Jag vill aldrig gå igen!



Idag stack vi iväg och skulle handla på en supermarket. När vi gav oss iväg hade jag ingen aning om hur långt det skulle vara. Det visade sig att det var åtta kilometer dit! Alltså 16 kilometer allt som allt. Jag är så slut nu så jag har lust att gå och lägga mig och sova. Mina ben gör ont. Jag är verkligen inte van vid att gå så långt. Och det var fruktansvärt kallt idag också. Vinden var väldigt stark idag och jag gick i klänning. Höll på att frysa ihjäl. Det skulle inte förvåna mig om jag blir förkyld. Jag köpte Skittles på affären. Jag verkligen älskar dem!

Ikväll är det tänkt att jag och Jeremy ska städa inne i vårt nya rum, eller hans gamla rum som det är. Men jag vet inte hur det blir. Jag är alldeles för trött. Det kanske blir imorgon istället. Nu ska jag lägga mig på soffan och vila lite tror jag. Eller kanske spela lite Wii.

Mount Victoria, New Zealand

Jag gick iväg på en långpromenad med Jeremy igår för att se mig om lite i Wellington. Nu när jag har varit här ett tag och nerverna har lugnat sig lite så har jag verkligen insett hur vackert Wellington är. Det är vatten överallt! Jag älskar det! Och hus uppe i bergen. Det enda jag tycker är lite jobbigt är att det är så fruktansvärt blåsigt här. Men det får man leva med. Man går ute och det blåser ganska kyligt, så man märker inte att man blir bränd av solen. Mina fötter har blivit ännu mer solbrända idag..

Hur som helst gick vi upp på Mount Victoria igår. Shiiiiiiiiit vilken uppförsbacke. Jag var tvungen att stanna och hämta andan massor av gånger. Det var som att vi klättrade upp för berget trots att vi följde stigar. Men hur som helst så var det värt allt flås när man kom upp dit. Riktigt vackert. Laddar upp några bilder här nedan därifrån. På vägen ner följde vi bilvägen istället och jag fick se en hel del lyxhus. Jag skulle ge vad som helst för att få en utsikt som dem. Men tyvärr har jag inte pengar till det.

Fler bilder kan ni hitta på min bilddagbok.

Vad händer hemma i Sverige?





Då var man i NZ då ;)

Jaha, då var man framme efter över 30 timmar på olika flygplan. Resan tog på krafterna, och jag har blivit drabbad av fenomenet Jetlag. Gick runt hela eftermiddagen här i Nya Zeeland igår som en zombie, eftersom det då var mitt i natten hemma i Sverige.

Varmt är det här. Jag har redan blivit solbränt. Men inte så mycket. Mest på fötterna, som alltid av någon konstig anledning. Kanske för att jag använder svarta skor, jag vet inte. Men sedan när jag pratade med familjen imorse över webcam kommenterade de hur röd jag var på näsan. Jag trodde att det berodde på att jag var varm eftersom jag låg i sängen med två täcken över mig. Men sedan gick jag in på toaletten för att titta. Och nog är det solbränna alltid. Det har börjat svida nu också vilket inte är så skoj.

Jag tänkte att jag skulle ladda upp lite bilder från resan hit, och någon från Wellington. Har inte hunnit göra så mycket än. Jag var ute och badade och solade igår, men annars så har det inte blivit något mer. Vi får se vad som händer idag. Kanske tar lite fler bilder idag.





Sista inlägget före Nya Zeeland



Ja, då var det dags
. Det här blir mitt sista inlägg innan jag är i Nya Zeeland. Åker ifrån Nyköping om tre timmar. Kommer inte att sova något innan, även fast jag är grymt trött. Och illamående, men det är nog nervositeten. Jag har packat allt, tror jag. Nu när jag inte sover något så kanske jag kan sova lite på planet. Annars har jag väldigt svårt att sova på färdmedel. Kommer att ta en åksjuketablett imorgon också, så då blir man ju ännu tröttare.

Hur som helst. Jag vet inte när jag kommer hem. Det kan bli om en månad, 3 månader eller 6 månader. Det kan jag inte veta förrän jag är där och ser om jag trivs eller inte. Men jag hoppas i vilket fall att ni har det bra här hemma i Sverige.

Njut av vintern. Själv sticker jag till sommaren! ^^

Mysig middag för 219 kr



Jag kom precis hem från en avskedsmiddag med några vänner. Jag, Jeanette, Åsa, Josephine och Markus åt mat på Oliver Twist. Jag beställde Entrecôte med wokade grönsaker och stekt potatis. Det var gott men jag orkade inte äta så mycket. Troligen för att jag är så nervös. Hade en stor klump i magen.

Nu är det bara 11 timmar kvar tills jag åker. Jag hoppas att allt kommer att gå bra.

Det blir till att vakna klockan fyra i morgon bitti. Så nu ska jag spendera kanske en timme för att se till att jag inte glömt någonting, och sedan blir det sängdags om jag nu kan sova något. Jag tvivlar på det.

Väskorna är redan fulla! Oh no..



Jag packar och packar. Och nu är både min resväska och min kartong fulla! Mestadels med kläder. Vad är då problemet? Jag har inte packat ner allt än! Jag har ärligt talat ingen aning just nu hur jag ska få med mig allt.. Men jag hoppas att det löser sig på något sätt. Jag har bara till klockan fem i morgon bitti på mig nu.

Jag antar att det viktigaste är alla piller och papper. Och med piller menar jag p-piller, åksjuketabletter, huvudvärkstabletter och det senaste tillägget, ångestpiller. Har fått några panikattacker på senaste tiden, troligen för att jag aldrig gjort något så här stort förut. Men förhoppningsvis behöver jag inte äta tabletterna.

Papper jag måste ha med mig är så klart biljetterna, försäkring, visum, pass och glasögon/lins recept.

