Tidig morgon



Vaknade klockan halv åtta imorse efter att ha drömt en hel del mardrömmar.
Avskyr att drömma mardrömmar på morgonen. Men det får mig i alla fall att vilja vakna. Så jag gick upp och kände att det var riktigt kallt i lägenheten. Efter en liten stund kröp jag tillbaka ner i sängen och nu ligger jag här och skriver.

Jag ringde mamma och önskade henne grattis på mors dag. Jag försökte ringa henne tidigare under dagen i Sverige, men då var hon inte hemma. Och sedan blev jag ju tvungen att gå och lägga mig. Men som tur var så var hon fortfarande vaken när jag ringde vid kvart i tio på kvällen!

Om ungefär en och en halv timme börjar jag jobba. Usch. Jag känner inte alls för att gå och jobba idag. Men jag får nöja mig med att jag är ledig imorgon! Hoppas det blir en bra dag på jobbet idag..

Det är ju skandal..



Anna Bergendahl gick inte ens vidare till Eurovision finalen..
Det är väl första gången någonsin som Sverige inte är i final? Efter att ha hört alla andra låtar så kan jag faktiskt hålla med om att Sveriges låt var lite väl svag. Det var ju så många ballader med i år! Vi skulle nog ha skickat Manboy istället. Här i lägenheten i Nya Zeeland kommer alla fortfarande ihåg den låten!

Tydligen har Anna blivit lite utav en diva. Hon kommer ju från Nyköping precis som jag gör. Och en vän till min bror hade träffat henne på stan. Eftersom han kände igen henne så sa han hej. Och då svarade hon: "Ofta man säger hej till någon man inte känner". Lite taskigt tycker jag. Antingen har hon inte insett att hon är något utav en B-kändis, eller så tror hon att hon är för känd för att prata med vanliga människor.

Nåja. Jag har ju redan fått reda på att Tyskland vann så finalen blir väl inte så jättespännande nu när jag även vet att Sverige inte är med. Men men.. Vi ska titta på den här i alla fall! Jag har några favoriter!

Photoshop




Eurovision winner revealed.. again!

First I have to tell you the reason why I'm blogging in English today, and that is simply because I'm using Jeremy's laptop. He doesn't have the swedish letters on it so it's just easier this way.

Right now I'm not very happy. Two years in a row I've been avoiding all swedish media and some other pages around the time when Eurovision is on. I do this because we download it and watch it in New Zealand, and it's no fun watching it if you already know who the winner is.

Last year I did a good job avoiding the result. But the day after it was aired, I come to work and my boss says "So did you hear that Norway won Eurovision? She thought it was important to tell me since she's finnish and I'm swedish. But I was not happy at all!

This year I've tried again. I avoided Aftonbladet and all those pages. And again, I was doing a pretty good job. Today we went to the library to download the second semi-final so that we could watch it tonight. Guess what happens? Jeremy is signed in to his gmail account and a window pops up saying "Lena from Germany wins Eurovision Song Contest". Can you imagine how annoying that is? Anyway, I still don't know how Sweden did so I still feel a little bit excited. Oh well. Better luck next year I guess..

Working in Los Angeles!



Jag söker jobb i Los Angeles - det ni! ;)

Starta eget företag



Jag funderar på att starta ett eget företag någon gång i framtiden. Inom fotoredigering. Det krävs mycket för att starta ett företag! Man måste lära sig en hel del innan man startar om man inte redan vet det. Det kommer nog ta ett ganska bra tag innan jag kan starta mitt företag, men jag har börjat planera redan nu!


Retuschering


Britney Spears vill frysa ner sin kropp



Tydligen så är Britney Spears väldigt intresserad utav att frysa ner sin kropp för att sedan bli återupplivad i framtiden. Hon blev besatt av idén efter att hon hört att Walt Disney blivit nedfrusen (vilket inte är sant), och nu forskar hon i ämnet för att få reda på mer. Innan hon fick denna idén ville hon göra om sin aska till diamanter.

En del av mig säger "Go Britney!", för varför inte frysa ner sin kropp? Du är ju död ändå, och man vet ju aldrig hur långt vi kan komma i forskningen. Kanske kan det bli verklighet? En annan del av mig säger "Varför lägga ut så mycket pengar på något sådant när det finns en stor risk att det inte kommer att fungera?"

Vad tycker ni? Skulle ni vilja frysa ner eran kropp?

