Vårt vardagsrum har blivit ett hotell



Som mest har vi haft sex personer sovandes i vardagsrummet samma natt, men oftast är det tre. Jag börjar faktiskt bli lite trött på det nu. Jag tycker inte om att inte kunna sitta i vardagsrummet och äta frukost samtidigt som jag ser på tv. Och jag tycker inte om att behöva vara så tyst jag bara kan för att inte väcka de som sover. Inte heller tycker jag om att bli utstirrad så fort jag går igenom vardagsrummet i min pyjamas.

Jag vet inte hur länge de har tänkt "bo" hos oss, men snart får det vara nog. Det har snart gått en vecka. Ska de stanna längre så får de nog börja betala för det.


Vilket omslag i vädret!



Man får ju en liten chock när man går från gårdagens 26 grader och solsken till dagens 12 grader och spöregn. Inte alls roligt. Jag och Jeremy skulle iväg till marknaden och köpa frukt och grönsaker för veckan som kommer, men jag hade inte alls någon lust att bli dyngsur, så han fick gå själv.

Känns som en sådan där riktig skitdag idag då allt kommer gå fel. Jag tänkte äta mannagrynsgröt till frukost, men det visade sig att vi inte har någon mjölk, och affärerna hinner inte öppna innan jag börjar jobba om en timme. Jag får helt enkelt klara mig utan frukost.


Wellington Cup Day

Vi åkte iväg till Trentham för att spela på hästar. Wellington Cup Day är ett årligt event där man klär upp sig med finkläder och hatt (jag hade dock ingen hatt). Och sedan spelar man på hästar. De flesta ungdomarna åker mest dit för att festa.

Jag kunde inte dricka något överhuvudtaget för de accepterade inte min svenska legitimation, precis som på alla andra barer och klubbar här i Nya Zeeland. Och jag hade glömt att ta med mig mitt pass. Men jag hade kul ändå. Jag satsade 100 kr och vann 150, så jag gick i alla fall med vinst!













2010-01-29 | Kim Sozzi - Feel your love



Två tyskar på soffan



Igår meddelade vår rumskompis Jordan att två tyskar skulle övernatta hos oss. "Jaha", sa jag och sedan tänkte jag inte så mycket mer på det. Tyskarna kom och Jordan presenterade dem för mig. De satt och pratade lite grann och sedan sprang tyskarna iväg för att leta efter jobb. Då passade jag på att fråga Jordan hur han känner dem. "Det gör jag inte", svarar han då.

Sedan berättar han för mig att anledningen till att de ska övernatta är att Jordans föräldrars vänners vän plockade upp dem vid vägkanten för ett tag sedan och de har ingenstans att bo för tillfället. Jag måste säga att jag faktiskt blev lite nervös. För om ingen känner människorna så vet man ju aldrig vad de kan göra! Jag funderade länge på att ta med min laptop in i sovrummet när jag gick och la mig, men bestämde mig för att lämna kvar den i vardagsrummet ändå.

Man måste ju ändå lita på folk ibland!


Promenad till Oriental Bay



Jag satt hemma i förmiddags och var ganska uttråkad, så jag föreslog att vi skulle ta en promenad till Oriental Bay (stranden i centrala Wellington). Derek och Angela tyckte att det lät som en bra idé så vi gav oss iväg. Visst ser bilden lockade ut?

Det är hur härligt som helst ute idag! Nästan ingen vind, vilket är väldigt ovanligt för Wellington. Och det är ca 20-25 grader ute. En perfekt sommardag, så det är klart man passar på och går ut!

Vi åt glass och bara njöt av värmen. Det var massor av folk vid Oriental Bay, såklart när det är så varmt. Glass är mycket billigare här än i Sverige. Jag köpte två våfflor med 2 kulor på vardera och fick bara betala 45 kr. Det är grymt billigt.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik i Spotify. Det verkar som att det fungerar ganska bra även i Nya Zeeland.


Mysig kväll med lite dricka



Igår kväll så bestämde jag och några tjejer att vi skulle gå ut och ta några drinkar efter jobbet. Vi gick till en pub vid hamnen och satt där i säkert två timmar. Det var ganska mysigt faktiskt. Inte speciellt kallt, så man kunde sitta i klänning. Det har jag verkligen saknat.

