på stranden med en cocktail och bara njuta av solen! Och här i Wellington öser regnet ner som vanligt. Ska bli så skönt att komma hem till Sverige! Bara vädret blir bra under månaden jag är hemma. Annars blir jag lite besviken. Nejdå, vädret är inte det viktigaste. Det viktigaste är att jag får träffa familj och vänner.

Det ryktas om att det kan bli en roadtrip i slutet av året när sommaren kommer till Nya Zeeland igen. Det vore hur kul som helst. I så fall åker vi nog bara upp till Rotorua och till "The Luge" och runt däromkring. Det blir nog tyvärr ingen resa upp till Coromandel igen. Eller till paradiset som jag kallar det. Det är så underbart vackert där! Jag började nästan gråta när jag var där förra året. (Ja, jag är lite överkänslig, haha). Men se själva:
2010-06-08 | Katy Perry - California Gurls

Jag hörde den här låten på radio för några dagar sedan. Jag, Jeremy, Peter och Michael satt i bilen och alla killarna sa "Det är Miley Cyrus". Jag sa att det var det absolut inte. Jag sa även att det lät som Katy Perry. Vem hade rätt? Haha! Jag tycker låten är helt okej. Skulle definitivt kunna bli en sommarplåga. Den är lätt att sjunga med i!


Kommer ni ihåg The O.C?

Jag ligger här i sängen och lyssnar på musik. Låten som spelas just nu är "Goodnight & Go" av Imogen Heap. Den får mig alltid att tänka på tv-serien The O.C. Jag var verkligen besatt av den serien när den gick på tv. Jag kommer ihåg de exakta scenerna när den här låten spelades! Det var i säsong 2. I scener med Seth och Alex. Jag älskade det avsnittet. Här under är scenen där den spelades mest.

 

Jag måste ta och titta på The O.C igen någon gång. Det spelar ingen roll hur mycket folk tycker att den serien är urtöntig. Jag tyckte inte det! Idag kanske jag inte tycker om den lika mycket, men det spelar ingen roll. Jag har många bra minnen länkade till den serien.


Det snöar i Wellington!

Idag fick jag höra att det snöade i delar av Wellington! Det är ovanligt kan jag tala om. Folk tyckte att det var jättespännande medan jag bara sa "Jaha..". Jag avskyr snö. Jag skulle säkert sakna det om jag var utan snö i åratal, men vem vill inte hellre ha sol liksom?Jag mår inte bättre. Snarare sämre än jag gjorde igår och imorse. Så det bästa vore nog att lägga sig i sängen och knapra C-vitamin och dricka te. Så det ska jag nog göra strax. Eller ja.. jag gör nog det nu!

Dålig sömn

Det värsta jag vet är att ha ont i halsen när jag ska sova. Inatt vaknade jag säkert 10 gånger. Riktigt irriterande. Jag gick upp och tog några värktabletter och det hjälpte en stund, men sedan vaknade jag upp och hade lika ont igen. Och inte kan jag sjukanmäla mig heller. Blir det värre så blir jag tvungen. Jag tror att jag hade feber inatt också, för jag frös och svettades om vartannat.Jeremy mår lite bättre, men han bestämde sig för att ta en halvdag idag. Önskar att jag kunde göra det.. Det blir helt enkelt till att ligga i sängen och vila när jag kommer hem från jobbet. 4 dagar kvar till helgen!

Filmkväll hos Christine!

Ikväll åkte jag hem till Christine för att äta middag och se på en film. Filmen blev "Shaun of the dead". Jag tvivlade på att jag skulle gilla den. Men den var faktiskt hur bra som helst!

Jag älskar verkligen skådespelarna, Simon Pegg och Nick Frost, som även är med i Hot Fuzz. Brittisk humor är verkligen rolig! Dylan Moran, som också var med i filmen, är ju rolig han också.Vi åt Kyckling Korma med cashewnötter. Mums!

