Brist på inlägg

Jag har inte skrivit så mycket i bloggen på senaste tiden. Det beror mestadels på att det inte har hänt så värst mycket som jag kan skriva om. Har inte hänt så mycket idag heller. Vi var hos Jeremys vän Andrew och grillade ikväll. Mer är det väl inte. Men jag kan skriva en lista här som jag tycker är lite underhållande. Jag skriver en av punkterna per dag.

Topp 6 värsta semesteraktiviteter folk betalar för

Nummer 6 - En tur i Paris kloaker

I Paris handlar inte allt om pudlar och eiffeltornet, och självklart finns det mer att se än Louvren och Triumfbågen. Faktum är att efter din stund på en fin toalett kanske du kommer på dig själv att tänka "Jag önskar jag kunde få se var min skit tar vägen". Du har tur, för du kan faktiskt få betala för en tur i Paris kloaker. Turen är på ca 450 meter (vilket är 450 meter för långt). Du får chansen att se vilka verktyg som används och du får även en kort berättelse om hur det fungerade förr, hur det fungerar nu och hur det kommer att fungera i framtiden när man tar hand om bajs. Tycker du inte att det är nog med att se bajs som du inte vet vems det är, så kan de faktiskt visa dig rören som leder upp till husen ovanför. Sedan kan du stirra ut människor hela dagen och tänka "Du kan se ner på mig hur mycket du vill, men jag har sett din skit".

Det kan vara läskigt att mata fåglar!

Igår så kände Jeremy och jag oss för att gå ut i solen och hitta på något. Vi kom på att vi hade en massa gammalt bröd, så vi bestämde oss för att gå och mata fåglar i rosträdgården. Inte i själva trädgården, men de har en damm där inne där en massa änder och duvor samlas.

Vi kom dit och det var inte så jättemånga fåglar där till en början. Vi började kasta i brödet och fler och fler änder och duvor kom. Efter ett par minuter var vi omringade uppe på asfalten och jag började känna att jag var lite instängd. Så jag gick och satte mig på parkbänken som finns där. Fåglarna följde såklart efter mig.

Sedan hände något som gjorde att jag fick en stor chock. En av duvorna tog sats och flög upp och satte sig i mitt knä. Klorna var ganska vassa så det gjorde lite ont eftersom jag bara hade klänning på mig. Jag knuffade ner duvan. Men då tog den sats igen och flög upp och satte sig på min arm istället och började äta av brödskivan jag hade i handen. Men inte nog med det! Efter ungefär 20-30 sekunder flög duva nummer två upp och satte sig PÅ den andra duvan. Jag har sett tama duvor förr, men inte riktigt så hungriga!

Här nedan kommer lite bilder från fågelmatningen. 
Samma bilder finns den 26:e December på min bilddagbok.
(Var inte oroliga. Jeremy pussar inte duvan på riktigt!)De botaniska trädgårdarna igen

Jag var uppe för en andra gång i de botaniska trädgårdarna med Jeremy för någon vecka sedan, men jag har inte laddat upp några bilder här än, så jag tänkte att jag skulle passa på att göra det nu medans internet här faktiskt fungerar. Vi har mycket problem med internet. Ibland är det slött och ibland fungerar det inte alls. Så man får passa på att göra det man ska på datorn medans man har chansen.

Idag var det Boxing Day i Nya Zeeland (ungefär som mellandagsrean hemma i Sverige). Vi gick runt och tittade om det fanns något intressant att köpa, men jag bestämde mig för att inte slösa några pengar på det. Har varit runt och sökt jobb idag också. Det kan nog kanske bli något på Starbucks. Shevy som jobbar där hade pratat med chefen och han sa att han letar efter någon som kan jobba heltid. Så vi får se om det kanske blir något där. Sedan var jag på ett annat café och pratade med chefen där. Hon sa att jag skulle komma förbi med ett CV så skulle hon kolla på det. Hon var från Finland, så det var ganska kul.

