Godmorgon!

Bloggen har inte blivit uppdaterad så mycket på senaste tiden. Och det beror förstås på jobbet! Idag är jag ledig och förhoppningsvis är jag ledig imorgon också!

Guess what! Ikväll ska jag gå och se New Moon IGEN! Haha. Min chef vill gå och se den och jag ser den gärna igen. Har faktiskt aldrig gått och sett en film två gånger på bio innan. Jeremy tycker att jag slösar pengar. Men 50 kr tycker jag inte är så mycket!

Ska försöka uppdatera bloggen så mycket som möjligt idag! Kanske lägger upp en tutorial också :)

New Moon, I love you!Jag var och såg New Moon på bio. Den var verkligen hur bra som helst! Jag hade inte väntat mig att den skulle vara så värst bra för första filmen var lite halvdan. Men efter att filmen var slut så fick jag en sån där känsla i magen som man får när man verkligen tycker om något. Och det skadade ju inte att man fick ögongodis! Jag är definitivt ett Jacob Black fan. Kolla kroppen liksom! Edward Cullen doesn't do it for me!

Nu har jag köpt boken och tänker läsa den. Ska börja alldeles strax efter att jag ringt hem till Sverige en snabbis!

Svartvitt till färg

Passade på att måla en svartvit bild igen :) Måste ju träna!Ikväll blir det New Moon!Har haft fullt upp med jobb på senaste tiden
, så det har inte blivit så mycket bloggande. Och när jag hade ledigt en dag så valde datorn att inte fungera.. Typiskt!

Nåja. Idag jobbar jag till klockan 19, och efter det ska jag äntligen gå och se New Moon! Har sett fram emot det länge nu. Är filmen bra så tänker jag läsa boken!

Börjar jobba om två timmar så jag ska se till att få lite saker gjort innan dess!

Vad hittar ni på?

Eld

Lekte lite med eld :) Jag tyckte att det blev en ganska så cool effekt!
Vad tycker ni?
Beroende av nötter!På senaste tiden har jag köpt hem en hel del nötter att ha som snacks.
Jag äter inte alls lika mycket sötsaker längre som jag gjort förut.

Jag brukade inte tycka om att äta nötter. Bara cashewnötter och möljligen jordnötter. Men i den nötblandning som jag köper hem nu finns det cashewnötter, mandlar, hasselnötter, brasilianska nötter vad nu det är och Macadamianötter. Riktigt gott! Har suttit och ätit en del nu på morgonen!

Av någon anledning är jag hur trött som helst idag. Har ingen aning om varför, för jag sov lite mer än 8 timmar. Men jag ska spendera en del tid i Photoshop i alla fall.

Glöm inte att ni kan skicka in bilder ni vill ha omgjorda till sophiesphotoshop@gmail.com!

Från svartvitt till färg

Passade på att måla en svartvit bild :)
Split-toning

 

Split-toning eller toning överhuvudtaget är något som jag inte provat på i Photoshop innan. Jag måste säga att jag tyckte att bilden blev lite väl mörk, men jag är ändå nöjd. Nästa gång gör jag den nog ljusare tror jag. Det beror väl också på vilken sorts bild det är. Det var ganska kul att lära sig i alla fall :)


Färgändring i Photoshop

 

Provade på en ganska enkel färgändring. Men det var ändå rätt kul. Man kan göra mycket med färgändringar! Vad tycks?


Designa en klänning på Yourmoda.seSåg att man kunde designa en klänning för Vero Moda, så jag var tvungen att testa! :) Detta var vad jag skapade!

Photoshop CreativeIdag köpte jag tidningen Photoshop Creative. Det är första gången jag köper en Photoshop tidning, men jag är verkligen superivrig på att läsa igenom den! Dyr var den. Nästan 100 kr. Men det kan man väl offra för att lära sig lite nytt?

Jag hinner nog inte med att göra så mycket med den ikväll för jag måste laga middag åt pojkvännen, och efter det så ska jag ut på några drinkar med tjejerna från jobbet! Men imorgon är jag ledig så då hinner jag nog leka lite!


Glee + MiddagDet blev en sen middag idag. Jag orkade helt enkelt inte laga mat direkt efter jobbet. Men nu är jag riktigt hungrig. Så jag ska äta Fiskpinnar och strips samtidigt som jag ska titta på senaste avsnittet av Glee :) Efter det blir det nog sängdags!


Hemma igen efter en helvetesdag på jobbet..

Jag är så trött på mitt jobb! Det är helt okej om man jobbar måndag till fredag. Men på helgerna blir det så fruktansvärt stressigt! Idag var en av de mest stressfyllda dagarna jag någonsin haft på jobbet, och då jobbar jag ju självklart 10 timmar!

Nåja, jag ska sluta klaga! Imorrn jobbar jag bara mellan 7-2 så det ska  bli skönt.