Klumpen i magen blir bara större och större nu.
Jag undrar om Nya Zeeland verkligen kan vara så vackert som på bild.

Hardcore till I die!



Jag bara älskar hardcore! Och då menar jag inte sådan där värdelös rock hardcore eller vad man kallar det. Nej, jag menar electronic hardcore eller happy hardcore kan man säga också. Därför är det så grymt kul att gå på rave.

Jag ska på rave andra dagen i Nya Zeeland, men troligen är det inte hardcore de kommer att spela där. Det är nog med hard dance och hard trance. Steve Hill är huvud DJ. Min pojkvän är hans största fan. Jag tycker att han är okej, men jag har inte hört något jättebra med honom än. Det kanske blir annorlunda när jag ser honom live.

Någon annan än jag som gillar hardcore?

Några bra happy hardcore låtar:

Darren Styles - Getting better
Eclipse - Things you do (Gammer remix)
Heaven-7 - Dance me
Gammer - A new feeling



Oskuld vid 105 års ålder



Läste precis i Aftonbladet om en engelsk kvinna/dam/tant på 105 år som är oskuld. Det är egentligen mäktigt gjort! Det jag tyckte var bäst med hennes förklaring till varför hon inte ville ha sex:

"Det verkade bara vara krångligt"

På sidan där man kunde läsa om henne fanns även en omröstning där man skulle svara på när man förlorade oskulden. Jag tycker att det var skrämmande många som förlorade den innan 15.

Vad tycker ni? När är man mogen nog att förlora oskulden? Har det med åldern att göra?

En bra mobil för under 1000?



Jag har sprungit runt i hela stan ikväll för att leta efter en billig mobil att ta med mig till Nya Zeeland. Tanken var att den skulle kosta under tusenlappen men ändå vara en ganska bra telefon. Jag gick till Expert, Telia, The Phone House, Telenor, Elgiganten, Clas Ohlsson, Onoff och Nyfoma, och inte någonstans hittade jag en sådan telefon.

Eller jo förresten, det gjorde jag. På telenor tog snubben fram en Nokia telefon utan förpackning som de fått skickad till dem utan originalkartong och manualer. I och med det kunde de inte sälja den för fullt pris, vilket var ca 2000 spänn. Så istället ville herren tvinga på mig mobilen för en tusenlapp. Jag sa att jag var osäker och att jag inte hade råd att lägga ut 1000 kr på direkten. Då blev det snack om ett 12 månaders abonnemang istället, vilket jag inte är intresserad av då jag nyss lyckats slita mig ur ett Telenor kontrakt på 24 månader.

Men även fast jag var motvillig och inte ville ha telefonen började han prata om hur bra den var och om jag köpte den idag så skulle han slänga med ett minneskort på 2gb. Då började jag ana att något var fel med mobilen. Så då sa jag tack och hej och gick.

Är det bara jag som avskyr påstridiga säljare?



10 par skor.. är det normalt?

Är det verkligen normalt att packa med sig 10 par skor till Nya Zeeland? Jag kan inte rå för att jag är galen i skor, men de tar upp onödigt mycket plats i packningen tyvärr. Men med ska dem. Lär köpa nya där också. Får se om jag får med mig allt hem sen :)

Alla kläder är i stort sett packade nu, så jag behöver bara alla prylar nu. Och de är ganska många kan jag tala om. Jag börjar faktiskt bli riktigt orolig att jag inte kommer få plats med allt jag vill ha med mig. Men på något sätt måste jag lyckas mosa ner det i väskan eller lådan. Jag menar, packar man rätt så får man plats med mycket. Sen är det ju en fråga om vikt också. Får max ha med mig 46 kilo. Det måste väl ändå räcka?

Hörde en grymt bra House/Dance låt på Radio 107,5 Stockholm. Den heter Connected och är gjord av Kendi. Videon finner du här nedanför :)






Packningen är i full gång

  

Idag blir en riktig packdag för mig. Jag börjar känna stressen krypa på lite grann nu faktiskt. Det är ju inte precis som att jag åker iväg och kan åka tillbaka och hämta något jag glömt. Så jag måste verkligen få med mig allt. Det går inte direkt att skicka efter heller. För det första tar det så lång tid innan man får det. För det andra är det grymt dyrt. Jag tror det kostar ungefär 1500 kronor för 10 kilo eller något sådant. Inte för att jag tror jag glömmer 10 kilo hemma, men ändå. :)

Jag kommer att packa med mig min hårddisk så att jag får med mig alla bilder, musik, tv-serier och filmer. Det känns väldigt skönt. Då vet jag att om jag blir uttråkad så har jag allt tillgängligt :) Min DVD-samling kommer dock inte med. Kanske ett par av favoritfilmerna.

Sen har jag börjat fundera på vad jag ska sysselsätta mig med de 26 timmarna mellan London och Auckland. Det finns ju film och musik på planet samt lite spel, men man lär bli uttråkad.

Har ni några bra tips?




SJ, kära SJ



De slår verkligen alla rekord i att vara värdelösa. Jag vet att det kanske kan vara svårt med snöstormar och allt möjligt så förseningarna är okej. Men när jag kom till centralstationen imorse så fungerade ingen av de miljoner biljettmaskiner de har. Det var massor av folk som behövde boka biljetter och SJs Kundcenter var överfullt. Jag tog ut en nummerlapp med nummer 56. På nummertavlan stod det 6.

Jag trodde verkligen inte att jag skulle hinna få en biljett innan mitt tåg gick, men nummer efter nummer gick och till slut var det min tur. Så jag gick fram och bad om en biljett till Nyköping. Jaha, sa han och förklarade att systemet var nere så han var tvungen att göra ett temporärt kvitto av något slag som jag kunde visa på tåget. Och när jag skulle betala med mitt VISA kort så fungerade inte kortterminalen.. Grattis SJ, ni har gjort det igen.