Hur som helst, här kommer lite bilder från de botaniska trädgårdarna.
Fler finns den 18 December på min bilddagbok.

Lussebullar (not) och julbad

Jag sa ju tidigare att jag skulle uppdatera er om hur det gick med lussebullarna. Åt helskotta kan man säga. Allting såg ut att fungera tills jag tog ut dem ur ugnen och tog en tugga av en. Totalt degig inuti. Först trodde jag att jag kanske hade gräddat dem för lite, men jag provade alla möjliga sätt med de andra plåtarna och de blev lika degiga i alla fall. Jag skyller på den värdelösa jästen de har här! Haha.

Så jag fick inga lussebullar till julafton. Nästa år tänker jag äta dubbelt så många lussebullar än vad jag brukar. Jag älskar lussebullar. Vad irriterad jag är nu för att jag inte får några..

Hur som helst håller vi på och lagar julmiddag här just nu. Eller jag gör inte det för jag gick fram och hjälpte till i 10 sekunder innan de knuffade undan mig och sa att de skulle göra det själva. Och ändå klagar de på mig för att jag aldrig lagar mat. Vill de inte ha min hjälp så får de väl skylla sig själva. (Synd bara att jag inte kan få lära dem lite om kryddor, åtmintone att man har salt i maten..)

Tidigare idag var jag nere på stranden och badade, det ni! Bilder finns nedanför.
Fler finns på min bilddagbok.

Hur har er jul varit hemma i Sverige?
Engelskan är jag tydligen bra på

Jag har fått många kommentarer de senaste månaderna på att man inte hör att jag är svensk. Det känns jätteskönt att höra! Senast igår så träffade jag en tjejkompis till Jeremy och pratade med henne ett tag. Sedan nämnde Jeremy att jag var svensk och hon blev chockad. Hon sa att hon inte alls kunde höra att jag var europeisk utan att det mer lät som om jag kom från USA. Jag förklarade det med att jag tittar för mycket på tv-serier!

Jag kommer ihåg tidigare i år när jag satt och pratade med en kille i Stockholm och jag sa att jag var svensk. Då sa han "Ja, men du har väl i alla fall bott utomlands?". Nej, svarade jag och han blev imponerad. Han själv var från Afrika och hade en ganska klar afrikansk accent.

Så jag tvivlar inte längre på att jag är bra på engelska! Förhoppningsvis blir jag väl ännu bättre efter 6 månader här i
Nya Zeeland. Jag kanske börjar prata med Nya Zeeländsk dialekt. Vem vet.

Bullbak i utlandet är inte lättJag har för länge sen bestämt mig för att baka lussebullar till jul här i Nya Zeeland. Idag började jag med det vid fyratiden. Nu är klockan halv elva och jag är inte färdig. Vad i hela friden håller jag på med tänker ni kanske då?

Jo, det började med att jag inte hade någon aning om jag kunde använda jästen som de köpt. För den var inte för söta degar. Men jag bestämde mig till slut för att använda den ändå eftersom jag inte vet om det ens finns någon jäst för söta degar här. Jag började baka och det gick ganska bra. Jag ställde degen för att jäsa och gick iväg till affären för att köpa lite saker. När jag kom tillbaka hade det gått ungefär 45 minuter och jag tänkte att "nu måste degen vara färdigjäst". Jag tog bort handduken jag lagt över och tittade ner i bunken. Den hade inte rört sig ur fläcken!

Jag blev ledsen och frustrerad och allt möjligt så jag började gråta. (Jag ville verkligen ha lussebullar). Jag sa att det troligen berodde på jästen, att den var totalt värdelös och Jeremy sa att vi kanske bara skulle låta den vara en tag till och se om något hände. Men inget hände.