Nu är det dags att svara på 4 sidor kommentarer!

Då var det dags för 10 timmars jobb igenIdag jobbar jag mellan 9-19. Jag avskyr verkligen såna dagar.. Men vad gör man. Hoppas att det blir en dag utan stress och att tiden går fort. Så att jag kan komma hem och blogga lite mer. Har verkligen kommit in i det här med att blogga. Riktigt roligt!

Tänkte att jag skulle visa er mina senaste inköp också! Men det får bli ikväll, för jag har inte tagit några bilder än! :)

Vi ses efter jobbet!

Lika som bär?Som jag sa i inläggen innan. Katy Perry och Zooey Deschanel är grymt lika varandra! Så grymt lika att jag trodde att det var Katy Perry som var med i 500 days of Summer när jag såg trailern.500 Days of SummerSitter just nu och tittar på 500 Days of Summer. Har bara sett några minuter ännu, men den verkar ganska konstig. Men jag gillar Joseph Gordon Lewitt eller hur han nu stavas. Han är en bra skådespelare. Kan inte sluta tänka på hur lik Katy Perry den kvinnliga skådespelerskan är! Trodde först det var hon.

Efter filmen blir det nog One Tree Hill och Glee :)

Slut SaleDet var vad jag trodde att det stod i ett skyltfönster när jag gick förbi.
Men självklart läste jag ju fel. Det stod "Suit Sale". Det påminner mig om när Jeremy var i Sverige och såg "Slutfest" på ett flygblad. Ni kan ju gissa vad han som engelsktalande person trodde att det innebar! Haha.

Jag känner mig riktigt ensammen just nu. Jeremy är hos sina föräldrar i Palmerston North, och jag sitter hemma. Jag hade gärna följt med honom, men som jag sagt innan så blev jag fast här på grund av jobbet.

Det kanske låter löjligt, men jag och Jeremy har inte varit ifrån varandra mer än två dagar på över ett år. Jag saknar honom så otroligt mycket när han inte är här. Hatar verkligen att sova ensam. Men det får man helt enkelt stå ut med ibland antar jag!En solig dag full av shopping

Efter jobbet idag kunde jag helt enkelt inte sitta inne framför datorn. Solen var framme och det var runt 20 grader ute. Så jag tog på mig en kjol och en topp och gick ut för att shoppa lite. Detta har jag inhandlat de senaste två dagarna:

 • En leopardmönstrad scarf
 • Ett coverstick
 • Ett trepack ögonskuggor som framhäver bruna ögon
 • Ett läppglans som luktar jordgubb
 • Svarta leggings
 • En vit topp
 • En bok att skriva in mina recept i
 • Två stora godisklubbor i form av en kiwi och en jordgubbe
Ja, det var väl allt! Skönt att shoppa lite. Har inte gjort det på så länge. Ikväll ska jag och Jeremy ut och äta på restaurang. Ingen av oss känner för att laga mat och det är en fredagskväll trots allt. Måste springa iväg och möta Jeremy vid hans jobb om några minuter. Så det är dags att gå och göra sig i ordning! :)

Levande Äpple
Som jag lovade så kommer här en tutorial! Denna gången blir det på hur man skapar ett levande äpple som jag gjorde i ett tidigare inlägg. Förhoppningsvis är det inte för avancerat! Som sagt så är min version av Photoshop på engelska, så det kan bli krångligt om er version är på svenska.

1. Välj ut en bild på ett grönt äpple. Du kan välja vilken du vill, men om du vill använda samma bild som jag så hittade jag den här. Öppna bilden i Photoshop. Sedan väljer du ut en bild med ögon. Jag valde denna. Öppna även den i Photoshop.

2. Vårt första steg blir att klippa ut ett öga och klistra in det på äpplet. För att klippa ut ögat så använder du Polygonal Lasso Tool och klickar dig runt ögat. Oroa dig inte för att markeringen är kantig. När ögat är markerat så klipper du ut det genom att trycka Ctrl C. Byt till bilden med äpplet och tryck Ctrl V. Placera sedan ögat där du tycker att det passar. Döp om lagret till Öga 1.

3. Nu måste vi göra ögat lite ljusare så att det passar in i bilden bättre. Gå in på Image > Adjustments > Curves.
Dra strecket uppåt tills du tycker att ljussättningen stämmer överens med din bild. Mina inställningar är Output: 142, Input: 97. Sedan går du in på Image > Adjustments > Levels. Inställningarna där för min bild är 45, 1,22 och 248. Men detta kan variera beroende på vilken bild du valt att jobba med. Testa olika inställningar och välj den du gillar bäst. Sedan suddar vi ut kanterna med en mjuk brush.