Som tur var hann jag med tåget och kom hem i tid till mitt möte. Men SJ kan man verkligen inte lita på.


Skridskoåkning ger blåmärken

Som lovat så lägger jag nu upp lite bilder från våran Skansen tripp igår, och sedan även några stycken från idag, då vi har varit och åkt skridskor och sedan på middag med födelsedagsbarnet Madeleine som fyllde 24 :) Inga bilder från middagen dock.

Vi åkte skridskor i ungefär en timme och jag ramlade 3 gånger. Första gången ganska illa, så det lär ge ett stort blåmärke. Syns inget än dock.










Skansen är inget vinternöje

Vår tripp till Skansen igår var helt okej, men har ni inte varit där och vill dit, så gå på sommaren. För det första så var ju i stort sett ingenting öppet. För det andra var det grymt kallt. För det tredje gömde sig djuren, för det fjärde hade älgarna tappat hornen.

Jag kommer att lägga upp bilder därifrån så småningom :)

Stockholm

Imorse vaknade jag klockan sju och tog en dusch. Sedan begav jag mig iväg till pojkvännen i Stockholm. Idag har vi planerat att gå till Skansen. Jeremy vill se en älg innan vi åker härifrån :) Hehe.

Jag blev förvånad över hur mycket snö de fått här i Stockholm. Det är mycket mer än hemma i Nyköping. Och kallt som attan är det också. Men jag överlever säkert.

Now you need to forgive yourself



Jag valde att inte gå ut på krogen ikväll och stanna hemma istället. Det var ett svårt val, men jag kan verkligen inte slösa mer pengar innan jag åker. Så tyvärr fick jag sitta hemma själv istället.

Men jag kom efter en stund på att jag inte hade sett nya avsnittet av Heroes, så jag började titta på det istället. Det måste nog vara mitt favoritavsnitt än så länge på säsong tre. Jag var verkligen spänd igenom hela avsnittet, och nu kan jag inte vänta på nästa. Jag tänker inte avslöja något här eftersom det inte har visats i Sverige än.

Jag har inte tittat på Idol ikväll. Jag tittar i och för sig nästan aldrig, men jag pratade med pappa förut och han kände på sig att Alice skulle åka ut. Vi får väl se. Jag kan inte säga något eftersom jag inte såg programmet.

Ice Ice Baby



Var precis ute till affären och vill inte sätta min fot utanför dörren igen. Fy satan så kallt det var. Och halt! Var tvunget gå i slow motion vilket inte precis fick mig att hålla värmen uppe.

Tanken är att jag ska ut på krogen ikväll med Jeanette, Åsa, Josephine och Markus. Men jag vet inte alltså. Det känns inte lockande när jag vet att jag inte har råd att ta taxi hem efteråt, utan måste gå hela vägen hem. Vi får se hur det blir.

Nu tänkte jag i alla fall sätta mig ner och översätta lite GG igen. Så att jag får upp texten på undertexter.se någon gång.

Bilden är på mig i ishotellet i Jukkasjärvi.

I go ooh ooh, you go ah ah



Har suttit och lyssnat på The Veronicas ett ganska bra tag nu. De är verkligen ett pop/rock band som jag älskar. Kan inte sluta sjunga med i deras låtar. Min favorit med dem är definitivt Untouched. Den har en så skön text som är grymt rolig att sjunga! Har lyssnat på den typ 5 gånger i rad nu tror jag.

Någon mer som lyssnar på The Veronicas?


Sen kväll med mycket skratt



Jag och Jeanette satt och asgarvade mitt i natten igår (troligtvis eftersom det var just mitt i natten) åt en rolig annons från Best of Blocket. För er som inte varit inne på Best of Blocket, gå in och titta :P Vissa saker är väldigt roliga.

Eftersom min externa hårddisk gick sönder för ungefär ett halvår sedan försvann mycket bra musik som jag sen inte har dragit ner igen. Nu precis fick jag för mig att dra ner Embrace skiva "This new day". Har redan albumet, men vill ha det på datorn också eftersom det är där jag mestadels lyssnar på musik. Och sen drar jag ner Gavin DeGraws senaste album och Chariot.

Gud vad jag har saknat vissa låtar av Embrace! Speciellt "No use crying" men den kunde jag tyvärr inte länka till.

Embrace - The end is near

Men, men, men, men, manly men.



Ja, som ni kanske förstod av rubriken har jag suttit och tittat på Two and a Half Men nyss. Jag gillar serien. Den har en skön humor. Det är inte en sån serie som man skrattar åt som till Vänner, men man sitter och småler. Det räcker.

Idag var jag nere på stan och handlade lite nödvändiga saker inför Nya Zeeland. (Och ett par onödiga). Nu gäller det att snåla, snåla, snåla. Men jag tror inte att jag hinner göra av med så mycket på mindre än en vecka. Jag skulle kunna om jag ville dock.

När jag skulle hem från stan så satte jag mig på bussen och kom sedan på att jag hade glömt köpa Aftonbladet till mamma, så jag gick ut ur bussen och frågade busschauffören om jag skulle hinna springa bort och köpa den. (Pressbyrån ligger bara ca 30 meter bort) Han sa att jag i så fall fick skynda mig, för han skulle åka om två minuter. Jag sprang, och när jag kom in så stod det redan två personer i kö. Fan, tänkte jag. Men jag frågade damen framför mig om jag möjligen inte kunde få gå före. "Jo, jag antar det. Men det är faktiskt inte mitt fel att du inte är här i tid". Sedan tittade hon surt på mig. Om man ändå ska gnälla, varför inte bara säga "Nej, det får du inte". Hur som helst så hann jag få med mig Aftonbladet hem. Men det var på håret.

Hur dum får man vara på en skala?