Då ringde Jeremy till Dereks bror Chris som tydligen är någon sorts kock och frågade vad han trodde var fel. Han frågade om jag hade knådat degen ordentligt. Jag sa att jag hade knådat så gott jag kunde men han sa att det säkert inte var tillräckligt. Jag kände inte alls för att knåda något mer så Dan kom till min undsättning och stod och knådade degen i säkert 20-25 minuter. Sedan ställde de den på jäsning igen och när vi tittade en timme senare så visst hade den jäst.

Det är bara jag som är värdelös helt enkelt. Det tog en jäkla tid, men nu ska jag ut och göra bullarna och sätta in i ugnen. Jag skriver mer och talar om ifall jag lyckades eller inte senare eller imorgon.

Lycka till Sophie!

Vart tog värmen vägen?

Det är långt ifrån lika kallt som hemma i Sverige, men det är fruktansvärt kallt inomhus. Eftersom det är sommar är inga element påslagna och det är bara runt 13-17 grader ute. Vi har stora fönster i vårt rum som inte håller tätt så jag håller på att frysa ihjäl. Inatt sov jag med pyjamas, strumpor, i en sovsäck, med två täcken. Just nu sitter jag med två tjocka tröjor på mig. Just nu skulle jag vilja flyga över till Australien där det är 25-31 grader just nu. Fy vad härligt. Men det tycker inte pojkvännen. Det är för varmt för honom.

Jag hoppas verkligen att det blir varmare här snart, men det ser inte ut att bli det den här veckan. Jag pratade med en tjej igår som sa att det oftast blir lite kallare runt jul och nyår, men att januari brukar vara riktigt varm. Jag hoppas att hon har rätt!

Grillfest med Monopol!Idag gick vi iväg för att grilla hemma hos Dan. Vi gick först förbi Metro (mataffär) för att köpa kött och annat gott att grilla. Jag stod där en ganska lång stund och funderade på vad jag ville ha. Korv tycker jag inte om. Biff är gott ibland, men helst inte att grilla. Kyckling tar väldigt lång tid att grilla. Till slut bestämde jag mig för en kotlett som såg ut ungefär som en liten flintastek. Mmm, tänkte jag. Flintastek är gott.

Tyvärr så var "flintasteken" en stor besvikelse. Den smakade inte alls gott. Så jag åt lite annat som de andra grillade. Men vad jag åt mest var jordgubbar med socker. Gud så gott det är!

Jag fick syn på ett monopolspel och undrade om det var någon som ville spela, samtidigt tänkte jag att det kanske var lite töntigt att fråga det på en fest. Men det visade sig att det var många som ville spela. Gissa vem som vann..

Jag förstås ;)

Kan egentligen inte säga "förstås" för jag vinner aldrig på monopol i vanliga fall.

(För er som undrar varför det inte kommit upp några nya bilder på bilddagboken även fast jag skrivit att jag ska ladda upp där så beror det på att uppladdningsklienten på bilddagboken ibland inte fungerar här. Så jag har försökt ladda upp bilder, men än så länge har det inte gått. Det kommer så småningom)

Grandma-handsJag har precis stått och diskat i typ 40 minuter.. När man bor tillsammans med 4 killar plus en massa folk som hälsar på så blir det lätt ett berg av disk över en dag. Och eftersom jag inte kan laga mat så diskar jag lite oftare istället. Mina händer är totalt skrumpna nu och det är verkligen obehagligt. Men vad gör man?

Just nu sitter jag och lyssnar på Placebo - Every you every me. Det var grymt länge sedan jag lyssnade på den låten. Den är med i en av mina favoritfilmer. "Cruel Intentions" eller "En Djävulsk Romans" som den heter på svenska. Har ni inte sett den, så titta.

Nu tänkte jag ta och ladda upp lite bilder på min bilddagbok :)


Ont, det gör ont.Jag har jätteont i halsen. Så fort jag känner att jag är på väg att hosta så blir jag nästan rädd. Jag har inte haft en sån hosta på länge. Näsan är inte lika täppt längre och jag har inte feber. Jag hoppas att hostan går över snart.