4. På ditt Öga 1 lager, ändra blending inställningen till Luminosity (alternativet längst ner i blending menyn). Sedan måste vi mörka några av de ljusa linjer som uppstått. Välj Burn Tool och sätt intställningarna på Range: Highlights och Exposure: 40%. Måla sedan över det ljusa runt ögat.
5. Nu vill vi få tillbaka färgen på ögat. För att göra det så kopierar vi först Öga 1 genom att trycka Ctrl J. Döp om det nya lagret till Öga 2. Ställ tillbaka blending inställningen till Normal. Sedan markerar vi ögat med Polygonal Lasso Tool som vi använde i Steg 2. När ögat är markerat så går du till Select > Inverse. Sedan trycker du på Delete.
6. Nu vill vi göra våra två ögonlager till en grupp. För att göra det så klickar du på Create a new group. Dra sedan in dina två lager i gruppen. (Klicka, dra och släpp på grupplagret). Döp om lagret till "Höger Öga". Sedan kopierar du gruppen genom att högerklicka och välja Duplicate Group. Döp om den nya gruppen till "Vänster Öga".
7. Tryck V och dra sedan det nya ögat åt vänster och sätt det på den plats du vill att det ska sitta. Vi behöver försås vända på ögat och för att göra det så väljer du Edit > Transform > Flip Horizontal. Och nu kan ni ju se att ögat inte riktigt passar in. Så vi måste försöka fixa det. Detta är den krångligaste biten. Välj Dodge Tool och sätt inställningarna på Range: Shadows, Exposure: 40%. Sedan väljer du lagret Öga 1 copy. Och börjar måla över det mörka runt ögat. Efter en stund byter du Range till Midtones och gör samma sak. Efter det borde ögat se bättre ut.

Nu är vi klara med ögonen och bilden borde se ut ungefär så här:8. Nu är det dags för läpparna. Jag valde denna bilden. Att göra läpparna borde nu inte vara så svårt. Upprepa bara stegen som du gjorde med ögat. Öppna bilden i Photoshop. Klipp ut läpparna med Polygonal Lasso Tool.

Klistra in läpparna på äpplet. Sudda ut kanterna med en mjuk brush. Sätt blending inställningen på Luminosity och använd sedan Burn Tool eller Dodge Tool för att justera ljussättningen. Du kan även sudda mer om det behövs. Sluta när du är nöjd med bilden.


Hoppas att ni förstår! Har ni några frågor är det bara att ställa dem :)Sofia

Här kommer dagens andra läsarbild. Sofia ville ha en naturlig redigering, så jag lekte inte loss så mycket som jag brukar! Hoppas att du blir nöjd Sofia!

Namn: Sofia
Blogg: http://sorotsia.blogg.se/

 


Vill du också få en bild omgjord?
Skicka då bilden till sophiesphotoshop@gmail.com!


Sandra

Här kommer den första läsarbilden. Satt och pillade med den i lite över en timme! Hoppas du gillar den Sandra :)

Namn: Sandra
Blogg: http://pimpxprincess.blogg.se/
Vill du också få en bild omgjord?
Skicka då bilden till sophiesphotoshop@gmail.com!

Godmorgon Bloggen!

Jag sov hur bra som helst inatt. Ville nästan inte vakna. Men jag har allt för mycket att göra idag så jag har inte tid att sova bort dagen! Tyvärr så är datorn hur seg som helst idag av någon anledning. Men jag hoppas på att få så mycket som möjligt gjort under dagen. Här kommer en liten lista på vad jag tänkt göra idag:

 • Ett par retuscheringar åt läsare
 • En ny tutorial
 • Leka lite mer med serietidningseffekten
 • Svara på kommentarer
 • Läsa bloggar
 • Blogga såklart!
Jag har hur många tv-serier som helst att titta på också, men jag sparar dem tills i helgen för då åker Jeremy upp till sina föräldrar. Så då har jag en hel helg för mig själv! Nej nu är det dags att sätta igång!

Så grymt trött!

Jag är hur trött som helst idag! Jag vet egentligen inte varför, för jag sov bra igår natt. Men jag har jobbat 9 timmar och sedan så har jag bara tittat på lite tv. Jag orkar inte hålla på med Photoshop, men imorgon har jag all tid i världen. Är ledig från jobbet. Har fått några bilder inskickade som jag ska försöka göra om, och så blir det en tutorial till. På vad säger jag inte. Det får ni helt enkelt komma tillbaka och se själva. Hihi.

Nej, nu säger jag gonatt så hörs vi imorgon!

2009-11-18 | The Feelers - One World

Bjuder på en Dagens Låt innan jobbet också! The Feelers är ett band från Nya Zeeland som jag gillar :) Den här låten är min favoritlåt med dem. När jag hör låten vill jag åka på en Roadtrip som vi gjorde för snart ett år sedan :)


Fler tutorials så småningom

Imorgon är jag ledig från jobbet, så då lägger jag säkert upp någon mer tutorial på bloggen! Det var faktiskt ganska kul att skriva den och det är ju alltid roligt att folk kan dra nytta av dem.

