Projekt på gång!En läsare kontaktade mig och undrade om jag ville använda mina Photoshop kunskaper till att designa ett skivomslag till hans band. Självklart vill jag det! Riktigt rolig utmaning faktiskt. Jag har aldrig innan designat ett skivomslag. Men det ska nog gå bra.

Jag tänker inte nämna några namn eller så, för det vet jag inte om jag har tillåtelse till, men vi får se om jag får tillåtelse till att ladda upp det färdiga omslaget om en vecka. Det är helt och hållet upp till honom.

Jag har inte börjat designa omslaget än, men imorgon så ska han skicka några bandfoton så att jag har något att jobba med.

Spännande!

Men ibland är barn inte söta!Jag skrev för några dagar sedan om alla söta barn som kommer in till oss hos Gloria Jean's, men idag är det dags att skriva om de barnen som man önskar inte hade kommit in.

Idag kom det in en familj. Mamma, pappa, dotter och son. Dottern var säkert 6 år och sonen såg ut att vara ca 3-4 år. Föräldrarna hade ingen kontroll alls över barnen. De sprang runt i hela caféet och skrek som stuckna grisar. Alla vi i personalen reagerade och undrade varför inte föräldrarna gjorde någonting. Sedan märkte vi hur barnen behandlade föräldrarna. Som att det var de som bestämde. De satte sig och slet och drog i böcker som nästan gick sönder, slog varandra och grät och skrattade om vartannat. Jag fick nästan lust att slänga ut hela familjen. Men det kan man ju inte göra.

En annan familj var inne samtidigt. Mormor, mamma och son. Sonen sprang runt precis som de två barnen jag precis berättade om. Han sprang till och med in bakom där vi jobbade - utan att familjen brydde sig överhuvudtaget!

Ibland önskar man att caféet var barnförbjudet. Eller åtminstone att man fick välja vilka barn man ville ha in! Haha.

2010-01-24 | MGMT - Electric Feel

De har spelat den här låten på jobbet i flera dagar nu och jag tycker faktiskt att den är rätt bra. Även fast det inte är min musiksmak egentligen. Videon som jag lägger upp här är dock inte originalvideon, utan någon youtubeanvändares egen video.


Jag vill inte!Inatt drömde jag att jag var på jobbet och inte mådde bra. Så jag sa åt Christine som jag jobbade med för tillfället att jag var tvungen att gå hem. Sedan stack jag bara, två timmar innan jag skulle ha slutat och lämnade henne ensammen kvar. Haha. Så skulle man inte kunna göra i verkligheten. Då skulle jag nog få sparken.

När jag sedan vaknade upp så kände jag verkligen inte för att gå till jobbet. Jag är trött i hela kroppen och så fort jag tänker på att gå och jobba blir jag frustrerad. Vet ni varför? För att jag började använda Photoshop igen igår. Nu vill jag inget annat än att fortsätta med det. Men nu har jag jobb i fyra dagar framåt. Så jag får helt enkelt vänta. Hoppas att bilderna jag laddade upp igår blev uppskattade.

Jag har fortfarande ingen trådlös mus, men jag fick låna en vanlig mus av Derek som jag bor med. Hade inte tänkt på att fråga honom innan. Han är ju expert på datorer och så. Det vore konstigt om han inte hade en till övers.

Jaja, jag får väl ta och göra mig i ordning inför jobbet. Jippi..

Dark Night
Fairytale


Vignette

Testade något nytt!Enkel redigering - Stor skillnad!

Här kan ni se hur stor skillnad en enkel färg- och kontrast redigering kan göra! Enkelt att lära sig och tar bara någon minut!Take Me Away x2

Den här låten är en av mina favoritlåtar just nu. Jag hade inte hört orginallåten innan, utan bara 2009 versionen. Men nu har jag lyssnat en hel del på båda två. Jag gillar båda versionerna, men jag måste ändå säga att den nya är mycket bättre. Eller vad tycker ni?

Originalet!

 

Den nya versionen!Ett misstänksamt paket..För ungefär en timme sedan så kom det en massa brandbilar farandes utanför jobbet. Jag trodde att det bara var ett falskt brandalarm, för efter en stund åkte en av brandbilarna iväg. Men sedan kom den tillbaka och polisbilar stannade vid alla gatuhörn. Det stängde av gatorna och då började jag förstå att det var någonting mer allvarligt.