Idag fyller Max år så då ska vi gå ut och äta på ett ställe som jag tror heter "Hog's Breath" eller något liknande. De serverar olika sorters kötträtter. Jag kommer troligen att beställa en sallad. Har inte ätit det på hur länge som helst och det känns som om det är dags!

Det är soligt idag för första gången på länge. Önskar att jag mådde lite bättre så jag kunde njuta av solen mer. Jag går nog ut i solen i alla fall.

Vad hittar ni på idag?

Datornörden är tillbaka!Sedan vi fick våran desktop att fungera har jag spenderat mer tid framför datorn. Jag hade inte väntat mig något annat då jag är en datornörd. Och en stolt sådan. Förmiddagen har jag spenderat i sängen eftersom jag fortfarande är sjuk. Vädret ute är fortfarande värdelöst, men det spelar ingen större roll.

Det känns mycket jobbigare att inte vara hemma i Sverige när man är sjuk. Jag saknar min egen säng och mitt eget rum. Och min familj. Och min katt. Men men, jag klarar mig.

Rumskamraterna sitter just nu och lyssnar på Jingle Bells med Basshunter. Jag kan inte fatta att de gillar Basshunter så mycket. Jag gillar Basshunter, men mer hans engelskspråkiga låtar än de svenska. De svenska är bara larviga.

Hur som helst så hoppas jag att jag kan uppdatera bloggen lite mer härdan efter. No promises.

Usch och bläääääää!

Idag har jag verkligen mått dåligt. Jag insjuknade på typ 10 minuter. Vi fick våran dator här hemma att fungera idag och jag var jätteglad för det. Jag satte mig och skulle översätta lite Gossip Girl och efter bara en liten stund började jag må väldigt dåligt. Jag gick och la mig i sängen och vilade en stund, kanske en timme eller så. Det hjälpte inte. Jag blev bara sjukare och sjukare.

Vi satte oss ned och spelade ett brädspel och jag började känna mig kallsvettig. Jeremy kände på min panna och konstaterade att jag hade feber. Näsan började bli helt igentäppt och jag var svag i kroppen.

När jag sedan skulle äta mat så kände jag ingen smak alls. Jag hatar när det händer. Jag tycker inte om att tugga på saker bara för att jag måste äta. Nu sitter jag här och skriver mitt i natten eftersom jag har legat och vilat så mycket idag och är inte trött. Men jag ska snart gå och lägga mig i alla fall. Imorgon blir nog ännu en vilodag för min del.

Jag som hoppades få slippa förkylning.

One you're saving for a rainy dayIdag vaknade jag strax innan tolv. Meningen var att jag skulle gå upp tidigare idag, för jag gillar inte att sova bort hela dagarna. Men som vanligt så stängde jag av alarmet och sov vidare. Kanske var det lika bra, för när jag kom upp och tittade ut genom fönstret så öste regnet ner. Jippi. Vilken tur att jag gick till stranden igår! (Bilder kommer så småningom)

Så idag blir det en innesittardag. Ska söka ännu flera jobb. Jag tror inte att jag kommer få något jobb förrän efter nyår. Det är inte den bästa tiden att söka jobb just nu. De flesta har redan anställt folk till jul och nyår. Vi får se hur det går.

Nu måste jag gå och äta någonting.

De botaniska trädgårdarna

Jag var uppe vid de botaniska trädgårdarna förra veckan men jag har inte laddat upp några bilder därifrån så jag tänkte att jag skulle göra det nu. Det var verkligen hur vackert som helst där uppe, men vädret kunde ha varit bättre. Det var mulet och duggade lite grann. Jag åker tillbaka dit upp någon solig dag.

Här nedan följer fyra bilder därifrån. Jag kommer att ladda upp fler på min bilddagbok så småningom.

Foton från en timme inlines

Jag laddade ju aldrig upp några bilder från när vi var ute och åkte inlines förra veckan, så jag tänkte att jag kunde ladda upp några stycken nu!
Fortsatt dålig dag, men bra musik!