Tanken var att jag skulle svara på alla kommentarer som jag har fått, men internet är hur segt som helst för tillfället och det tar ungefär 2 minuter att ladda varje sida. Så jag får nog svara på dem vid ett senare tillfälle.

Börjar jobba om en timme. Roligt. Försökte hitta någon som kunde jobba mitt skift idag så att jag kunde stanna hemma och krya på mig innan jag måste jobba fredag, lördag och söndag. Men jag kunde inte hitta någon, så det är bara att jobba på.

Vi hörs efter jobbet! :)

Serietidningseffekt

Jag leker på i Photoshop :) Säg bara till om ni vill att jag ska göra om er bild på något av sätten jag gjort!

En Apelsin!

Här kommer en frukt till! :)Nu blir det en långdusch!Jag sitter och fryser så förskräckligt, så nu tar jag och hoppar in i en lång, varm dusch. Har inte haft en långdusch på evigheter. Bor man 6 personer i samma lägenhet så är det alltid någon som vill att man skyndar sig. Haha. Jeremy kommer hem från jobbet om en timme och då borde jag väl i alla fall vara klar!

Vad föredrar ni? Långdusch eller snabbdusch?

Levande Äpple

Försökte mig på en manipulation :)
Jag hittar inte.. DECILITERMÅTTET!

Det här är verkligen en av mina favoritreklamer genom tiderna! Hade inte sett den på länge, men min bror skickade länken till mig och jag fick mig ett gott skratt! Ni har väl sett denna? :)
Att använda brushes i PhotoshopJag fick en fråga från en läsare om hur man använder brushes i Photoshop
, så jag tänkte att jag skulle lägga in en guide för att förklara hur det går till. Tyvärr så är min version av Photoshop på engelska, men jag hoppas att ni förstår ändå!

1. Först måste vi ladda ner det brush-paketet som vi vill använda. En bra sida att hitta sådana på är deviantart.com. När du kommit in på sidan så väljer du kategori på den vänstra sidan. Resources & Stock Images > Application Resources > Photoshop Brushes. Sedan kan du förstås välja vilket paket du vill. Jag har valt Suddenly Spring som ni ser inramad nedan. Klicka på det paket du väljer.

 

2. För att ladda ner paketet klickar du på Download på vänstra sidan. Då poppar ett litet fönster upp och där väljer du att spara filen. Beroende på vilken internet browser du använder så kanske du behöver välja var du vill spara filen. I min Firefox så laddas filerna ned till min Downloads mapp utan att jag behöver välja.

 

 

3. När filen är nedladdad så kan du starta Photoshop. För att ladda in ditt brushes-paket så klickar du på penseln i verktygsfältet. Sedan högerklickar du någonstans på ditt dokument. Då kommer en ruta upp där du klickar på den lilla pilen i högra hörnet. Då poppar ännu en ruta upp där du väljer Load Brushes. (Det heter nog ladda pensel på svenska tror jag)


 

4. När du har laddat upp penseln så högerklickar du igen (med penseln vald), scrollar ner och väljer den brush som du precis laddat in. Sedan är det bara att sätta igång och måla!


 


Lite lek i Photoshop

Jag kände för att göra något i Photoshop, men jag kunde inte komma på vad jag kunde göra, så det blev lite lek.


Några rosa drömmarDessa klänningar skulle inte jag säga nej till i sommar! Tyvärr så har man ju inte råd att köpa allihopa, men någon kanske det blir. Vilken är er favorit?

Nu blir det till att hoppa in i duschen, och sedan ger jag mig iväg för att äta sushi till lunch. Mums!

2009-11-16 | Chris Brown - CrawlDagens låt kommer från Chris Brown. Jag måste säga att det här är nog den bästa låten han gjort någonsin enligt mig. Och han har gjort många bra låtar!


För övrigt måste jag säga att jag inte förstår människor som hatar hans musik nu helt plötsligt på grund av vad som hände mellan honom och Rihanna. Självklart gjorde han något som han aldrig borde gjort, men alla förtjänar en andra chans. Och om folk ska vara så himla hatiska mot honom, så kan de väl lika gärna gå efter alla miljoner män som slagit sina fruar. Man tjänar inget på det. Vi kan inte förändra vad som hände.


Och sedan har väl inte Chris Browns musik något att göra med deras förhållande.


Godmorgon!Idag vaknade jag upp till en väldans massa kommentarer på min blogg! Riktigt roligt! Hoppas ni tycker om den!

Det är min sista lediga dag idag, så jag måste verkligen ta vara på den. Jag är fortfarande inte frisk, så det blir nog till att sitta inne tror jag. Det är inte så värst varmt ute i alla fall.