Men allt är inte frid och fröjd. Jag har ont i halsen och känner mig allmänt hängig. En förkylning på gång förstås. Det är både bra och dåligt. Dåligt för att jag inte riktigt har råd att stanna hemma från jobbet, men bra för att få det överstökat. Vill ju liksom inte bli sjuk i Sverige. Det hinner jag inte! Haha.

Jeremy är sjuk han också. Han åt tydligen någon dålig mat.. Lite sömn så kanske vi mår bättre båda två!

Naturredigering

En snabb naturredigering! (Lite skavanker här och där, jag vet) Nu är det dags att göra sig i ordning inför jobbet!Man får trippa på tå

Jag vaknade för ungefär en halvtimme sedan. Klockan är nio på morgonen och jag ville upp och använda datorn lite innan jobbet, men man får vara så tyst man bara kan. Jeremy sover nämligen fortfarande. Han är en av de som fått ledigt idag på grund av "Queens birthday". Själv måste jag jobba, men om jag ska vara ärlig så är det bra. För jag får 1,5 gånger pengarna idag! Det tackar man inte nej till. Jag jobbar bara mellan 11-17. Och om jag ska vara ärlig vill man ju inte precis gå ut i det här vädret! (se bilden nedan!)

Varmare här än i Sverige för tillfället. Hur går det till? Jag trodde det var sommar i Sverige! Haha.

Efter jobbet ska jag hem till Christine och vi ska ha filmkväll.
Vi har planerat det hur länge som helst, men det har aldrig blivit av. Men det SKA bli av ikväll!

Nu ska jag surfa runt lite mer på Internet innan jag måste göra mig i ordning. (Man är ju något datorberoende!)


Jeremy lär sig svenska

Det är ganska underhållande att vara i rummet när Jeremy tränar svenska. Ni vet ju hur engelsktalande människor låter när de försöker prata svenska. Vi kommer väl alla ihåg Tony Irving? Jeremy är duktig, han lär sig snabbt. Ni vet det där programmet jag pratade om, det som jag använder för att lära mig spanska? Han använder samma program för att lära sig svenska. Så han måste uttala orden rätt för att komma vidare till nästa. Nyss satt han och försökte säga "en fisk" i typ 2 minuter! Haha.

Allt jag hör är "en kvinna", "en man", "en flicka", "en pojke" och så vidare. Jag satt och tog kort på Jeremy nyss och han blev lite distraherad. Han ville inte vara med på bild när han studerade svenska. Men jag är på bushumör så jag laddar upp bilderna ändå! Hihi.

Paint Party (Del 1)

Det var inte lätt att fixa, men här kommer några utav bilderna från festen! Jag hade gärna lagt upp flera, men bilderna som man laddar upp på bloggen får högst vara 8mb och filen jag ville ladda upp var 12mb. Så jag fick ta bort lite bilder. Men jag lägger upp lite flera så småningom!


(Det är lite irriterande att bilderna blev så klippta också!)

 


Paint Party bilder - Problem..

Jag skulle ju ladda upp bilder från festen igår, men jag har lite problem med dem för tillfället, så det kanske dröjer ett tag. Ni kan få ett smakprov här!Paintparty Madness!

Igår hade vi en riktigt stor fest! Det var hur kul som helst. En massa vänner, mycket dricka och bra musik. Det kan inte bli bättre! Vi började dricka runt åtta-tiden och klockan halv tolv gick vi iväg till Paintpartyt. Jag var ganska lullig och tappade min biljett! Haha. Så vi fick springa tillbaka vägen vi gått och se om vi kunde hitta den. Och som tur var så gjorde vi det! Jag hade blivit så arg om jag inte hade kommit in!

Vi kom in strax innan tolv och en stund senare började de slänga runt färgen. Det är en så grym känsla. Hög musik, hundratals människor som dansar och sedan känner man bara hur det regnar färg! Hur coolt som helst. Jag lägger upp bilder från festen strax. Måste bara sortera igenom dem lite. Vi tog nämligen över 400 bilder igår kväll!

Så länge bjuder jag på min nya favorit partylåt!