Sedan kom jag hem och då ville Angela och Erin ut på några drinkar de också, så då var det bara att följa med. Kändes konstigt att vara ute på en Onsdag, för jag brukar väl mest gå ut på helger, men jag är ju ledig idag.

Hade tänkt gå ut och äta lunch med Jeremy idag, men han skulle ut med en tjejkompis så jag får försöka hitta någon annan som vill äta lunch med mig. Det borde väl inte vara så svårt.

Tyvärr kunde jag inte ta några bilder igår, för så fort jag satte på kameran så tog batterierna slut.. Så jag la upp en bild på The Loaded Hog som jag och tjejerna från jobbet gick till.

PS. Photoshop installeras förhoppningsvis på laptopen ikväll!


Back to reality!



Idag börjar jag jobba. På både gott och ont. Jag har ju saknat mina arbetskamrater, men jag har inte saknat jobbet speciellt mycket. Jag skulle ha jobbar 12-19, men igår frågade Christine om jag kunde ta hennes skift och jobba 10-19 istället. Så jag börjar om två timmar. Men imorgon är jag ledig igen, så då får jag mer tid att vila ut. Eller rättare sagt, mer tid att städa!

Läste precis att SAAB har blivit sålt till Spyker! Jättebra nyheter, då min pappa jobbar på SAAB. Då behöver han nog inte oroa sig så mycket längre för att förlora jobbet.

Någonting roligt hände igår. Angela som vi bor tillsammans med började prata om att hon och Derek firade 42 månader igår och vi satt och diskuterade det några minuter. Sedan tänkte jag "Vilket datum är det idag egentligen?" Tittade och fick se att det var den 26:e.. Det var ju min och Jeremys 2-års dag!! Det hade vi båda totalt glömt bort! Så något firande blev det inte! Men vi får väl fira nu i helgen istället. Det spelar ju inte så stor roll. Jag är inte en av de tjejerna som blir besvikna när pojkvännen inte kommer ihåg de dagarna. Det är ju så lätt att glömma.


Souvenirshopping i Asakusa

Den tredje dagen i Tokyo så gav vi oss iväg till Asakusa för att shoppa lite souvenirer. I Asakusa finns en stor marknad till för turister med alla möjliga japanska prylar. Jag köpte souvenirer till hela familjen där. Det var inte jättebilligt, men billigare än i vanliga affärer. Vid slutet av marknaden fanns ett tempel där man kunde gå in och titta.














Cyanide & Happiness



Är det någon som har läst den serien?
Jag tycker verkligen att den är hur rolig som helst! Jeremy beställde boken som de precis släppt och jag har inte börjat läsa den än, men jag läste deras förord och tyckte det var ganska roligt.

"Dear Reader, If you picked up this book, congratulations. You've taken the first step toward making us wealthy.

For those of you who are already Cyanide & Happiness readers, what you're holding in your hands is a collection of what we think is some of our best work. In addition, we've made thirty brand new, never-before-seen, "too hot for the internet" comics. You're probably flipping to them now (pp127).

And of course, for those of you who've never heard of Cyanide & Happiness, boy are you in for a surprise! What follows is a hand-picked collection from the dayly online comic run by four dudes from all over the world. That's right, we don't even work together. We didn't even meet until two years ago, though we've been drawing the comic for four years running. We were bound not by cultures and borders, but by our love for putting cute characters into awful, awful situations.

That's another thing. These comics get pretty crazy. If you're younger than 15 or older than 50 there is an 87% chance something in this book will offend you. Our team of humour analysts has confirmed this.

So carry on, enjoy yourself. You've been warned. These aren't your grandma's Sunday funnies, but I think that's why we like them. Your grandma's sort of a bitch.

- Kris, Rob, Matt & Dave"

Om det är någon som är intresserad utav att läsa serien så finns den att läsa här.


Pojkvännen stal kameran



Tanken var att jag skulle ladda upp lite fler bilder från Tokyo nu på morgonen när jag hade tid. Men tyvärr så tror jag att Jeremy har tagit med sig kameran till jobbet, så jag kan inte komma åt några bilder för tillfället. Får ladda upp dem senare helt enkelt.

Idag kommer det bli en riktig städdag. Rummet ser ut som en soptipp och jag måste tvätta sängkläder och vanliga kläder. Skulle hellre bara sitta här och ta det lugnt, men så fungerar det ju inte.