Jeremy gick till jobbet i kostym idag. Riktigt stilig :) Han är nämligen tvungen att intervjua personer idag för en position på jobbet. Jag önskar att jag fick intervjua folk för Gloria Jeans. Men det lär ju inte hända!

Nu ska jag ta och svara på tre sidor kommentarer! Tack igen, och fortsätt kommentera!

Söndagsmarknaden i Wellington

Imorse var vi och köpte grönsaker på marknaden som de har i hamnen varje söndag. Det är hur billigt som helst, och man tjänar verkligen på att gå dit och köpa sina grönsaker och sin frukt. Vi köpte en hel del. Middagen ikväll blir Kycklingravioli i tomatsås med basilika, och till efterätt blir det "Custard and Rhubarb Tarts". Vet inte hur jag ska översätta det till svenska! Men jag lagar allt själv.

Kommer upp bilder på det senare, men först ett par bilder från marknaden :)2009-11-15 | Adam Lambert - For your entertainment

Dagens låt kommer från Adam Lambert som kom på andra plats i senaste American Idol. :)


Retusch

Hade lust att göra en retusch. Så här blev den!

Glöm inte att ni kan länka till bilder om ni vill att jag ska göra om dem! Jag har hur mycket tid som helst! Jag kan göra retuscher, manipulationer och lite allt möjligt. Titta gärna igenom vad jag har gjort tidigare i Photoshop kategorin. Gör jag om en av dina bilder så länkar jag så klart till din blogg! :)


Vill du hellre maila in en bild så skicka den till sophiesphotoshop@gmail.comHejdå Maria och Christopher!Idag så åkte två av våra tyska vänner iväg för att resa runt i Nya Zeeland i en husbil i två månader. Så idag var sista dagen vi träffade dem, för när de kommer tillbaka för att spendera sina två sista nätter i Wellington i Januari så är vi i Sverige.

Men vi har lovat varandra att vi ska komma och hälsa på dem i Tyskland någon gång i framtiden! Och de ska komma över till Sverige någon gång också.

Vi köpte några presenter till dem. En fotoram med All Blacks motiv, där de kan sätta in en bild på oss allihopa från rugbymatchen vi var på. Och sedan fick de varsin t-shirt med Nya Zeeland motiv.Haunted House

Satt och pillade lite med Photoshop innan det var läggdags. Vad tycks?Äntligen är det över!

Nu är jag äntligen hemma från jobbet. Hade en av de värsta dagarna jag någonsin haft på jobbet. Jag mådde så fruktansvärt dåligt, men de lät mig inte gå hem på grund av att de inte hade någon annan som kunde komma in och jobba. Nu är jag ledig i tre dagar.

När jag kommer tillbaka till Nya Zeeland efter att jag varit hemma i Sverige i en månad så tänker jag leta efter ett annat jobb. Jag tänker inte låta dem behandla mig så här längre.

Har ni blivit illa behandlade på ett jobb?

2009-11-13 | Dane Rumble - Don't know what to do

Dagens låt blir en låt från Nya Zeeland! Den är riktigt simpel och avslappnande :)
Gossip Girl blir barnförbjudet!Läs inte om du inte vill veta vad som hände i senaste avsnittet av Gossip Girl!


Jag såg senaste avsnittet imorse, och jag hade inte läst något om det innan. I avsnittet så dricker Dan, Hilary Duffs karaktär (kan aldrig komma ihåg vad hon heter) och Vanessa mycket alkohol och kvällen slutar med att de har sex. Jag måste säga att jag verkligen inte hade väntat mig det. Anledningen till att jag inte trodde något sådant skulle hända är för att Gossip Girl är en tonårsserie. Och vem vet hur unga tittarna i USA är.

Nu fick man ju inte se något utav själva sexet utan man fick bara se lite kyssar innan, och hur de vaknade upp tillsammans efteråt.

Jag tycker det är spännande, för jag vill verkligen se Dan och Vanessa som ett par!

Har ni sett avsnittet? Vad tyckte ni?

Då var man sjuk igen..Det är så typiskt.
För några dagar sedan så fixade jag så att jag skulle få helgen ledig så att jag och Jeremy skulle kunna hitta på något för en gångs skull. Och nu har jag blivit sjuk. Så vi lär väl inte hitta på så värst mycket. Kommer väl mest ligga i sängen och tycka synd om mig själv. Imorgon jobbar jag mellan 11-21 dock. Det kommer bli riktigt roligt. Jag kan inte sjukanmäla mig, för det finns ingen som kan ersätta mig!

Så jag vet inte om det kommer bli så mycket bloggande.
Men förhoppningsvis har jag väl i alla fall tid med lite Photoshop och så där. Och jag kommer säkert att titta på lite Outrageous Fortune också. Har sett hela säsong två nu!