Kvällen blev inte som tänkt

Tanken var att jag skulle komma hem från jobbet och sedan fira Angelas födelsedag. Men så blev det inte. För det första var jag hur trött som helst efter jobbet, så jag hade inte lust att festa. För det andra var en tjej som jag inte tål här. Jag blir irriterad bara utav att höra hennes röst.

Så jag bestämde mig för att gå och se "Prince of Persia" istället. Bra film faktiskt, även om jag inte riktigt gillade Jake Gyllenhaal i huvudrollen. Han är ingen favorit precis. Jag ger den 4/5.

Imorgon måste jag ut och hitta något vitt att ha på mig till Paintpartyt. Så nu är det dags att lägga sig och sova. Är fruktansvärt trött! Godnatt!Godmorgon!

Idag är jag faktiskt ganska trött, men jag tror inte det beror på alkoholen. Det är nog bara för att det är Fredag och jag har jobbat hela veckan. Det är klart man blir trött då. Har ledigt i helgen så det ska bli skönt!

Ikväll ska vi fira Angelas födelsedag och imorgon blir det "Paintparty". Jag gick på det förra året och det var verkligen hur kul som helst! Det enda jobbiga är att man måste duscha och torka håret innan man går och lägger sig mitt i natten. Inte alltid det är så kul när allt man vill är att sova. Haha. Och sedan hittar man färg här och där även efter att man duschat. Jag hittade till exempel färg mellan tårna och bakom öronen förra året!Bild från festen förra året!

Nu är det dags att göra sig i ordning inför veckans sista dag på jobbet! Hoppas att det blir en lugn dag. Men bara för att jag säger det så lär det väl bli den stressigaste dagen på hela veckan. Knowing my luck..

2010-06-03 | Stunt - Fade like the sun

Nu har det blivit dags för mig att gå och lägga mig! Måste upp klockan åtta imorgon. Får verkligen hoppas att jag inte är bakis. För det finns väl inget värre än att vara bakis på ett stressigt jobb! Jag lämnar er med en väldigt bra låt så hörs vi imorgon!


90-talsmusik!

Vi sitter här i vardagsrummet och lyssnar på 90-talsmusik! Bland annat Nsync - Bye Bye Bye, Michelle Branch - Everything, Natalie Imbruglia - Torn och Lou Bega - Mambo No5. Kommer ni ihåg de låtarna? Jag kommer ihåg när jag var typ 10 och gick på "disco". Gud så kul det var! Man dansade och tyckte verkligen att musiken var jättebra!

De senaste dagarna har de spelat 90-talsmusik på jobbet också. Spice Girls bland annat. Ganska kul faktiskt, för det väcker ju alltid barndomsminnen.

Vilka artister eller grupper gillade ni på 90-talet? Backstreet Boys? Spice Girls? Westlife? Steps? Någon annan?Några drinkar med Christine och Chris

Efter jobbet idag så gick jag ut och tog några drinkar med Christine och Chris. Det var avslappnande och roligt. Tyvärr blev det bara någon timme. Sedan var jag tvungen att gå hem och äta middag och de var tvungna (stavas det så?) att ta bussen hem. Imorgon börjar jag jobba en timme tidigare än planerat. Chefen frågade inte ens om det gick bra, utan han sa bara "Sophie, du jobbar 10-6 istället för 11-6 imorgon". Snällt att han frågar innan liksom..

Men men, det går bra. Jag behöver mer pengar i alla fall. Jag får ursäkta om jag stavat fel någonstans eller så. Jag är fortfarande lite lullig efter drinkarna! Haha.

Jag ska lära mig spanska!Jag har sagt det innan, men den här gången ska det bli av!
Jag vill verkligen lära mig ett nytt språk. Och spanska är det som jag tycker verkar lättast, så nu sätter jag igång och lär mig. Jeremy har laddat ner ett program till datorn där man använder mikrofonen och pratar. Uttalar man det rätt så går det vidare till nästa! Det är verkligen hur kul som helst! Önska mig lycka till!