Tydligen så levererades ett misstänksamt paket till "Ministry of Foreign Affairs". Så gatorna är fortfarande avstängda en timme efter att larmet gick. Som ni kanske vet så bor jag precis runt hörnet från där jag jobbar. Vilket innebär att även vår gata är avstängd. Men vi behöver i alla fall inte evakueras. Tack och lov.

Jag uppdaterar senare med mer information om jag får reda på något mer!


Vill redigera bilder i Photoshop!Jag blir snart galen!
Jag vill inget annat än att redigera bilder i Photoshop. Finns många nya saker jag vill testa, men jag måste verkligen köpa en trådlös mus först. Och jag har inte råd alls för tillfället. Riktigt jobbigt. Jag hade kunnat låna Jeremys, men den är trasig. Så typiskt.

Min blogg handlar ju egentligen om mina bildredigeringar, så det börjar bli lite långtråkigt nu kan jag tänka mig! Jag kan försöka göra några lättare redigeringar där jag inte behöver använda musen speciellt mycket.

Jag håller för övrigt på att spara mina naglar, och de har växt ut en bra bit nu. Jag skulle vilja göra en fransk manikyr på dem till i helgen när jag ska på Homegrown, men jag har inte råd att köpa ett kit.. Får nöja mig med transparent nagellack helt enkelt.

Barn är så söta ibland!När man jobbar helg på Gloria Jean's så får man träffa många familjer som är ute och fikar. Två barn utmärkte sig idag.

En liten pojke pekade på våran mugg med dricks och frågade vad det var. Jag svarade att det var pengar som våra kunder ger oss om vi gjort bra ifrån oss. Då svarade han: "I want to give you a five dollar tip". Hans pappa harklade sig och verkade inte alls hålla med. Jag sa så klart att det skulle vara väldigt generöst. Sedan fortsatte pojken och sa: "Do you know why I would give you five dollars? Because I love Gloria Jean's more than any other café in the world!". Jag kunde inte hålla mig för skratt. Det slutade med att pappan gav pojken 2 dollar och 70 cent (ca 13 kr) som han fick lägga i våran mugg.

Nästa barn var också en pojke och även denna gången handlade det om våra dricks. Pojken stirrade på muggen ett ganska bra tag medans mamman beställde vad de ville ha. Sedan så frågade jag om det var bra så, och då pekade pojken på muggen och sa: "Mum, can I have that?". Haha, mamman såg lite generad ut och ursäktade sig. Jag tyckte bara att det var roligt!

Ibland måste man bara älska barn!


Fiskmåsar äter räkstjärtar!Det fick jag bevisat för mig idag. Jag gick och köpte mat på Noodle Canteen, och som de gör på alla asiatiska restauranger så lämnade de kvar skalet på räkstjärten. Så jag åt räkorna och lade stjärtarna åt sidan. (Vad konstigt det låter att säga räkstjärt..) Sedan så tyckte jag att det skulle vara kul att slänga en åt fiskmåsarna för att se vad som hände. De svalde dem hela! Haha, det hade jag aldrig trott. Jag vet ju att de äter fisk, men räkor med skal på? Det måste ju göra ont att svälja.

Anledningen till att vi åt ute var att det finns två människor här i lägenheten som aldrig diskar efter sig. Vilket nu har gått så långt att vi inte hade några tallrikar kvar att äta på. Jag tänker inte diska deras disk! Så är det bara. Riktigt irriterande. Och de verkar inte bry sig när man säger åt dem att det är dags att ta hand om disken.

Vi i lägenheten funderar på att flytta. Till lägenheten bredvid. Den har precis blivit renoverad och är i mycket bättre skick än lägenheten vi bor i nu. Vi får se hur det blir med den saken.

Nu är det dags att sova. Måste upp klockan sex i morgon bitti eftersom jag börjar jobba klockan sju.

(Och mamma, jag ringer dig så snart jag har pengar på mobilen!)

Uppdatering från de senaste dagarnaJag har inte skrivit i bloggen på länge, men jag tror inte att jag behöver förklara mig? Ibland behöver man helt enkelt en paus från datorn. Och det har faktiskt varit skönt.

Jag och Jeremy var på The Sevens häromdagen. Jag kommer lägga upp bilder därifrån så snart jag får möjlighet! Egentligen skulle jag ha jobbat den dagen, men jag lyckades övertala Vijay att ta över mitt skift!

Igår kväll var jag och såg Avatar för andra gången! Den här gången såg jag dock filmen i 3D. Häftigt. Verkligen en urbra film! En film värd en plats i min DVD samling.