Men jag tänker i alla fall dricka upp min kopp te och uppdatera mig lite grann på internet innan jag sätter igång. Och någonstans måste jag tränga in lunch också. Vi får se hur det går med det.

Vädret här i Nya Zeeland hade kunnat vara bättre. Det är mulet och lite småkyligt. Det är meningen att det ska vara sommar nu, men tydligen har det här varit den sämsta sommaren Wellington har haft på många år. Kul.


Tillbaka i Nya Zeeland!



Nu är jag tillbaka i Nya Zeeland efter att ha spenderat en månad i Sverige och fyra nätter i Tokyo! Det känns skönt att vara tillbaka, men självklart så saknar jag ju Sverige. Nåja, jag kommer tillbaka så småningom.

I övermorgon börjar jag jobba igen. Skönt att ha en dag ledig så jag hinner tvätta lite kläder och städa rummet. Det behövs kan man säga.

Just nu sitter jag och umgås med Jeremy, Dan, Derek, Jordan, Ange och Max. Vi dricker lite cider, lyssnar på musik och pratar. Och jag bloggar ju förstås.

Jag använder min nya laptop så jag har inga bilder inlagda än. Det kommer upp fler bilder från Japan så snart jag har tid att ladda upp dem!


Shinjuku & Harajuku

Idag har vi varit och utforskat lite mer här i Tokyo. Dagen började med att vi vaknade klockan 6 på morgonen för att åka iväg till Tokyos fiskmarknad och ta oss en titt. Det var faktiskt lite skrämmande. En del av fisken de sålde levde fortfarande även fast de hade hållt på och skurit i dem. Jag blev faktiskt lite illamående. Men det är ju Japan vi är i. Här bryr de sig väl inte så mycket om sådant.




Efter marknaden gick vi iväg för att äta sushi till frukost. Och nu vet jag att jag egentligen inte tycker om sushi! Jag tycker verkligen inte om rå fisk. Men sushin i Nya Zeeland är god. Den är säkert annorlunda från land till land. Kocken på sushirestaurangen frågade vart jag kom från och jag förstod inte mycket av vad han sa eftersom han pratade japanska, men han sa något om Stockholm i alla fall.





När vi var mätta och glada åkte vi iväg för att titta på Tokyos högsta utsikt som är Tokyo Metropolitan Building. Tror det hette så i alla fall. Högre än så kan man inte komma, och det är helt gratis. Annars finns det andra alternativ som man kan betala för, men det är ju onödigt tycker jag.






Efter det var det dags för shopping, så då åkte vi till Shinjuku och Harajuku för att gå titta i lite köpcentrum. Jag kan tala om en sak för er - Japan är inte billigt! Kläder här är i princip dyrare än i Sverige om man inte går till en marknad förstås, men där hittade inte jag något jag ville ha. Jag köpte en klänning, ett bälte och några hårsnoddar med rosetter idag. Mer hittade jag inte, men vi ska tillbaka in till stan ikväll och imorgon, så jag kanske hittar något mer då.





På vägen hem från stan så var vi båda trötta och hade jätteont i fötterna från allt gående. Så på tunnelbanan så lutade jag huvudet mot Jeremys axel och blundade en stund. Jag skojade och sa "Tänk om vi missar våran hållplats". Jeremy skrattade, vi somnade in och vaknade upp två hållplatser efter vår egen..


Shibuya

Jag och Jeremy spenderade mestadelen av kvällen vid Shibuya här i Tokyo. Helt fantastiskt! Tokyo är verkligen en riktig storstad! Vi var ute till klockan halv tolv på kvällen och det fanns fortfarande 1000-tals människor ute på gatorna. Det är man inte van vid. I Wellington blir det ganska tyst på kvällarna, om det inte är helg förstås.

Vi tog en hel del bilder. Först och främst på Shibuya korsningen där miljontals människor går över gatan varje dag.







Vi gick runt och kollade i en hel del affärer i området, och jag hittade en del klädaffärer där jag kan tänka mig att köpa något. Men jag väntar tills jag har varit runt Tokyo lite mer, så att jag kan se om jag hittar något bättre och möjligtvis billigare. Shibuya lär ju inte vara det billigaste området!

Vi gick förbi en djuraffär där de bara sålde valpar och kattungar!
De hade stängt in dem i små burar av plast. Jag tyckte så synd om dem, men gud så söta de var! Och riktigt dyra. 65 000 yen för en kattunge, alltså nästan 5 000 kr.