Google Chrome

Det verkar som att problemet jag hade med bloggen bara finns i Google Chrome (Internet Browsern jag använder). Nu testade jag i Netscape Navigator och här fungerar det bra!

Vad bra! Då kan jag sätta igång och blogga igen!

2009-11-11 | La Roux - Bulletproof

Det här är verkligen den mest beroendeframkallande låten jag har hört på länge! Enjoy!Bloggen har gått sönder!

Av någon anledning så kan inte jag byta redigerare, utan jag kan bara skriva i den där man normalt sett klistrar in koder och så. Så jag kan inte ladda upp någon bild eller något sånt. Får väl ta och kontakta blogg.se, för det börjar bli lite jobbigt nu..

Kreativiteten strömmar!


Jag var inne på Photoshopbloggen och fick syn på att de delade med sig lite scrapbooking mallar gratis. Så jag passade på att ladda ner några. Och självklart var jag tvungen att prova de nya mallarna. Resultatet ser ni ovanför. Man kanske inte ser vad det står skrivet, men det står:

"Summer in New Zealand. It was like something I had never experienced before. The sun and the clouds reflecting off the clear blue water. The hills with all their houses and trees. A windmill in the distance, slowly spinning..


Earthquakes shake you gently from time to time and the Wellington wind messes up your hair.


Nothing can beat the warm breeze on a sunny day in Wellington."


It was like something I had never experienced before. The sun and the clouds reflecting of the clear blue water. The hills with all their houses and trees. A windmill in the distance, slowly spinning..
Earthquakes shake you gently from time to time and the Wellington wind messes up your hair.
Nothing can beat the warm breeze on a sunny day in Wellington.

Ännu en Photoshop bild!

Jag sitter och experimenterar med Photoshop och fick fram den här bilden.

Vad tycks? :)
Photoshop

Kände för att leka lite med Photoshop!

--- Min version ---


--- Originalet ---


Barnvakt åt chefens barn?

Idag fick jag den konstigaste frågan jag fått på länge från min chef. Han undrade om jag kunde sitta barnvakt åt hans tre barn nästa lördag! Jag sa att jag kunde det, men nu börjar jag tänka att det kanske skulle bli lite konstigt. Han skulle skjutsa hem mig till deras hus och sedan skulle jag sitta där mellan 14-23..

Vi får se hur det blir! :)


En sån där dag då allt är fel

Idag har jag verkligen haft en sån där dag då man känner att allt går fel och man vill inte göra någonting. Det var jättefint väder ute, men jag var trött och orkade helt enkelt inte vara ute. Jag orkade inte sitta vid datorn och därmed inte uppdatera bloggen. Jag ville helt enkelt bara gå och lägga mig och sova tills imorgon. Nu gjorde jag ju så klart inte det, men ni förstår säkert vad jag menar.

Dagen blev väl lite bättre mot slutet, men det ska bli skönt att få gå och sova snart. Måste upp 6 på morgonen, så det blir till att lägga sig tidigt! Jag ska läsa lite mer skämt i min skämtbok innan jag somnar.
Vi hörs imorgon! :)


Roliga skämt om kvinnorJag är inte på något sätt emot män som skämtar om kvinnor, utan tycker mer att det kan vara riktigt roligt! Igår hittade jag en massa roliga skämt som jag tänkte dela med mig!

Hur många kvinnohatare behövs det för att byta en glödlampa?
Inga, låt henne diska i mörkret.

Vad är skillnaden mellan en fru och ett jobb?
Efter fem år suger ditt jobb fortfarande.

Varför skapade Gud lesbiska kvinnor?
För att feminister inte ska kunna föröka sig.

Varför dör mannen före sin fru?
För att han vill.

På vilket sätt är kvinnor som parkeringsplatser?
De bästa är tagna, och resten är handikappade.

Varför gick kvinnan över gatan?
Vem bryr sig? Vad gjorde hon utanför köket överhuvudtaget!

Och så min favorit..

Varför har kvinnor mens?
För att de förtjänar det.

Wellington on a Sunny Day

Här kommer en hel del bilder som jag tog när jag var ute igår :)
(Detta lämnar jag för att åka hem till minusgrader en månad över jul och nyår)


Tre skumma saker som hände på jobbet igår

Sorry att jag inte uppdaterade bloggen speciellt mycket igår. Hade mycket att göra, eller njae, jag jobbade mellan 7-2 och sedan var jag ute i solen några timmar! Så igår tog jag lite bilder på Wellington. Tyvärr så tog batteriet i kameran slut efter en liten stund så det blev inte så jättemånga bilder!

Hur som helst. Igår så hände det tre saker på jobbet som är värda att nämna i bloggen.