Retuschering



Jag har googlat vitaminer



Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag alltid är så trött på morgonen och att jag behöver något som ger mig energi. Igår tittade jag och Jeremy på en intressant dokumentär som handlade om att vi behöver få i oss mer vitaminer. Att när man värmer upp mat så försvinner typ 90 procent av näringen. De sa att vi borde äta mer naturlig mat.

De pratade även om att man kan slippa sjukdomar som cancer och hjärtattacker genom att äta rätt och skippa skräpmaten. Nu tänker ni säkert att det har ni hört många gånger förut, och varför skulle man tro på det? Det är helt och hållet upp till er. Men jag tror definitivt att maten vi äter bryter ner våra kroppar i förtid.

Nu säger inte jag att jag inte tänker äta mer skräpmat, för det är inte lätt att bryta sig ur ett sådant mönster. Men jag har bestämt att jag ska äta mycket mer frukt och grönsaker. Jag tänker även börja äta lite mer vitamin kapslar. För vissa vitaminer kan man inte få för mycket utav. Till exempel B-vitaminer och C-vitaminer som finns i de flesta frukt och grönsaker.

Så jag har googlat vitaminer och tänker göra det idag också för att lära mig lite mer om vad brist av dem kan orsaka och vad som innehåller flest vitaminer. Kanske kan jag få mer energi utan kaffe!

Lugn kväll med The Beach



Imorse när jag vaknade var jag hur trött som helst!
Jag önskade att jag drack kaffe, men tyvärr så gör jag inte det. Vad kan man annars få energi ifrån? Jag har testat frukt och juice och sådant. C-vitamin. Men ingenting verkar hjälpa. Jag får helt enkelt se till att börja dricka kaffe antar jag!

Nu efter jobbet har jag suttit och tittat på tv och ätit middag. Just nu visas The Beach. Så vi sitter och tittar på den. Efter filmen blir det läggdags. Det blir till att sova tidigt ikväll. Vi är alltid vakna så sent. Och sedan sover vi bort dagarna när vi är lediga! Någon som känner igen sig? :)

2010-05-18 | DT8 Project feat. Andrea Britton - Winter

Jag får rysningar när jag lyssnar på den här låten! Så jäkla bra!


En månad kvar till Sverigeresan!



Jag längtar!
Jag älskar Sverige. Jag måste bara få säga det! När jag bodde i Sverige så tyckte jag att allt var skit och ville inget annat än att komma därifrån. Men så är det ju alltid. Man saknar inte något förrän man inte har det längre. Don't get me wrong - jag älskar Nya Zeeland! Men Sverige kommer alltid att vara mitt hem.

Jag får ont i magen när jag tänker på saker jag vill göra i Sverige och inser att jag inte kan det just nu eftersom jag inte bor där längre. Det är bara en tidsfråga innan jag flyttar tillbaka. Så är det bara!

2010-05-09 | This is my life (Kaveh Azizi Remix)

För er som gillar klubbmusik är denna låten ett måste! En remix på Anna Bergendahls "This is my life"! Hade inte ens tänkt på att den skulle kunna bli en bra partylåt, men Kaveh bevisade att så är fallet!


Jag ber om ursäkt!

Jag har inte skrivit i bloggen på över en vecka, och jag ber om ursäkt. Men jag har haft så mycket att tänka på så det har helt enkelt bara blivit bortprioriterat! Min ischias blev värre, mitt jobb suger, problem med mina biljetter till Sverige.. You name it. Men nu ska allt vara fixat!

Vi behöver inte gå in på detalj när det gäller mina problem. Det känns onödigt!

Swedish




Föräldrarna kommer till Wellington


Imorgon blir det till att umgås med Jeremys föräldrar. De kommer ner och hälsar på oss, så vi ska ut och äta lunch och tydligen åka och shoppa! Det blir ingen shopping för mig dock, för jag har inga pengar alls. Läkarbesöket snodde mina sista ören.

Har varit ledig idag också. Var ute och åt lunch och bokade tid för ett syntest. Har nämligen fått en kupong på ett gratis syntest. Då kan man ju lika gärna använda det! Så jag ska till Specsavers imorgon bitti.

Bror min flyttar hemifrån idag hemma i Sverige. Jag är lite avundsjuk faktiskt. Jag har aldrig haft en egen lägenhet. Innan jag flyttade från Sverige bodde jag hemma hos mamma. Och här i Nya Zeeland bor jag tillsammans med fem personer. Vill ha en egen lägenhet som jag kan dekorera hur jag vill!

Det får bli i framtiden. Nu är det dags för middag. Det blir Nachos idag!