Ligger i sängen och stänger av mitt alarm som jag satt på klockan 10. Klockan 11.30 ska jag vara nere på stan och klippa mig. Gott om tid tänker jag.. Vaknar nästa gång klockan 10.30 och tänker att nu måste jag nog gå upp. När går bussen förresten? Kanske är bäst att kolla. Tar upp mobilen och får reda på att den enda buss jag kan ta för att vara säker på att komma i tid går klockan 10.35.

Dum nog som jag är så tror jag att om jag skyndar mig så hinner jag med den! Busshållplatsen är ändå nästan precis utanför porten. Så jag sliter på mig de närmsta kläderna, springer in på toa och tvättar av ansiktet, ut i hallen och tar på mig ytterkläderna och borstar håret. Hämtar mobilen och plånboken. Och precis när jag ska gå ut genom ytterdörren hör jag bussen åka förbi.

Så nu sitter jag här.. Det går en buss 11.15 så jag hoppas att den kör fort eller att frisören är sen eller något. Nu hinner jag nog äta någon smörgås eller något också.


Fungerat som installatör ikväll



Sitter just nu hemma hos min pappa och har installerat hans nya webbkamera som han köpt för att kunna hålla kontakten med mig i Nya Zeeland. Jag är inte direkt proffs på att installera såna grejer och få ljud att funka osv, men det gick. Har provringt till min bror som var för lat för att följa med och hjälpa till.

Snart ska jag ta på mig mina dyngsura skor och bege mig hemmåt igen. Aldrig kan man köpa skor som är vattentäta. Och när det snöar så fint så är det klart att det bara blir blask av det.

Hur som helst, hoppas att ni har haft en bra dag!

I'm dreaming of a white christmas.. not.



Jag var precis nere på stan med några vänner och på väg ner så började det snöa för första gången den här vintern. Eller sen-hösten. Jag hade lockat mitt hår jättefint innan jag lämnade lägenheten. De lockarna var borta när jag kom ner på stan. Jippi.

Jag satt och fikade och kom att tänka på att jag kommer att fira julen i solen. Det blir någonting nytt. Samtidigt känner jag mig ledsen över det, för jag gillar den svenska julen. Det kommer inte bli samma sak i Nya Zeeland. Och inte nyår heller, eftersom de inte har några fyrverkerier i princip. Jag ska inte klaga, för jag är ju livrädd för fyrverkerier i alla fall.

Det var i alla fall mysigt att få sitta med en kopp te och titta när snön föll en gång innan jag åker.
Mer än så behövs inte :)

Alldeles för lite kläder



Jag vet inte vad jag tänkte imorse. Jag skulle på möte och var ganska stressad. Jag gick och tittade på termometern för att se hur kallt det var och den visade 1 plusgrad. Och vad tar jag på mig?

Jo, ett par jeans, gympaskor, en tröja med trekvarts ärm. Sedan en halsduk och en jacka som är ganska öppen fram. Snacka om att jag frös! Jag gör samma misstag varje gång också. Tänker alltid att jag inte kommer frysa. Vissa saker lär man sig aldrig.

Nu tänkte jag ringa och boka tid för klippning och sedan spela lite Audiosurf. :)

Welcome to real life



Sitter just nu och lyssnar på underbara Evermore. De är ett band från Nya Zeeland som jag har lyssnat på i ungefär ett och ett halvt år och jag tröttnar verkligen inte. Sångaren har en så där bra/dålig sångröst om ni förstår vad jag menar. Det är inte en röst som skulle vinna idol om man säger så. Men den är helt underbar. Just nu sitter jag och lyssnar på It's too late som var en av de första låtarna jag hörde med dem. Lyssna på den. Nedan har jag listat mina favoriter med dem.

Running
(Min Heroes fanvid! En av mina första. Tittade på den och skrattade nyss ^^)
Real life
Unbreakable
Light surrounding you

Matt Corby - It's too late
(Från Australian Idol. SÅ BRA. Jag saknar Australian Idol..)

Och bilden är på Milo Ventimiglia. Bara för att han råkar vara väldens hetaste kille. Ja, min pojkvän vet om att jag har en crush på honom ;)

Varför är det alltid mitt fel?



Pratade nyss med pojkvännen. Vi har inte hörts så mycket den senaste veckan och det är tydligen mitt fel. Jag skriver för lite till honom på msn, jag ringer för sällan. Jag beter mig som en främling. Själv tycker jag att det är tvärtom.

Jag har förklarat för honom att jag är nervös inför Nya Zeeland resan och att jag inte kan vara på topphumör då. Men det förstår han inte. Då säger han bara att jag inte borde åka om jag känner så.. Får man inte vara nervös nu heller?

Jag fattar ingenting. Hur som helst så skiter jag i det just nu. För resan är betald och jag ska åka. Om det sedan misslyckas totalt och jag kommer hem om tre månader eller kanske en, så spelar det ingen roll. Då har jag i alla fall försökt.


Kan man döda tid på något bättre sätt?



Har fortsatt översatt Gossip Girl ikväll. Håller just nu på med avsnitt sex på säsong två. Jag har översatt tolv minuter på ca två timmar.
Förstår ni då vad jag menar med att det tar tid?

Men samtidigt är det så grymt roligt. För det första får man se avsnittet igen och man lägger märke till varenda detalj när man måste pausa var fjärde sekund ungefär. Och inte nog med det så lär man sig faktiskt mer engelska under tiden. Jag kan inte säga att jag förstår precis allt som sägs i Gossip Girl. Men jag förstår sammanhanget. Därför använder jag tyda för att översätta ord som jag inte förstår.