Dagen har verkligen varit en utav de sämsta på länge. Jag har varit på dåligt humör precis hela dagen. En tjej är här som jag bara avskyr. Det kanske låter lite elakt och jag kan inte precis säga att jag känner henne, men hon är verkligen inte en person som jag skulle umgås med i vanliga fall. Men här blir jag ju tvungen eftersom jag bor här och har ingen annanstans att rymma till.

Sedan var maten äcklig ikväll också. Jeremy är väldigt besviken men jag måste tyvärr säga att jag aldrig vill äta lamm igen. Det var inte alls något för mig. Efter maten fick jag huvudvärk.

Mitt i huvudvärken bestämmer de sig för att titta på Resident Evil.. Jippi tänker jag, då jag inte alls vill se den filmen. Så då fick jag nog. Nu ligger jag i sängen, instängd och planerar att titta på One Tree Hill.

Det enda bra med denna dagen är musiken som jag har lyssnat på. Speciellt låten här under:Allmänt dålig dag

Jag blev på dåligt humör redan imorse, och sen har det bara fortsatt hela dagen. Jag vill bara gå och lägga mig och dra täcket över huvudet. Men det har jag inte tid med. Jag har varit ute och sökt jobb idag. Gick in på massor av ställen och frågade om de behöver folk. Blev tillsagd att lämna in mitt CV nästan överallt, men att de troligen inte skulle ha något jobb förrän efter nyår.

Det kan nog bli svårt att få jobb nu eftersom de flesta redan anställt extra personal till jul. Men jag ska leta vidare. Någonting måste det ju finnas.

Jaja, nu ska jag gå iväg och sura någon annanstans. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Coldplay, 22 Augusti 2009!!Jag kan inte fatta att det är sant! Coldplay kommer tillbaka till Sverige den 22 Augusti 2009! Jag är så oerhört överlycklig och jätteledsen på samma gång.. Jag vill så gärna gå och se dem igen, men jag har inte råd att köpa en biljett. Biljetten kostar 595 kr och de kommer troligen att ta slut ganska fort. Försäljningen börjar svensk tid klockan 09.00 den 11 December.

Jag hoppas kunna köpa en biljett i efterhand från någon privatperson för ett inte allt för dyrt pris. Men jag får inte hoppas på för mycket.

Fan också..
Jag skulle gärna köpa en biljett när försäljningen börjar om en och en halv timme.. Men tyvärr har jag inte råd eftersom jag måste spara mina pengar för hyra och mat här i Nya Zeeland.

Jaja, vi får se hur det blir.

Steve Hill @ Twisted

Jag tänkte att jag skulle ladda upp några bilder från det rave som vi var på den 29 November. Huvudattraktionen där var Jeremys favorit DJ - Steve Hill. Jag är inte något större fan av honom, men han har gjort ett par bra låtar. Jag var ganska trött dock, så jag satt mest vid sidan av och tittade på när alla andra dansade och hade kul. Men jag dansade nog i ca 2 timmar i alla fall kan jag tänka mig. Vi var där från klockan 23.30 till 04.00. Steve Hill började inte med sitt set förrän klockan 02.

Här kommer några bilder. Vill ni se flera så finns de på min bilddagbok.

Ursäkta bristen på uppdateringar

Det har inte blivit så mycket skrivet på senaste tiden och det beror på att jag och Jeremy delar på en laptop. När vi är hemma använder han den mest och jag hinner inte riktigt uppdatera bloggen. Sedan är vi inte så mycket hemma heller. Men jag uppdaterar så ofta jag kan.

Just nu sitter jag i biblioteket och surfar lite och laddar ner saker. Internet är mycket snabbare här än hemma i lägenheten.