Tokyo!



Konnichi wa!

Anledningen till att jag inte uppdaterat bloggen på ett tag är för att jag flög iväg till Tokyo! Tiden i Sverige var slut och nu är det bara att se fram emot nästa gång jag kommer tillbaka. Flygresan hit till Tokyo var riktigt långtråkig. Lufthansa har grymt bra service men deras underhållning är totalt kass. Det finns inte alls mycket att välja mellan.

Jag och Jeremy har varit och utforskat Ueno där vårt hotell ligger. Jättestort! Och alldeles strax ska vi åka till Shibuya för att se de kända neon-reklamskyltarna och ta oss en titt på hunden Hachiko.

Sayounara!

(Visst är min japanska bra? ;))


Brysselkex



1. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en smidig deg.
2. Forma till rullar som är drygt 4 cm i diameter.
3. Häll ut sockret på en skärbräda av plast och droppa i karamellfärgen.
4. Rulla rullarna i det färgade sockret och låt dem sedan ligga kallt en stund.
5. Skär dem i skivor och grädda i 175 grader i 10 minuter.


Havrekakor med Choklad




1. Rör smör och socker poröst.
2. Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver.
3. Finhacka chokladen och rör i den.
4. Forma degen till bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda i 175 grader i 20 minuter.


Beyoncé vs Kelly Clarkson

Beyoncés låt Halo kom ut ungefär samtidigt som Kelly Clarksons Already gone och det har blivit många skriverier om att en av dem kopierade den andres. Detta är dock inte sant. Likheten beror på att båda låtarna är skrivna utav samma låtskrivare - Ryan Tedder, sångare i OneRepublic. Han är verkligen grym på att göra musik.



Jag älskar båda låtarna! Men jag måste säga att Kellys är bättre. Jag gillar verkligen allt med den! Musiken, hennes sångröst, texten. Texten speciellt är väldigt vacker! Jag lyssnar mycket på sångtexten när jag lyssnar på en låt, så den har stor betydelse.


God mat @ Oliver Twist

Igår så gick mamma och jag ut och åt mat tillsammans för att få umgås bara hon och jag en sista gång innan jag åker tillbaka till Nya Zeeland. Vi gick till en engelsk pub som heter Oliver Twist.

När man tänker på en pub så tänker man inte direkt på fin mat. I alla fall inte jag. Jag tänker mer på hamburgertallrik och liknande, vilket de också har, men herregud vilken fin mat! Dyrt också för den delen, men det gjorde inget för vi hade 500 kr att spendera.




Min katt är ett rovdjur



När jag köpte min katt så tänkte jag på hur många gosiga stunder vi skulle få tillsammans. Vi skulle kela och kramas hela dagarna. Nu blev det inte riktigt så, för Shiva är en väldigt självständig katt vars största intresse är att rivas, bitas och jaga fåglar.

Nej, nu överdriver jag lite. Hon bits och rivs inte om man inte gör henne irriterad. Men delen med fåglarna är helt sann. Hon har till och med visat upp ett offer. Tack och lov så var jag i Nya Zeeland då. Men tydligen hade mamma öppnat fönstret till mitt rum och en liten fågel hade flugit in. Shiva gick till attack. Stackars fågel.


Kakbak a la Sophie!

Igår kände jag för att ställa mig och baka kakor. Jag älskar att baka, så länge man har ett bra kök att göra det i. I lägenheten i Nya Zeeland fungerar det inte så bra för man har inte så mycket plats att röra sig på i köket. Men lägenheten här i Sverige fungerar bättre!

Jag bakade så kallade Brysselkex samt Havrekakor med choklad. Mumsigt! :)




Säg till om ni vill ha något av recepten :)


2010-01-14 | Taio Cruz - Break your heart

Har inte uppdaterat något alls idag och jag känner inte för att blogga, så jag lämnar er med en dagens låt :)



Avundsjuk på Kenza!



Jag kan inte påstå att jag har läst hennes blogg så värst mycket, men jag tittar in lite då och då. Det finns så mycket saker som jag är avundsjuk på! Bland annat:

- Hon är så grymt vacker! Naturligt också.
- Hon är i Thailand och slipper kylan här hemma.
- Hon har en succéblogg som hon kan vara stolt över.