En intressant händelse från idag var att jag skar mig i tummen, riktigt djupt! Och det blödde igenom plåstret. Det gjorde inte alls ont. Troligen på grund av chocken. Nu svider det. Det betyder bara att jag slipper att ta hand om disken på jobbet imorgon! Jippi! (När jag tänker efter så var det nog inte speciellt intressant..)

Jeremy suckar och stönar över att jag skriver i bloggen.. han förstår sig inte alls på varför man skulle vilja ha en blogg. Efter att jag lade in receptet här under så sa han: "Va? Ska du skriva ett inlägg till?". Jag borde nästan övertala honom att skaffa en blogg, eller vad tycker ni?

Berry Smoothie

1. Blanda alla ingredienserna i en mixer. Svårare än så är det inte!

Riktigt god smoothie!


EurofighterEn ljuvlig morgon som denna krävs det lite nostalgilåtar, så just nu sitter jag och lyssnar på E-type! Haha. Man får lite hemlängtan också. Och för att göra det hela ännu bättre ligger jag och sneglar på Sverigebilderna som vi har på väggen!

Solen skiner ute (tack och lov) så jag ger mig snart iväg ut. Först ska jag göra i ordning en kakdeg för brysselkex som sedan ska ligga i kylen några timmar. Sedan ska jag äta sushi med Jeremy till lunch. Efter det ska jag iväg och köpa tvätt- och sköljmedel. När allt det är färdigt tänker jag bara njuta utav solen!

Jag använder fortfarande mitt svenska konto på Spotify här i Nya Zeeland, och än så länge har det inte stängts av. Hoppas att det inte gör det på länge! För jag har inte råd med ett premiekonto för tillfället.

Ted Mosby - ArchitectSå hette avsnittet av How I Met Your Mother som jag såg på nyss. Har säkert tittat på en fyra fem avsnitt idag. Ett när jag var hemma på lunchen och tre eller fyra när jag kom hem från jobbet. Jag älskar serien. Hur kul som helst! Förstår inte varför jag inte följt den tidigare. Nåja, jag har tittat fram till säsong tre i alla fall.

Jag försökte använda Photoshop igår kväll, men det går verkligen inte utan en trådlös mus. Så jag får helt enkelt vänta tills jag har skaffat en sådan. Suck.

Imorgon är jag ledig så då ska jag uträtta några ärenden. Det ska bli soligt och inte speciellt blåsigt, så vem vet.. jag kanske tar och hoppar i vattnet och badar lite. Om jag kan hitta min bikini.

Firefox har blivit färgglatt!Jag laddade precis ner Firefox efter att ha haft enorma problem med både Internet Exlorer och Google Chrome. Internet Explorer verkade ha något emot mig. Efter att jag använt det i ca 10 minuter bestämmer det sig för att det måste stängas ner, för något gick fel. Så blir det varje gång. Google Chrome kunde inte öppna Gmail. Är det inte lite konstigt? Eftersom Gmail är googles egna mail. Lite skrattretande faktiskt.

Så nu har jag laddat ner Firefox och kommer troligen att använda det tillsvidare. Får se om jag hittar något fel på det också. Jag gick igenom några teman och valde ett riktigt färglatt tema. Jag gillar färg. Color Explosion!

För övrigt kan jag meddela att jag är medveten om att jag inte redigerat något i Photoshop på senaste tiden, men det finns en förklaring. Mer än en faktiskt. För det första har jag jobbat i princip hela tiden. När jag inte har jobbat så har jag haft något annat att göra som tar upp mestadelen av dagen. (Mestadelen? Är det ett ord?) Sedan har jag ingen trådlös mus till laptopen. Vet ni hur svårt det är att använda Photoshop med en laptopmus? Försök så förstår ni!

Efterrätt före middagen på Espressoholic


Efter jobbet idag så träffades jag, Keren, Christine, Jonna och BridgetEspressoholic för att ta en fika. Anledningen är att Keren fyller år imorgon, och hon ville gå ut med oss tjejer från jobbet och fira lite. Det blev inget dricka eftersom vi allihopa jobbar imorgon. Så vi åt efterrätt och satt och pratade i någon timme. Sedan gick jag hem och åt middag. I fortsättningen äter jag nog hellre middagen först!

Hemma fick jag se mitten och slutet på filmen "Moon". Den verkade rätt udda, men även intressant. Kunde inte riktigt slita mig från den. Tyvärr missade jag början så jag förstod inte vissa delar av handlingen.

Nu måste jag sluta skriva, för jag ligger i sängen och skriver och Jeremy vill sova. Mitt knappande stör honom.

Men! Vet ni vad det bästa är? Ingen sover på soffan inatt!