1. En kille i 30-års åldern kom in och beställde en latte. Han verkade konstig på något sätt. Antingen nervös eller bara allmänt ivrig. När han fått sitt kaffe satte han sig vid ett bord så att han kunde se oss jobba. Han stirrade och stirrade och vi började undra varför. När han druckit kaffet kom han fram till oss och tackade så mycket för servicen och sa att kaffet var väldigt gott. Sedan gick han iväg. Ca 2 timmar senare kommer han tillbaka. Går fram till Jonna (chefen) och säger att han måste prata med henne en snabbis. Han ser allvarlig ut och vi trodde alla att det kanske var något fel på kaffet ändå. De gick åt sidan och det enda jag hörde var Jonna säga "I'm already taken". Det visade sig alltså att han varit så nervös för att han ville bjuda ut henne, men inte riktigt vågade! Och jag som trodde att man inte kunde tycka om Jonna.. Haha.

2. En asiat i kanske 40-års åldern kom in och jag serverade hans kaffe. Han frågade vart min dialekt var från och jag berättade att jag kom från Sverige. Då blev han nästan helt galen och började berätta att han ÄLSKAR Sverige. Att han bott där under en tid och att det är som hans andra hem. Sedan börjar han nämna svenska kändisar som han tycker om. Kul, tänkte jag och gick tillbaka till jobbet. Efter kanske en timme när han skulle gå så kom han fram till mig och visade mig en Charlotte Perrelli (stavas hon så?) video på sin mobil och sa att han älskar henne. Jag började skratta för jag kan ju inte påstå att det är min musiksmak direkt. Sedan undrade han om jag skulle vilja träffas någon gång då och då så att han kan lära sig lite mer svenska. Han gav mig sitt visitkort och vi sa hejdå. När jag kom hem så tänkte jag att jag skulle kolla upp vem han var. Det visar sig att han äger en modetidning som heter Lucire och han var en utav jurymedlemmarna för Miss Nya Zeeland 2009!

3. Och så en kort berättelse. En kvinna kom in och beställde en kaffe, och när hon ska betala så gissa vart hon drar upp pengarna ifrån.... BH:n! Jag kunde inte låta bli att fnittra lite. Samtidigt som jag var lite äcklad över att jag var tvungen att hålla i dem pengarna!

Guy Fawkes Day

Igår kväll så gick jag och Jeremy ut för att titta på fyrverkerier. Det var nämligen Guy Fawkes Day och de skulle skjuta upp fyrverkerier för 100 000 dollar (500 000 kr). Vi gick upp till Mount Victoria som är ett berg där man från toppen har utsikt över hela stan. Vi gick inte hela vägen upp till toppen, men vi satt på en plats där man såg stan ändå.

Vi tog med oss en sovsäck, några filtar, dricka och dessert och så satt vi där i lite mer än en timme! Riktigt vackert var det! Här kommer några bilder! :)


Mashups

Jag älskar mashups! För er som inte vet vad det innebär så är det två eller fler låtar som är mixade. Här kommer några exempel:

Lady Gaga & Kat DeLuna - Dance Up


Britney Spears & Gwen Stefani - Tick-Toxic


Det blev inga bilder av Wellington idag

Jag var ute förut och jag måste säga att det var alldeles för kallt för att gå ut och ta bilder. Tyvärr. Men jag gick ut och shoppade lite i alla fall. Jag har inte shoppat på hur länge som helst. Det är inte billigt att bo i Nya Zeeland och åka hem till Sverige över jul. Får jag unna mig några nya kläder får jag vara lycklig! Vilket jag är idag. Spenderade inte mer än 500 kr dock. Tyvärr kan jag inte visa några bilder för det är jättesvårt att få bilderna att se bra ut när man måste ta dem i en spegel..

Dagens Outfit

Tänkte köra en sån där dagens outfit! Vad tycks?

Klänningen är från Supré och mina leggings köpte jag på en marknad i Sydney :) Dagens makeup blev simpel, med mascara och rosa läppglans.
(Ursäkta kontrasten på bilderna, vi har oranga väggar vilket gör att alla bilder får någon slags röd/orange glow)Strawberries & Ice Cream

Igår sålde de jordgubbar och glass i en park här i Wellington. Vädret kunde ha varit bättre, för det var riktigt blåsigt, och när jag säger riktigt blåsigt så innebär det storm i Sverige. Men det stoppade inte mig. Jag ville ha jordgubbar och glass, och det fick jag!

Man  betalade 25 kronor, och då fick man ca 5 jordgubbar och en kula glass. Pengarna gick till någon välgörenhetsorganisation. Kan inte påstå att jag vet vilken, för jag var för intresserad av jordgubbarna! Har inte ätit några på jättelänge. Riktigt gott var det!

Äntligen!