Positiv feedback

Tack så mycket för alla snälla kommentarer om min nya bloggdesign! Inte en enda negativ kommentar! Tack! Det kan nog kanske bli några fler ändringar på bloggen ikväll. Vi får se om jag hinner med det.

Det blir inget sola idag. Jag ångrade mig. Jag är helt enkelt för rädd för alla risker det innebär. Så jag får nog helt enkelt åka hem till Sverige och vara blek. Jag måste vara ute i solen varje dag. För jag tänker inte komma tillbaka till Nya Zeeland utan en solbränna. Då tror de ju att den svenska sommaren är värdelös. Haha!Så ser jag ut nu på morgonen!

Ny header!


Den gamla headern

Jag fick lust att förnya bloggen lite, så nu har jag suttit och pillat i några timmar. Vad tycker ni? Blev det bättre eller sämre? Det kommer nog att bli lite fler ändringar inom en snar framtid. Men detta får räcka för idag!

Jag tycker att det är rätt kul att designa bloggar, men jag skulle aldrig kunna göra det som ett jobb. Det tar alldeles för lång tid! Jag har inte så mycket tålamod om man säger så! Jag hoppas att ni gillar den nya designen. Gör ni inte det så berätta gärna varför!

Imorgon ska jag sola!Jag har aldrig solat i solarium förut.
Jag har velat prova det många gånger, men det har aldrig blivit av. Men nu ska jag ju åka hem till sommaren i Sverige om några veckor, och man vill ju inte komma hem och vara blek!

Så imorgon tänker jag gå och sola för första gången. Sedan får vi se om det är något för mig eller inte. Det ska bli så skönt att komma hem till sol och värme! Här är det så grått och trist just nu. Det regnar i stort sett varje dag!

 

Snälla sol! Kom tillbaka till Nya Zeeland!


Konstiga konversationer på cafét


Jag
: Hi, how are you?
Kille: Good thanks. I would like a cold coffee drink.
Jag: Yeah, we have our coffee chillers or over ice coffees.
Kille: Okay.
Jag: The chillers are blended with either chocolate, vanilla powder or caramel syrup.
Kille: Oh, yeah. I'll have one of those.
Jag: Which one? The one with caramel?
Kille: Sure.
Jag: Okay... do you want cream on top of it?
Kille: Does it need cream?
Jag: Not really..
Kille: Okay then.

Jag: Hi there!
Tjej: Hi, can I get an iced chocolate and a hot chocolate?
Jag: Sure!
Tjej: But can I get mint in the hot chocolate?
Jag: Oh, we actually can't do that.
Tjej: I mean mint, like you do in the mint chocolate bomb.
Jag: That is actual mint candy that gets blended into the drink, we can't do that with the hot chocolate.
Tjej: Can I get mint syrup?
Jag: No sorry, we don't have any mint syrup. The mint in the mint chocolate bomb is candy.
Tjej: Can I have that please.
Jag: We can't blend it into the hot chocolate.
Tjej: Yes please.
Jag: No, we actually CAN'T blend it in.
Tjej: Oh, okay. I'll have a white chocolate mocha then.


Onyttig frukost efter en sen kvällIgår kväll satt vi ca 10 personer här hemma och tittade på Eurovision finalen. Vi hade lite grupperingar om vilket land som var bäst. Tyskland, Ukraina och Turkiet var favoriterna. Vi åt god mat och umgicks. Jag hade bakat kanelbullar. Det blev ca 100 st och idag dagen efter är det ca 10 kvar! Haha. De gillar verkligen mina kanelbullar. En tjej ville ha receptet, men det tänker jag inte ge henne. Det är ju ett familjerecept!

Jag drack några drinkar också och idag har jag lite huvudvärk. Det botas bäst med en onyttig frukost. Så nu sitter jag och äter "Crumpets" (en slags pannkaka) med lönnsirap och dricker coca cola! Coca cola är ju fruktansvärt gott. Jag har inte druckit det på evigheter! Bara jag inte blir beroende igen!