Jättekul att undertexterna uppskattas också :)

Hard to let go of the memories



Jag var tvungen att tömma en kartong med gamla minnen för att istället fylla den med kläder och sånt som jag ska ha med mig till Nya Zeeland. Jag vill inte kasta det som låg där i så vi lade bara undan det i mammas garderob så länge :)

Nu blir det till att lyssna på musik och börja packa lite smått. Blir nog inte överdrivet mycket packat ikväll, men det känns i alla fall bra att börja.

xoxogossipgirl.se



Ja, så hette min sida om Gossip Girl som jag hade en gång i tiden, men det blev aldrig något utav det. Idag fick jag en faktura på posten att betala om jag ville ha kvar domänen ett år till. Men det ville jag inte, så jag ringde och sa upp den direkt. Det är synd egentligen att jag aldrig fortsätter med mina projekt.

Om den här bloggen blir lite mer läst i framtiden så kanske jag skaffar ett eget domännamn till den så småningom. Men just nu ser det inte så ljust ut. Är det någon som läser överhuvudtaget?

Idag vaknade jag och var illamående som bara den. Gick upp och tittade på Ellen DeGeneres samtidigt som jag tvingade ner ett par smörgåsar och ett glas juice. Jag undrar om det är nervositeten som gör mig så illamående?

Hur som helst. Nu har jag tänkt lyssna på lite musik och ta det lugnt en stund, och har jag ork och lust så börjar jag packa lite för Nya Zeeland.

Min kisse och jag har mått likadant



Det är lite roligt egenligen, men min katt Shiva och jag har mått likadant idag verkar det som. På förmiddagen mådde vi illa båda två. Hur vet jag det? Hon spydde. Jättekul, precis när jag satt och försökte äta också. Och nu på kvällen mår vi bättre båda två. Hon sitter här med mig och tittar när jag skriver.

Hon är bara för söt :)

Och än en gång är jag uppe sent. Det måste det snart bli ändring på.

Please follow your own rules



Fick en kommentar på mitt förra inlägg från Fredrik *Frisören om att man nu kan rösta på finalisterna i hans hårtävling. För det första har jag aldrig varit inne på hans sida innan och är inte ett dugg intresserad utav att rösta på någon i tävlingen. För det andra uppskattar jag inte människor som går in på en annan människas blogg och gör reklam för sin egen.

Men det roligaste av allt är när jag gick in på hans blogg för att kommentera mitt missnöje och får se denna text:

"Kommentera gärna, dock EJ med Reklam, eller ointressant snack...."

Jaså? Men det är okej för dig att göra det? Mycket konstigt.

Ska man göra reklam för sin egen blogg på någon annans inlägg kan man väl åtminstone ha vett nog att läsa igenom inlägget och skriva en snabb kommentar om det.

Jag antar att regler funkar så länge du själv inte behöver följa dem.

Klänningar to die for



Tittade runt på Asos.com och hittade de här skönheterna. Det är verkligen en pina att veta att man inte har råd att köpa någonting alls. Alla pengar jag har nu går till Nya Zeeland resan. Men eftersom det är vinter snart så hade jag inte haft någon användning av de här i Sverige. Men de hade varit underbara att få packa ner i resväskan!

Men kläder får vänta antar jag..

Ännu en konstig dröm!



Jag vet inte vad det är med mig. Jag hade ännu en konstig dröm inatt. Jag var på möte hos min psykolog och hon erbjöd sig att betala halva min Nya Zeeland resa. Det kan man kalla bra psykolog ;)

För er som inte vet så har jag gått hos en psykolog ett tag nu för en depression. Jag är mycket bättre nu :)

Det är inte bra att sova så länge som jag gör. Vaknade nyss och jag är fortfarande lika trött. Jag tror att det mestadels beror på vädret. Men sen är jag en väldigt trött och lat människa.

Det lockiga håret jag hade igår såg inte lika bra ut när jag vaknade..

Audiosurf är beroendeframkallande



Är det någon annan än jag som provat på spelet Audiosurf? Det är verkligen grymt roligt! Det är i stil med Guitar Hero, men man använder bara datormusen. Och det är precis vad det heter. Audio Surf. Man lyssnar på en låt samtidigt som man surfar på en bana :P

Det kanske låter konstigt, men det är verkligen jättekul! Testa det!

Idag blev det en lockig look



Jag tänkte att jag för en gångs skull skulle ha lockigt hår. Förr hatade jag det, nu älskar jag det.

Mitt hår var från början vågigt. Sedan började jag använda plattång på det när jag var 14 år. Sedan dess har jag förstört mitt hår i 6 år. Nu äntligen har jag insett att man faktiskt kan se ut på olika sätt :) Förstår inte varför jag envisades med rakt hår så länge. Det gör jag i och för sig fortfarande, men nu accepterar jag att det inte alltid kan vara spikrakt.

Vad tycker ni om frisyren?

Sena kvällar ger också konstiga drömmar



Inatt hade jag ännu en konstig dröm. Jag vet inte vad det är med mig. Jag brukar aldrig drömma så mycket, men jag antar att det är för att jag sover oroligt.

Den här gången så började det med att jag träffade min brors vän Martin. Han hade dåligt med pengar och behövde lite för att gå och handla mat. Så jag lånade ut 200 kr till honom. Ungefär en kvart senare kom han tillbaka med pengarna och sa att han inte orkade gå och handla, och att han gått till McDonalds istället.

Sedan bytte drömmen handling totalt. Jag var på väg ut på en klubb med Johanna (en gammal vän), Jeanette och hennes BEBIS! För det första har hon ingen.. för det andra, varför skulle man ta med den ut på klubben?

Hur som helst så kom vi inte in, för vi var inte uppskrivna på gästlistan. Men Johanna och jag gav inte upp. Vi ville in. Jeanette och hennes bebis försvann dock, så då gick vi efter för att leta. Vi gick in i en shoppinggalleria som av någon konstig anledning var öppen mitt i natten. Och Johanna bestämde sig för att prova en brudklänning. När jag sedan öppnade skynket för provrummet så var det inte Johanna längre. Det var den kraftiga, mörka kvinnan från drömmen jag hade igår.