Nu har jag kommit hem från min sjunde dag på jobbet! Jag är så himla trött så jag ska faktiskt gå och ta mig en liten tupplur. Imorgon kanske jag går ut och tar lite bilder av Wellington, om vädret tillåter. Men ikväll blir det nog inte mycket bloggande. Jag ska ringa hem till mamma i Sverige och sedan ska jag nog bara titta på lite tv-avsnitt. Finns ju nya Gossip Girl, One Tree Hill och Heroes ute nu.

Nä usch, nu går jag och lägger mig en stund.

God Morgon!Det har varit jättefint väder i flera dagar här i Wellington. Säkert runt 16-20 grader varje dag, men ni som har läst min blogg vet ju att jag har jobbat i princip hela dagarna. Så jag har inte fått njuta av vädret speciellt mycket. Igår satt jag i solen i ca 20 minuter under min lunchrast och åt sushi :) Sushi har definitivt blivit en favorit!

Idag så ska vädret inte bli så speciellt bra, men det spelar ingen roll för jag jobbar även idag. Sista dagen innan jag får ledigt! Så skönt! Så imorgon ska jag försöka uppdatera bloggen så mycket jag kan. Fast om det är riktigt fint väder så går jag ut och tar lite bilder.

Tänkte ta lite bilder på Wellington så att ni får se hur det ser ut här :)


Veckans blogg!


Min blogg blev utsedd till Veckans Blogg hos Sofia. Tack så jättemycket för det! Alltid kul att höra att någon tycker om det man gör!


En kommentar från Sofia var att det skulle vara mer intressant att läsa min blogg om jag skrev mer om Nya Zeeland, så det ska jag se till att göra i fortsättningen! :)


To Write Love on Her Arms Day 2009Jag fick en inbjudan till detta på Facebook, och jag tänker delta. Det står verkligen för någonting som jag verkligen bryr mig om, då jag själv haft en depression.

To Write Love on Her Arms är till för att ge stöd åt människor som lider av depression, beroende, och människor som inte vill leva längre.

To Write Love on Her Arms Day är en dag då vem som helst kan skriva ordet Love på sin arm för att visa att dessa människor som lider har stöd från hela världen.

En så enkel handling kan bevisa för de som lider att folk omkring dem faktiskt bryr sig!

Denna dag kommer att ta plats Fredag den 13:e November!
Ta en bild på ditt deltagande och ladda upp!

Be in it, make a difference.

Läs mer: twloha.com2009-11-03 | ATB - L.A Nights

Jag bara älskar musiken i den här låten! Så avslappnande på något sätt! Enjoy!Inga uppdateringar igår

Det blev inga uppdateringar igår. Jag hade fullt upp hela dagen. Jobb i nio timmar och sedan efter jobbet åkte jag och Jeremy iväg och åt middag med Andrew, Jen och Felise. "Corned Beef" blev det. Har ingen aning om vad det heter på svenska. Men det var ganska gott.
Jag tog mig några cider också. Riktigt skönt att få slappna av efter många dagars hårt slitande på jobbet. Men idag blir det till att jobba igen. Bara två dagar kvar till jag får ledigt en dag. Ska bli skönt. Då kanske jag äntligen får lite tid över till bloggen!
Någon annan än jag som har ett jobb som kräver allt för mycket tid och stress?

Taylor Swift blir skrämd av Ellen DeGeneres

Jag såg den här videon på youtube och tyckte den var ganska rolig :)
Jag älskar Ellen!
Värsta jobbdagen på länge!

Inte nog med att man måste jobba 10 timmar, det blev 10 timmar av helvete rent ut sagt. Jag började klockan nio imorse och allt gick bra. Det kom inte så mycket folk och vi stod mest och pratade när vi var klara med allt som behövde göras på morgonen. Klockan blev 12 och Jess kom inte.. (hon skulle jobba 12-19). Jag ringer henne, men hon svarar inte i telefonen. Jag skickade ett sms till Christine som känner henne privat och hon säger att eftersom det var Jess sista dag så sket hon i den.

Schysst! Där står jag med en person för lite precis när lunchruschen startar! Jag ringde runt till alla jag kunde men det var ingen som kunde komma in och jobba. Så jag blev tvungen att ringa chefen. Han kom in och jobbade i ett par timmar, men kunde inte stanna så länge. Så när han gick blev det kaos igen. Och eftersom jag är en team leader så är det jag som har ansvar för att allt går som det ska. Jag var tvungen att säga åt de andra vad de skulle göra hela tiden för de hade inte en aning.

Usch! 10 timmar och endast en halvtimmes rast blev det! Aldrig mer. Händer det igen så tänker jag fan strejka. Så skönt att vara hemma nu. Jag är så trött att jag funderar på att gå och sova även fast klockan bara är strax efter nio.

Nej, jag sitter uppe ett tag till och läser bloggar. Kanske blir lite photoshop också, vem vet.