Jag har inte laddat upp så mycket foton på senaste tiden heller på grund av tidsbristen, men jag ska försöka ladda upp mer sånt också. Jeremy försöker få sin dator där hemma att fungera, men någonting är fel med den så det kan dröja. Men när han får den att fungera kommer jag kunna uppdatera bloggen oftare.

En timme inlinesIgår bestämde vi oss för att gå ut och åka inlines. Jag har ju inga så jag fick hyra dem. Det kostade ca 50 kr i timmen så jag tog bara en timme, men det räckte gott och väl. Gud vad kul det var! Det var så länge sedan jag åkte inlines att jag hade glömt hur man åkte, men jag kom in i det ganska snabbt. Det enda problemet med mig är att jag inte vet hur man stannar.. Så när man kommer fram till en stor grupp människor kan det bli ganska läskigt. Hur som helst så ramlade jag inte. Det var de bästa inlines jag någonsin varit med om. Vad snabbt det gick!

Idag så ska jag väl ut och söka lite jobb antar jag eftersom jag måste försöka få ihop lite pengar så att jag kan resa lite när jag är här. Och även så att jag kan betala hyran förstås. Men det är det inte så svårt att få ihop till. Jeremy ska till banken eftersom uttagsautomaten åt upp hans bankkort igår.

Nu ska jag i alla fall hoppa in i duschen.

Många skratt på kvällspromenaden

Jag och Jeremy bestämde oss för att gå och äta på Burger King ikväll. Varken han eller jag kände för att laga mat och de andra hade redan ätit. På vägen dit sjöng jag till lite musik som spelades på hans mobiltelefon. Var allmänt flummig och vi skrattade tills vi inte kunde andas. En härlig kväll.

För övrigt så köpte jag klädhyllan idag och den är ihopmonterad. Nu gäller det bara att vika och lägga upp alla kläder i den vilket kommer ta ett bra tag. Jag har börjat men är långt ifrån färdig. Jag blir nog färdig med det imorgon hoppas jag. Och imorgon ska jag se till att Jeremy sätter upp lite saker på väggarna. Det är så tomt och trist just nu och han har massor av planscher att sätta upp, plus alla bilder från våra resor vi gjort i år. Jag har redan satt upp 28 foton från vår Paris resa runt vår spegel.

Det börjar bli ganska sent nu och jag tänker strax gå och lägga mig även om jag inte är speciellt trött.

För övrigt så håller huden på min rygg på att ramla bort på grund av solbrännan..

Klädhyllan kanske blir köpt imorgonJag och Jeremy åkte iväg 30 minuter bort med buss för att hitta någon slags klädförvaring för min del. Vi gick in i en affär och tittade i en katalog där vi hittade en hylla som såg helt perfekt ut. Så vi gick och frågade personalen, men det visade sig att de inte hade den i lager och att de inte skulle få in den. Men de sa att Dunners kanske kunde ha den. (Jag tror det hette Dunners) Så vi gick dit, men tyvärr hade inte de heller den. De ringde till en annan Dunners butik och där hade de 7 exemplar kvar. Jättebra, tänkte jag. Var ligger butiken och hur kommer vi dit?

Butiken ligger i Nai Nai.. (roligt namn, jag vet!) och dit kommer vi tydligen inte utan bil. Men förhoppningsvis kan vi få Jeremys kompis Andrew att skjutsa ut oss dit om jag och Jeremy sponsrar med bensinpengar. Som tur är så är bensinen mycket billigare här.

Imorgon ska vi allihopa ut och äta Yumchar till lunch. Det är Jordans sista helg i Wellington innan han åker till Japan. Ikväll vet jag inte vad som händer. Men troligen sitter vi väl bara och glor på tv eller något.

På vägen till affärerna så gick vi en promenad på stranden. Härligt. Jag samlade lite snäckor. Och när vi var där så såg vi en sån där stingrocka som dödade Steve Irvin. Jag hoppar nog inte i vattnet vid den stranden.. Det är väl inte säkert att det var en sån. Det kan ha varit en vanlig rocka, men man vet ju aldrig.