Hur som helst så ville jag hitta Jeanette och jag var orolig för vart hon tagit vägen. Men "Johanna" hade en sorts GPS funktion på sin telefon där man kunde se vart personer befann sig. (COOLT) Så jag sökte efter Jeanette och fick fram att hon var i närheten. Så vi gick dit. Men när vi stod där hon skulle vara så var det ingen där. Då blev jag riktigt orolig. Men det visade sig att shoppinggallerian hade ett hemligt rum en trappa ner. Så vi gick dit. Där hittade vi Jeanettes bebis tillsammans med en man och en kvinna. Hon var skadad. Så jag slet tag i henne och sprang upp och ut på gatan.

Från gatan ringde jag efter en ambulans, som stod längre ner på gatan och kom direkt. Ambulanspersonalen kom ut och kommenterade hur söt bebisen var och helt plötsligt var hon inte skadad längre. Och nu var det inte längre Jeanettes bebis, det var min. Ambulanspersonalen kom med namnförslag och efter det vaknade jag.

Jeanette hittade jag aldrig.. =D

Någon annan som har såna här konstiga drömmar?


Smells like teen spirit



Såg  på Musikmaskinen på femman förut och fick reda på att svenska folket röstat fram Nirvanas "Smells like teen spirit" till bästa 90-tals låt. Jag håller inte riktigt med om det, även om det är en bra låt. Så här såg listan ut:

1. Nirvana - Smells like teen spirit
2. Bryan Adams - (Everything I do) I do it for you
3. Nordman - Vandraren
4. The Fugees - Killing me softly

5. Magnus Uggla - Kung för en dag
6. Roxette - Joyride
7. No Doubt - Don't speak
8. Rednex - Cotton eye Joe
9. Oasis - Wonderwall
10. Aqua - Barbie girl

De enda av de låtarna jag hade haft på topp tio listan är Bryan Adams och Oasis. Jag kan inte direkt komma på några andra 90-tals låtar som var populära på den tiden. Men några 90-tals låtar som jag själv gillar är:


Savage Garden - Truly Madly Deeply
Goo Goo Dolls - Iris
Filter - Take a picture


Ännu en undertext - och Dreamdance



Har avslutat ännu en undertext till Gossip Girl idag. Det är kul att skriva dem när man vet att de uppskattas. Men samtidigt så tar det så fruktansvärt lång tid att jag får huvudvärk.

Jag måste bara säga att jag verkligen älskar Dreamdance! Eftersom jag mestadels lyssnar på Dance och Trance så kanske det är ganska självklart. Men har ni inte hört något därifrån, så lyssna.

Just nu lyssnar jag på Follow Me av Lange feat The Morrighan.

(Den kommer inte från Dreamdance, vad jag vet)

Jag vill tillbaka till Paris



Jag satt och tittade igenom lite bilder från min och pojkvännens Parisresa. Den var verkligen fantastisk. Åkte ifrån det kalla vädret i Sverige i September och kom till 25 grader i Paris.

Vi har verkligen varit på fantastiska resor tillsammans. London, Paris, Amsterdam, Kiruna..

Jag hoppas att Nya Zeeland blir lika fantastiskt!

Gratis presentkort hos modebutiker



Jag kom över sidan gratisbio.se idag och det verkar vara en ganska intressant sida faktiskt. Man deltar i erbjudanden och får poäng som man sedan kan byta ut mot biobiljetter eller presentkort.

Några av butikerna man kan få presentkort hos är: H&M, Vero Moda, MIO, Guldfynd, Åhlens, Kicks, Stadium, Bianco, Wayne's och Cubus. Och det är långt ifrån alla.

Man kan få poäng bara av att klicka på länkar :)

Gratisbio.se

Tidiga kvällar skapar konstiga drömmar



Av någon anledning fick jag världens huvudvärk igår kväll och var tvungen att gå och lägga mig klockan 21.00. Det är lite tidigt när det gäller mig! Och sedan vaknade jag mitt i natten och var illamående som bara den. Men som tur var somnade jag om och vaknade inte förrän klockan 10.

Hade världens konstigaste dröm inatt om en gammal vän. Det började med att vi var en stor grupp i någon lokal som hade en danstävling. Jag dansade med en kraftig mörk tjej som slängde mig hit och dit. Vi var jätteduktiga. Men ett annat par fick fler röster än oss, trots att vi var mycket bättre. Det gjorde oss förbannade, så vi gick runt och krävde att alla skulle rösta om.

Sedan hamnade vi av någon konstig anledning i en tunnelbana. Inte i tåget utan utanför. Jag vet inte hur egentligen, men våra liv var i fara. Det är där min gamla vän kommer in i bilden. Han räddade oss hela bunten genom att stoppa tunnelbanetåget. När vi kom ut utanför stod det en bår där som det stod "Serena" på.. Är man något besatt av Gossip Girl eller vad? xD

Plumpspelande och ett kilo mjöl



Jag tröttnade på att sitta framför datorn på eftermiddagen så jag började med att titta på Judge Judy med mamma. Den serien är verkligen löjlig. Jag förstår inte de som tycker att hon är något att titta på. Hon är urtöntig. Självklart ska man vara rättvis, men man ska inte sitta och kalla de åklagade för idioter och slampor och allt vad hon kallar dem för.
Men i brist på bröd får man äta limpa.

Sen så fick jag för mig att vi skulle spela Plump. För er som inte vet vad det är så är det ett kortspel. Orkar inte förklara reglerna, men är ni intresserade kan ni hitta dem här.

Men nu är jag tillbaka framför datorn igen som vanligt. Jag är fruktansvärt beroende. Och nu när jag har en blogg och har börjat läsa andra bloggar är jag ännu mer fast. Jag uppdaterade mina länkar förresten, så nu kan ni titta in på min bilddagbok, min facebook och min Last.fm.