Som sagt så läser jag inte hennes blogg varje dag, men hon verkar vara en väldigt sympatisk människa och det är klart man blir avundsjuk på hennes blogg. Eller är det bara jag?


Har ont i hela munnen!



Imorse innan jag vaknade så drömde jag om att jag fick stryk.
Och det var ju passande, för jag vaknade upp och hade jätteont i munnen. Nu beror ju inte det på att jag faktiskt fick stryk, utan det beror på lite andra faktorer.

 - Mina visdomständer håller på att växa ut.
 - Läpparna har spruckit på grund av kyla och torrhet.
 - Jag har bitit mig i tungan


Jätteroligt, verkligen. Får se till att smörja in läpparna mer. Jag ska till tandläkaren imorgon så att de får ta en titt på mina visdomständer. Det känns som att den ena växer lite åt fel håll. Hoppas att det bara är min inbillning, för jag vill verkligen inte dra ut dem!



Evelina

Evelina sa att jag fick göra vad jag ville med hennes bild och det här blev resultatet. Spenderade ganska lång tid på den här bilden faktiskt. Måste säga att den är snyggare i full storlek!

Namn: Evelina
Blogg: http://annaeveliina.blogg.se



Vill du att jag ska redigera en bild åt dig? Skicka den till [email protected]

Om du vill ha förslag på vad jag kan göra med din bild kan du titta här.


Jonathan

Jonathan har haft problem med att få ögonbrynen att matcha med håret och ville därför att jag skulle försöka sätta dit ett par ögonbryn på honom! För övrigt var det kul att en kille skickade in en bild! Jag försökte få ögonbrynen att matcha skägget.

Namn: Jonathan
Blogg: http://jitah.blogg.se



Vill du att jag ska redigera en bild till dig? Skicka in den till [email protected]

Om du vill ha förslag på vad jag kan göra med din bild kan du titta här.


Tutorial - Byta ögonfärg i Photoshop



Tänkte att det var dags för en tutorial. Denna gången tänkte jag ta en enkel men användbar teknik, nämligen hur man byter ögonfärg i Photoshop. Det finns många olika tekniker man kan använda och vilken man föredrar är upp till var och en. Jag själv använder olika tekniker beroende på bild. Men här kommer den jag använder mest.

1.
Öppna din bild i Photoshop. Jag valde bilden nedan.



2. Skapa ett nytt lager genom att klicka på "Create New Layer" nere i högra hörnet (beroende på var du placerat fönstren i ditt Photoshop).



3. Måla sedan ögat med en mjuk pensel i den färg du vill ha det. Det är inte så jättenoga att färgen blir rätt på en gång. Du kan byta färg vid ett senare tillfälle.



4. Ändra lagrets Blending Mode till Soft Light, så borde bilden se ut ungefär som nedan.




Är ni nöjda med bilden nu så kan ni stanna här! Är ni inte det så finns det några andra saker ni kan testa.

5. Är ni inte nöjda med färgen? I så fall kan ni ändra den genom att gå in på Image > Adjustments > Hue/Saturation och leka runt med färgerna där. Ett exempel på hur det kan se ut ser ni nedan.



6. Tycker ni att färgen är alldeles för stark och hellre vill att det ska se naturligt ut kan ni även denna gång gå in på Image > Adjustments > Hue/Saturation. Men istället för att ändra färger så drar ni Saturation till vänster.



Är det något ni inte förstår eller något ni vill veta mer om så är det bara att fråga på! Jag besvarar alla frågor så gott jag kan!

Vill ni se fler tutorials i framtiden? Glöm då inte att prenumerera på min blogg hos Bloglovin! Det kan ni göra genom att klicka på bilden i det högra fältet på min blogg!


Tough Love



Är det någon som har sett programmet?
Jag tittade på första avsnittet som sändes ikväll, och jag måste säga att det är en sån där helt korkad realityserie som jag älskar att titta på! Och jag gillar programledaren. Han är ärlig på ett bra sätt.

En del av tjejerna i programmet är verkligen totalt blåsta. Frågan är hur man kan beté sig som de gör. Tänker nog fortsätta att följa säsongen så får vi se om jag tröttnar eller inte!

För er som vill veta vad serien handlar om så är det en grupp tjejer som alla har problem med att hitta en pojkvän. Alla har olika problem, och programledarens uppgift är att hjälpa dem förstå hur killar tänker och tycker om dem. Oavsett om det är negativt eller positivt.