Svårt att få tag på Fish&ChipsIgår kväll bestämde vi oss för att vi skulle äta Fish and Chips till middag. Vi började gå mot en restaurang som låg väldigt långt borta. Det tog ett ganska bra tag att komma dit. Kanske 20-25 minuter. När vi väl kom in så stod vi allihopa (Jag, Jeremy, Derek, Max och Bowen) och tittade på menyn för att bestämma oss vad vi ville ha. Derek och Max höll på och skojade med varandra. Jag vet inte riktigt om vad, men Derek pussade Max på örat av någon anledning. Då började ägaren till restaurangen skrika. Hon var en äldre asiatisk kvinna. Hon sa att om de inte slutade upp omedelbart så fick de gå ut utanför.

Jaha, tänkte jag. Hon är väl homofob eller någonting. Men det visade sig att så var inte fallet. Det var en annan kund som skulle köpa fisk över disk och höll på att välja mellan olika fiskar. Då började hon skrika åt honom att han inte fick välja utan bara ta en, för alla var lika bra.

När vi väl kom fram och skulle beställa så var hon så grymt otrevlig att Bowen blev skitförbannad. Han började skrika tillbaka på henne och fråga hur hon behandlar sina kunder egentligen. De stod och skrek åt varandra hur länge som helst och först trodde jag att allt var ett skämt, men det visade sig att det var på allvar. De skrek och skrek och till slut slet Bowen tillbaka sina pengar som han skulle betala med och sa att han fan inte skulle ge henne sina pengar. Hon skrek åt oss att försvinna därifrån och det gjorde vi. Jag gapskrattade ett ganska bra tag för att jag tyckte att hela situationen var så fruktansvärt överdriven.

Hur som helst så fick vi då gå vidare för att hitta ett annat ställe med Fish and Chips. Det visade sig vara dubbelt så långt bort. Så det blev ännu en lång promenad. Och inte nog med det så blåste det nästan stormvindar. I Sverige hade vi kallat det för storm. Jag ramlade nästan på grund av att vinden var så stark.

Wellington, here I come

I och för sig är jag redan i Wellington, men idag är tanken att jag ska ut och titta lite mer. Vart vet jag inte än, men bilder ska jag ta i alla fall. Jag vaknade alldeles nyss och kände att jag bara ville ligga kvar i sängen.. Men sånt har jag inte tid med. Nu är det dags att gå upp och ta en dusch och ge sig ut.

Förresten så har min solbränna börjat flaga. Så igår kväll satt jag och kliade och råkade riva bort en 3x3 cm stor hudbit. Haha. Nu har jag smörjt in det och ska låta det vara. Men det är inte lika rött längre, utan mer brunt. Det är skönt.

Är det fint väder idag så kanske jag går ner till stranden en stund. Jag ska titta vädret nu..

Ja, kanske att det går. Det ska bli 20 grader och lite molnigt.

Så länge det inte regnar så är jag glad.

Lugn och ensam kvällRumskamraterna
stack iväg för att gå på bio vid åttatiden. De frågade om jag ville följa med, men jag tackade artigt nej och stannade hemma ensammen istället. Det var faktiskt ganska skönt. Man får inte mycket privatliv här. Så jag sprang runt i lägenheten själv och saknade Jeremy. Som tur är kommer han hem imorgon. Kan inte fatta att jag saknar honom så mycket som jag gör. Eller fattar gör jag väl, men det kan bli jobbigt ibland. Bilden ovan är från vår Halloween fest.

Nu är klockan tio över tio på kvällen och jag tänkte att jag skulle ta och se på ett avsnitt av One Tree Hill och sedan sova. Jag är hur trött som helst, så jag skulle säkert kunna sova utan att titta på One Tree Hill, men jag måste komma ikapp. Har missat så många avsnitt på senaste tiden.

Gonatt på er där hemma i Sverige.


Hur blåst får man bli?