Till sist kanske ni undrar vad ett kilo mjöl har med saken att göra? Det är så att min bror visade mig ett klipp på youtube igår från tv-serien Grotesco. Det är verkligen sjuk humor. Och när jag säger sjuk så menar jag verkligen sjuk.
Grotesco - Ett kilo mjöl

Top Model - Du skulle bara våga bli sjuk!



Jag satt nyss och såg på Top Model på tv. Jag vet inte vilken säsong det var, men det var en säsong jag inte har sett innan. De kan verkligen ta fruktansvärt vackra bilder ibland! Hade jag varit lite snyggare hade jag lätt blivit modell! De vackraste bilderna är de som är riktigt annorlunda. Som att fota och se ut som ett djur eller med konstiga frisyrer. Det är verkligen en konst.

Men samtidigt är det ett väldigt krävande yrke. Jag menar, en av tjejerna blev sjuk och kunde inte få ner någon mat så hon bad om att få åka hem från plåtningen, och dagen efter blev hon hemskickat. Det är hårt. Jag vet hur jag känner när jag är riktigt sjuk. Då kan jag knappt stå upp. Nu vet jag inte om hon kände så, men ändå.

Är det så konstigt att man vill bli fotograf?

World's Most Beautiful Bum



Läste precis på Aftonbladet om att Sloggi anordnade en tävling för världens snyggaste rumpa. Jag höll på att få en skrattattack. Har det inte gått lite väl långt? Tanken var att man skulle ta en bild på sin rumpa och skicka in till Sloggi så la de upp den på hemsidan. Sen antar jag att man fick rösta eller något, det vet jag inte.

Tittade på en video om det där en dam som jag antar är en av "domarna" sa så här:

"There are many criterias. It has to be very firm, it has to have a nice shape. The texture of the skin has to be perfect."

Herregud säger jag bara. Kan de inte slösa tid och pengar på något mer användbart. Vinnaren får ett modellkontrakt och 15 000 Euro.

Tävlingen blev dock stoppad i Sverige tack och lov.

Vad tycker ni om det här?

Är det så här morgonen ser ut?



Idag vaknade jag klockan åtta på grund av att jag skulle på möte klockan halv tio. Jag var hur trött som helst när jag vaknade eftersom jag inte gick och la mig förrän ungefär klockan tre inatt. Men det kändes ändå ganska skönt att vara uppe i tid.

Jag tänker alltid så när jag vaknar tidigt. Men ändå fortsätter jag att sova halva dagarna. Är det normalt att vara så lat som jag är? Jag börjar faktiskt undra. När jag till och med är för lat för att gå till affären. Jag skyller det på datorn. Datorn är ett gift.

Nu blir det lite översättning av Gossip Girl.

Ska jag bli tvungen att plocka äpplen?



Än så länge har jag inte hört något på jobbfronten i Nya Zeeland. I och för sig har jag inte kommit dit än. Men man vill ju gärna få ett jobb på snabbt som möjligt så att man får ihop lite pengar till nöjen. Att åka ända till Nya Zeeland utan att åka till Australien är ju helt oacceptabelt. Så en resa dit måste det helt enkelt bli.

Hur som helst så kom Jeremy (pojkvännen) med förslaget att vi skulle kunna spendera sommaren med att plocka äpplen. Det är tydligen ett vanligt sommarjobb där och jag antar att någon måste göra det också. I beskrivningen står det så här:

Pick fruit off trees into a bucket strapped to your shoulders, which you then empty into fruit bins. You have to be fit and have good vision. This role may involve using ladders or elevated work platforms. You're usually paid by the number of bins you fill with fruit meeting certain size, colour, maturity and quality standards.

Jo hej du. Jag är ju vältränad som få. Det låter ändå som ett ganska skönt jobb om man tänker efter. Man jobbar i sin egen takt och man kan lyssna på musik samtidigt som man får en solbränna.
Härligt!

(Fråga mig inte vad jag gör uppe så här sent..)


Cathedral Cove, New Zealand



Eftersom jag inte kan sluta tänka på min Nya Zeeland resa nu så har jag suttit och tittat på lite bilder från Nya Zeeland och hittat en plats som jag bara måste åka till.. Och det är Cathedral Cove. Hur vackert ser det inte ut?

Har försökt övertala pojkvännen om att vi ska åka dit på en roadtrip i slutet av sommaren. Det ligger ungefär 65 mil ifrån Wellington, så det blir långt att åka. Men tydligen ville en av hans vänner också åka upp dit. Inte till Cathedral Cove, men till ett ställe inte långt därifrån. Vi får se hur det blir.

Just nu sitter jag och lyssnar på Armin van Buuren - Burned With Desire och drömmer mig bort.

Två veckor kvar till Nya Zeeland



Nu börjar jag faktiskt bli riktigt nervös. Jag sitter och har ont i magen hela tiden för att jag oroar mig så mycket över den här resan. Någonstans djupt inne vet jag att det kommer gå bra, och även om det inte skulle göra det, så har jag redan betalat returbiljetten. Så blir det riktigt illa åker jag hem.

Men nu ska jag bara försöka tänka positivt. 6 månader är inte så länge egentligen. Det enda jag missar här är vintern. Och det gör mig inte speciellt mycket. Sen får jag ju spendera jul och nyår i solen. Det kan bli intressant.

Jag har inte ens börjat packa än.. Det kanske är dags. Men jag är en sådan person som alltid skjuter upp allt till sista sekunden. Det vore ganska snopet om jag glömde något viktigt hemma. Det är inte så lätt att åka tillbaka och hämta.

Ellen DeGeneres vinner i längden



Jag brukar titta på lite olika talkshows då och då när jag har tråkigt. Men det finns bara en person som har ett bra program varenda gång och det är Ellen DeGeneres. Det spelar ingen roll om jag vet vilka gästerna är eller inte. Hon är underhållningen. När hon var skådespelare i komediserien "Ellen" var jag inte någon större beundrare, och därför var jag även tveksam till om hon skulle lyckas göra bra ifrån sig som talkshow host.