Avatar

Testade på att göra en avatar-karaktär :) Blev inte så jättenöjd med den, men jag tyckte att det var synd att slänga bort den, så jag lägger upp den i alla fall! Jag vet att det saknas blå färg lite här och där och så, men som sagt så blev jag inte jättenöjd, och orkade därför inte fixa till sånt.




Vad jag kan göra åt er i Photoshop

Jag har fått en del nya läsare på senaste tiden, och jag tänkte att jag skulle ge er lite exempel på vad jag kan göra åt er.

Abstrakta bilder
För att jag ska kunna göra en bra abstrakt bild så behöver jag en bild som inte är suddig. Den måste vara på mer än bara ansiktet, gärna hela kroppen. Men halva - som nedan - går bra det också. Bakgrunden behöver inte vara vit, men det underlättar en hel del!



Vector Art
Vector Art tar tid, och därför kan det dröja extra länge om det är en sådan ni vill ha. Men självklart tar jag mig an även dem. Kvaliteten är inte så jätteviktig när det gäller Vectors eftersom man målar ovanpå bilden, men självklart är det ett plus om kvaliteten är bra även här. Bilden ska gärna vara ganska så stor. Åtminstone 500 i pixelbredd.



Pop Art
Pop Art är ungefär som Vector Art, fast gjort på ett helt annat sätt. Även Pop Art tar riktigt lång tid. Så därför kan ni få vänta länge på er bild här också. Kvaliteten behöver inte vara på topp, men för dålig kvalitet på bilden kan göra att bilden blir mindre lik dig själv. Bilden måste vara någorlunda stor precis som vid Vector Art. Minst 500 i pixelbredd.




Retuschering
En retuschering kan innebära många olika saker, men i det här fallet menar jag mest att antingen förbättra färg, ljussättning, kontrast eller att släta ut hud och fräscha upp bilden. En suddig bild går inte att få tillbaka till bra kvalitet, så skicka in bilder som har bra skärpa.



Målning av svartvita bilder
Bilderna ni skickar in behöver inte vara svartvita från början. Det kan jag fixa till själv. Och jag kommer såklart försöka få dem att se annorlunda ut än orginalbilden om ni skickar in i färg!




Serietidningseffekt
En sådan här bild behöver ha en ganska hög kvalitet. Den får inte vara suddig, och den ska gärna vara över 1000 pixlar bred. Jag kan försöka med mindre bilder och med sämre kvalitet, men jag kan inte garantera att det blir ett bra resultat.



Fantasy manipulation
En fantasy manipulation tar tid är väldigt avancerade. Det krävs definitivt en bild med minst 1000 i pixelbredd. Den får inte vara för mörk eller ljus. Till viss del kan jag ändra sådant själv. Men försök att hitta en bild som ligger lite mitt emellan. Helst vill jag ha en helkroppsbild. Men jag kan försöka med annat också.



Dag till natt
Här behövs det inte något speciellt. Storleken på bilden spelar inte så stor roll, men skärpan ska vara bra.



Manipulation
En manipulation kan betyda många saker. Och egentligen finns det inga gränser. Bara vad jag klarar av att göra, haha. Ni kan ha vilka önskemål som helst men jag kan inte garantera att jag klarar av att göra det. Matilda nedan ville ha en twilightinspirerad bild.



Tidningsartikel
En liten rolig grej där ni kan skicka in vilka bilder som ni vill tillsammans med en historia, så gör jag en tidningsartikel av det. Alternativt kan ni bara skicka in bilderna så hittar jag på historien själv.



Multicolor
En sådan bild behöver inte ha någon speciell storlek, men helst bra kvalitet. Resultatet blir av samma kvalitet som bilden skickas i. Linjerna behöver inte finnas med utan är mest där för att visa färguppdelningen.



Split-toning
En split-toning kräver inte så mycket utav en bild. Skicka in vilken storlek ni vill!



Färgförändring
Innebär bara att jag förändrar färger i bilden. Vilka färger ni vill ha förändrade bestämmer ni själva.



Så sätt igång och skicka in bilder! Har ni några andra önskemål så tala om dem för mig så gör jag mitt bästa för att uppfylla dem. Jag kan dock inte garantera att jag klarar av det. Men jag gillar utmaningar!