Jag har väntat i stort sett hela morgonen på att personen som tvättade skulle bli klar och ta ut sin tvätt ur tvättmaskinen. För någon timme sedan gick jag in för att titta om det var färdigt. Det var det, så jag öppnade luckan för att ta ut kläderna.. Visade sig att det inte var tvättmaskinen.. Det var torktumlaren.

Så tvättmaskinen hade varit ledig hela morgonen. Snacka om dum jag kände mig när jag insåg det. Allra mest efter att ha sprungit runt i lägenheten och klagat över att tvättmaskinen aldrig blev ledig. Jaja, nu vet jag i alla fall till i framtiden vilken som är tvättmaskin och vilken som är torktumlare!

Mina planer om att gå till stranden grusades när jag insåg att det regnade ute, så det blir inget sådant.. Har diskat lite och så. Ska samla ihop alla mina skor på ett ställe sen också. Just nu ligger de utspridda över hela lägenheten.

Städ och tvättdagJag tror att det blir en riktig städ och tvättdag idag. Jag har inte riktigt börjat än eftersom någon annan stulit tvättmaskinen, men snart så! Det blir i alla fall två maskiner tvätt. Och sedan plockar jag i ordning i rummet så att det inte ser så stökigt ut.

Tanken var att jag och Jordan skulle gå till de botaniska trädgårdarna som de har här idag, men jag tror inte att jag orkar. Känner faktiskt för att bara vara hemma och ta det lugnt idag.

Imorgon däremot så kanske jag drar iväg dit. Vi får se. Jag skulle vilja ner till stranden också, men jag har inte ens kollat vad det är för väder ute idag. Tittade precis nu, och det verkar bara vara 19 grader.. usch! Haha. Väntar nog med stranden till senare.

Nu ska jag nog ta och titta på lite One Tree Hill.

Musiken på högsta volym!Just nu sitter jag här i vardagsrummet och spelar musik på högsta volym. För tillfället spelas Supermode - Tell me why. Väggarna skakar och soffan jag sitter i darrar. Kan det bli härligare? Så kan jag inte spela musik hemma. Men här är det ingen som bryr sig. Det enda problemet med det är att folk går upp tidigt på morgonen och spelar hög musik eller tittar på tv med hög volym. Och med tidigt på morgonen menar jag vid 7-8 tiden.. Haha.

Idag ska vi städa i vårt rum och fixa i ordning lite. Tror jag ska tvätta lite kläder också. Och imorgon ska jag nog ta och titta ikapp på lite tv-serier. Eftersom Jeremy är borta så kan jag titta på serier som han inte tycker om. Typ Gossip Girl eller One Tree Hill. Och kanske till och med Desperate Housewives. Problemet är att jag inte vet vart någonstans jag är i DH, men det får jag ta reda på på internet antar jag.

Hoppas att ni har det bra där hemma i Sverige. Nu ska jag försöka ta tag i dagen!

Lämnad i lägenheten

Idag har vi varit ute och letat efter förvaring för mina kläder. Vi har inte hittat något billigt än, men jag tror att vi väntar med att leta till nästa vecka. Jeremy åker bort ett par dagar nu för att träffa sina föräldrar och jag stannar här i Wellington. Vet inte vad jag ska göra medans han är borta men jag kommer nog på något. Kanske går ner till stranden och solar lite. Och i så fall väldigt lite för jag vill inte bränna mig. Men jag kanske sätter mig i skuggan och läser en bok eller något. Sedan får vi se vad jag hittar på.

Jeremy lämnar sin laptop så jag kan kanske gå tillbaka till att vara den datanörd som jag var hemma i Sverige. Kanske tittar på lite serier eller något. Jag tror det kommer ut ett nytt Gossip Girl avsnitt den här veckan. Och så klart HEROES! Det får man inte missa. Ärligt talat har jag ingen koll på om det kommer ett avsnitt den här veckan eller inte. Men jag hoppas.