Förut har mina favoriter varit Jay Leno och Conan O'Brien, och visst är de fortfarande roliga. Men det är inget jag tittar på om jag inte tycker om gästerna.

Någon mer än jag som gillar Ellen, eller kanske någon annan talkshow?

VILL HA! Sony Ericsson Xperia



Jag har längtat efter den här telefonen ända sedan jag fick höra att den var på gång för typ ett halvår sedan. Och nu har jag inte råd att köpa den eftersom jag har köpt en resa till Nya Zeeland istället!

Man får väl prioritera.

Jag har varit och pillat på den i butiken och jag älskar den.
Nu tittar jag på min Sony Ericsson K610i och skäms..

Vad är jag utan min morgoncola?



Det är helt sjukt egentligen. Det första jag gör på morgonen är att jag går upp och fyller ett stort glas Coca Cola som jag sedan dricker till min frukost. Hälsosamt? Nej. Gott? Något så himmelskt.

Jag håller fast vid att Coca Cola är en drog. Hur kan man annars känna en så stor längtan till det? Jag hade en period då jag inte tyckte att Cola var gott längre, men den gick över :)

Undertexten som jag skrev färdigt förresten, blev inte inte godkänd. Det var så länge sedan jag skrev en undertext så jag missade att insättningarna skulle vara max 40, så jag körde max 50. Nu orkar jag inte ändra det. Jag tycker det är larvigt ändå. Jag är en sådan person som tittar på tv och blir irriterad över hur mycket de missar att översätta på grund av att det inte får plats. Så jag försöker att tränga in det mesta. Hur som helst tycker jag att undertexten fungerar hur bra som helst. Men det är ju upp till dem.

Att skapa undertexter tar tid


Nu har jag suttit och översatt ett GG avsnitt i två dagar. Vilken tid det tar. Först måste man översätta, vilket är det som tar mest tid. Sedan måste man gå igenom och kontrollera att allt är rätt. Och det är det aldrig. Så då måste man rätta till felen. Men det är kul.

Det blir nog till att titta på lite Desperate Housewives nu tror jag, så att jag kan komma ikapp någon gång. Jag ligger några avsnitt efter med One Tree Hill också, men jag tappade verkligen lusten när det började likna Days of our Lives. Alldeles för larviga scener.

Men först ska jag fixa en låt från Gossip Girl. Dark on Fire av Turin Brakes.

Regn och glasögon går inte ihop



Cyklade precis ner på stan och tillbaka. I spöregn. Och jag orkade inte sätta in mina linser, så jag tog på mig glasögonen i stället. Har nog aldrig varit så blind tror jag. Och inte nog med det så är det bäcksvart ute som jag skrev i det förra inlägget.

Nu ska jag sitta här och försöka njuta av mörkret och lyssna lite på Coldplay. Just nu spelas Cemeteries in London. En av mina favoritlåtar från Viva La Vida. Jag bara älskar Coldplays lyrics.

So we rode down to the river where the toiling ghosts spring
For their curses to be broken
We'd go underneath the arches where the witches are in the saying
There are ghost towns in the ocean

Mörker, mörker, mörker... och lite mörker.



Jag är så trött på att dagarna är så mörka den här årstiden. Jag får väl kanske skylla mig själv när jag går upp klockan ett på eftermiddagen, men ändå. Hösten är mysig i början.. men när det börjar närma sig vinter så blir det bara en långvarig depression.

Någon mer än jag som hatar det? Eller någon som tycker tvärt om?

Bonfire of the Vanity

Gossip GirlGossip Girl

Såg precis senaste avsnittet av Gossip Girl. Grymt bra och även väldigt chockerande.
VARNING FÖR SPOILERS!

Jag har bestämt mig för att Aaron Rose är en grymt snygg kille. :) Jag gillade verkligen scenerna mellan honom och Serena. Skönt att se Serena ha kemi med någon, för det hade hon inte med Dan.

Dan's story om Bart Bass fick ju ett lyckligt slut. Undrar hur Chuck kommer hantera detta. Kommer han att tacka Dan? Det vore inte likt honom, men man kan alltid hoppas.

Jaja, nog om Gossip Girl.



Såg att Leonardo DiCaprio fyller 34 idag. Han börjar bli gammal, den hetingen :) Är väldigt intresserad av den nya filmen han spelar in med Kate Winslet. De lyckades ju grymt bra med Titanic. Måste se resultatet av detta, och jag hoppas att jag inte blir besviken.

Jag sov till klockan ett idag. Är det friskt?

New York, New York



Jag satt och tittade på min tavla av NY och kom på att när jag åker till Nya Zeeland kommer vi att mellanlanda i Los Angeles - utan att jag får gå ut ur planet.

Då kan man ju inte precis säga att man varit där..
Vad snopet.

Bytt blogg från Blogspot till Blogg.se

Favoritkaraktärerna. Må någonting hända mellan dem snart..

Jag började att blogga på Blogspot, men fick problem med bloggen så då bytte jag hit till Blogg.se. Hoppas att denna sidan är bättre än den andra.

Idag har varit en riktigt slapp dag för mig. Har bara suttit framför datorn i princip hela dagen. Mådde lite halvdant på förmiddagen, så jag bestämde mig för att göra ingenting idag. Har suttit och skrivit lite undertexter till Gossip Girl. Alltid kul att göra. Ska fortsätta med det alldeles strax.

Designen som jag har på den här bloggen är lite halvdan, jag vet. Men jag orkar inte fixa mer. Kanske någon gång i framtiden. :)

Är det någon mer än jag som ser fram emot nya Gossip Girl avsnittet imorgon?
(Ja, jag är besatt av GG)