Glöm inte att skicka med namn och bloggadress så att jag kan länka till er när jag lägger upp er bild. Alla bilder som jag gör om läggs upp på bloggen!


Abstract

Jag testade på en ny teknik. Vad tycks? :)




Vill du att jag ska redigera en bild åt dig? Skicka den till [email protected]


Cookie

Här kommer en läsarbild. Cookie ville ha något med Fantasy, men tyvärr var bildkvaliten inte så bra så mer än så här kunde jag tyvärr inte göra. Hoppas du blir nöjd ändå!

Namn:
Cookie
Blogg: http://popkakans.blogg.se



Avatar

Igår var jag uppe på en heldag i Stockholm tillsammans med pappa, bror och Jeremy. Vi åkte främst upp för att köpa min nya laptop (äntligen!). Men när vi var där passade vi även på att åka till Skärmholmens köpcentrum, IKEA och Heron City.

Såg äntligen Avatar som jag har velat se länge. Den var verkligen grymt bra! James Cameron has done it again! (Dock gillar jag självklart Titanic mer eftersom att det är min favoritfilm).



Laptopen som jag köpte igår är en HP Pavilion DV6. Så tror jag i alla fall att den heter.

För övrigt har jag fastnat för Erik Grönvalls Higher. Baserat på den låten förtjänade han att vinna idol! Har ju inte hört något annat med honom eftersom jag har varit i Nya Zeeland när idol sändes. Men den låten är riktigt bra! Den åkte rakt in i Spotify. Lätt den bästa idollåten som gjorts i Sverige.


Zombie




2010-01-08 | Danny - Turn off the sound

Jag brukade gilla Danny när jag bodde i Sverige. Jag köpte hans första skiva, men ska jag vara ärlig så visste jag inte ens att han hade släppt en till. Jag visste bara att han gått med i EMD (största misstaget någonsin). Så jag slutade i stort sett att lyssna på honom. Men idag satt jag och lyssnade på Spotify och hörde den här låten. Gillar den verkligen, så jag ska nog lyssna på hans senaste skiva! :)



Vector Art - Kristen Stewart

Den här bilden tog en väldigt lång tid att göra. Den är helt och hållet målad av mig i Photoshop. Jag skulle gissa på att det tog mellan 6-8 timmar i alla fall. Blev den bra? Några förslag på vem jag ska göra nästa gång?




Vill du att jag ska redigera en bild åt dig? Skicka in den till [email protected]


Många är intresserade av Nya Zeeland



Det är många som är inne på min blogg som undrar om jag kan skriva lite mer om Nya Zeeland där jag bor, och det är klart att jag kan göra det! Grejen är bara den att jag är hemma i Sverige i fyra veckor, och känner mest för att blogga om den tiden medans jag är här. Men här kommer lite allmäna fakta om Nya Zeeland :)

Huvudstad: Wellington
Invånare: 4,1 miljon
Urbefolkning: Maori
Landssymboler: Silver Fern, Kiwi
Språk: Engelska, Maori
Valuta: Nya Zeeländsk Dollar (1 NZD = ca 5 kr)

Nya Zeeland är ungefär lika stort som Storbritannien, men eftersom de endast har 4,1 miljon invånare är många platser folktomma. Naturen består utav höga berg, fjordar, åar och vulkaner. Nya Zeeland är det yngsta landet i hela världen. Naturkatastrofer som jordbävningar och tsunamis är inte ovanliga, men oftast är de ofarliga.

Någonting som Nya Zeeland är känt för är Bungyjumping, som uppfanns där. Men trots det har jag inte träffat på många Nya Zeeländare som faktiskt har hoppat. Vill man hoppa bungyjump när man är i Nya Zeeland kan man åka till Queenstown som även ska vara en utav de vackraste städerna i Nya Zeeland.



Nya Zeeland består utav två öar och är ett väldigt avlångt land, ungefär som Sverige. Den södra ön har ett kallare klimat än den norra ön. På den södra ön är snö ingen ovanlighet, medans få på den norra ön har upplevt snö.

Vintern i Wellington blir oftast inte kallare än 5-10 plusgrader. Men det kan kännas mycket kallare på grund av all vind. Wellington är den blåsigaste staden på södra halvklotet och kallas därför också för "The Windy City". Och tro mig. Staden förtjänar sitt namn!

I Nya Zeeland kan du hitta delfiner och pingviner, och såklart deras nationalsymbol Kiwin. Kiwin är i detta fall inte en frukt, utan en fågel som lever på natten, så den är inte så lätt att upptäcka. Ska man se den är det bättre att gå till ett Zoo. Självklart är Nya Zeeland också känt för Kiwi frukten.



Den mest populära sporten i Nya Zeeland är Rugby och de har ett lag som kallas "All Blacks". De tävlar årligen i en serie som kallas Tri-Nations med Australien och Sydafrika och har vunnit 9 utav 13 gånger. De är rankade etta i hela världen. I varje match utför de en Haka, vilket är en krigsdans.



Något annat Nya Zeeland är känt för är såklart Sagan om Ringen trilogin som spelades in där och är skriven utav den Nya Zeeländske regissören Peter Jackson. Peter Jackson har även skapat filmer som District 9 och The Lovely Bones.

Tycker du om får, så ska du definitivt åka till Nya Zeeland. Där finns 10 får per invånare. Alltså ca 40 miljoner får. Och de springer omkring i bergen eller på gårdar. Det är mycket vanligare att se får än kor och hästar i Nya Zeeland. Och därför äter de mycket lammkött.



Har ni några frågor, så ställ gärna dem så skriver jag inlägg om det!


Nelly

Hade tid att ta mig an en läsarbild. Denna bild är inskickad av Nelly. Hon hade inga önskemål om vad jag skulle göra med bilderna hon skickade in. Så jag valde en svartvit, och målade den. Vad tycker ni om resultatet?

Namn:
Nelly
Blogg: http://nnahlbom.blogg.se




Vill du att jag ska redigera en bild åt dig?
Skicka in den till [email protected]


Spotify



Jag har själv inte Spotify, men jag har provat det hos andra som har det och jag måste säga att jag gillar det starkt! Senast ikväll satt jag hos pappa och lyssnade lite och man kan ju verkligen hitta hur mycket musik som helst. När jag skaffar min laptop tänker jag verkligen installera Spotify på den!


Laptop Time



Inatt sov jag faktiskt ganska bra
, vilket är konstigt eftersom jag och Jeremy delar på en enkelsäng! Jag har sovit jättedåligt de flesta nätterna för man får ju verkligen ingen plats att röra sig på. Men inatt vaknade jag inte en enda gång och jag kände mig utsövd när jag vaknade! Skönt för en gångs skull!

Jag ska alldeles strax iväg till Elgiganten. Pappa ska köpa ny tv och jag vill titta på laptops. Jag har bestämt mig för att jag vill ha antingen en HP eller en Dell. Troligen blir det nog HP för det är många som har rekommenderat det.

Jag skiter i vilket, bara jag får en laptop! Haha.


CuteNami

Här kommer en bild som en läsare skickat in. Jag gick loss med färger och kontrast! Hoppas du blir nöjd. Tyvärr skickade hon inte med varken namn eller bloggadress.

Namn: "CuteNami"
Blogg: Okänd




2010-01-03 | Timbaland ft. Nelly Furtado & SoShy

Jag älskar den här låten, men vad är felet med Timbaland i videon?



Ny Design!

Jag pillade ihop en ny design lite snabbt, för jag var trött på den gamla. Jag vet inte om jag är så nöjd med den, men den får duga en stund i alla fall. Jag kommer nog att göra en ny header när jag får tid.



Bowlingkväll med pappa, bror och Jeremy



Igår kväll åkte vi ner och bowlade.
Det var hur länge som helst sedan jag var och bowlade, men det gick faktiskt helt okej för mig. Jag vann inte en enda gång, men det hade jag inte väntat mig heller eftersom pappa och bror oftast får runt 140-160 poäng på en runda, och mitt rekord ligger på 121. Haha.

Jeremy vann dock en gång. Han fick 150 poäng. Jag blev riktigt chockad, för honom brukar jag i alla fall kunna slå. Och det gjorde jag två av gångerna i alla fall!

Jag får be om ursäkt för dålig uppdatering, men ni som följt min blogg ett tag vet anledningen. Och en annan anledning är att Jeremy ofta sitter framför min dator. Då får jag sitta framför hans laptop, vilket är helt okej. Men jag kan inte redigera några bilder i Photoshop, för det har han inte på laptopen.

Idag vet jag inte vad vi hittar på. Det blir nog till att mest sitta hemma och ta det lugnt.