Tråkig dag

Den här dagen har varit riktigt tråkig. Har inte gjort någonting i princip. Jobbade mellan 7.30-14.00, och efter det så kom jag hem och städade rummet. Sedan satte jag mig vid datorn och laddade upp lite bilder. Jag var hur trött som helst så jag bestämde mig för att vila en timme. När jag sedan kom upp så var jag tvungen att gå till affären och handla mat till min middag. Sen äta och sen bara sitta och glo på tv. Rumskamraterna tittade på "My name is Earl". Usch, jag var så uttråkad att jag gick in i rummet och läste min bok istället. Men jag läste den bara i kanske tio minuter innan jag tröttnade. Det är inte för att boken är dålig, utan för att jag verkligen inte kände för att läsa.

Jeremy har varit konstig idag också. Väldigt frånvarande, men jag antar att han inte heller har haft en bra dag. Jaja, denna dagen är snart slut och så blir det en ny dag med nya tag imorgon. Inte för att jag tror att det kommer bli bättre då, för jag jobbar mellan 12-21. Värsta skiftet någonsin. Hela dagen försvinner. Jag föredrar att jobba tidigt. Inte för tidigt, men 8-15 är perfekt.

Nu ska jag försöka spendera lite tid med Jeremy innan det är läggdags.

Weta Cave

Jag, Jeremy, Andrew och Jen åkte iväg till "Weta Cave" för att titta lite förra veckan. Det är ett litet museum som innehåller typ actionfigurer från kända filmer som Weta animerat. Till exempel Sagan om Ringen och King Kong, men också mycket annat.

Det var inte lika stort som jag trodde att det skulle vara, men det var ganska ballt. Nedan har jag lagt till lite bilder från besöket. Fler finns att se på min bilddagbok den 24 Januari.

Okej, okej, här kommer bilder

Jag har ju lovat att ladda upp bilder från min resa till Palmerston North, och jag har tagit ganska lång tid på mig. Jag sitter inte mycket framför datorn de dagar jag jobbar, och på senaste tiden har jag ju jobbat en hel del! Sedan på helgerna så hittar vi på annat och allt jag har tid med är att kolla mailen och kanske läsa lite nyheter.

Hur som helst. Här nedan följer bilder från Palmerston North.
Fler finns på min bilddagbok den 9,10 och 11 Januari.
Äntligen helg!Nu har jag jobbat sista dagen för den här veckan, och det känns hur skönt som helst! Nu har jag två lediga dagar. Vad jag ska hitta på vet jag inte än, men troligtvis blir det väl bara att ta det lugnt och sova länge. Jag har inga pengar att spendera i vilket fall som helst, för jag får inte min lön förrän på tisdag. Dagen efter jag och Jeremy firar ett år tillsammans.. :( Så jag har inte ens råd att göra något för att fira.. Han får väl betala så länge, haha.

Jeremy fick reda på att han har fått ett extrajobb. Han kommer bara jobba där i två veckor, men det är ju bättre än ingenting. Han fortsätter att söka alla jobb han ser. Han måste ha skickat ut ungefär 50 CV nu eller något liknande.

Idag har brandalarmet gått två gånger där jag har varit. Det började med att det började tjuta på jobbet och alla var tvungna att gå ut på gatan och sedan stod vi där i typ 20 minuter. Tydligen så hade brandalarmet utlösts på sjunde våningen, och vi är på andra. Brandkåren kom,  men det var ingen brand.

Andra gånger var när jag satt hemma i lägenheten ensammen. Det var tydligen bara en brandövning. Jag hade precis kommit hem från jobbet. Det var bara tur att jag inte hade hoppat in i duschen än.

Just nu sitter jag och lyssnar på Darren Styles. Jag verkligen älskar honom! Här nedan har jag länkat till en video med honom.Stress, stress, stress..Det har varit väldigt stressigt på jobbet de senaste dagarna
. Det har även bidragit till att jag inte orkat skriva några inlägg. Igår var det kaos på jobbet. Dagen började med att det blev strömavbrott i Wellington, så vi kunde inte sälja någonting. Vi kunde inte ens komma in i byggnaden tydligen, jag vet inte, för jag jobbade senare när de redan fixat strömavbrottet. Men sen så var den lunchstress och jag höll på att flippa ur.

Ungefär vid tretiden gick våran kaffemaskin sönder och vi kunde bara göra kaffe utan mjölk. De flesta som kom in ville så klart ha kaffe med mjölk. Vi ringde efter en reparatör och han kom efter ungefär en halvtimme eller 45 minuter. Sedan tog det ungefär en halvtimme för honom att laga maskinen. När vi sen kunde börja igen fick vi nästan inga kunder, så chefen gick hem och lämnade mig, Karena och Jasmin. Både jag och Karena är nybörjare och kan inte göra kaffe, så Jasmin var den enda som kunde göra det.

När klockan blev fem så kom det så mycket kunder att vi fyllde hela caféet. Karena stod i kassan och tog ordrar, och Jasmin gjorde så klart kaffet. Vad fick jag göra då? Jo, jag fick tillaga maten, ta ut maten, göra kalla drycker, ta ut dryckerna, städa undan på bord, sätta i gång diskmaskinen, plocka ur diskmaskinen, ta ut kaffet..

När jag kom hem var jag i stort sett totalt utbränd och bara slängde mig på sängen. Idag har det inte varit lika illa, men vi har ju inte haft lunchstressen än. Jag är hemma på min lunch just nu, och skall springa tillbaka om ca 10 minuter. Hur som helst så har ni nu fått en uppdatering om hur det kan vara på mitt jobb ibland.

Ännu en jobbig morgon

Just nu sitter jag och huttrar och fryser i vardagsrummet. Gick upp för ca 20 minuter sedan och klockan är nu 20 över åtta på morgonen. Fönstrena har varit öppna hela natten, vilket jag avskyr, men tydligen så måste vissa människor öppna dem när de går och lägger sig. Så jag sitter fullt påklädd, inlindad i en filt.

Det tog emot att gå upp imorse. Jag hade mycket gärna legat kvar ett par timmar till. Igår hade jag chansen att få ledigt idag, för en tjej jag jobbar med kom fram och frågade om hon kunde ta mitt skift. Det kändes mycket lockande, men eftersom jag behöver pengarna tackade jag nej till det. Just i denna stund ångrar jag mig enormt. Men det brukar bli bättre när man väl kommer dit och börjar jobba. Morgonskiften brukar kännas som att de går fortare än eftermiddagsskiften.

Hur som helst så måste jag gå och göra mig i ordning nu. Förhoppningsvis kan jag ladda upp lite bilder från Palmerston North ikväll.

Snålt med uppdateringar


Jag är verkligen dålig på att hålla bloggen uppdaterad ibland. De senaste dagarna har jag helt enkelt glömt bort att skriva. Jag vet att jag har lovat att lägga upp bilder från min Palmerston North resa och jag lovar att de kommer upp så småningom. Har tyvärr inte tid nu, för jag ska till jobbet om mindre än en timme.

Den här veckan har jag jobbat tre dagar efter idag. Det har varit skönt, men nästa vecka blir det annorlunda. Då jobbar jag Måndag till Fredag! Så då tjänar jag ihop lite pengar. Igår var inte den bästa dagen jag haft på jobbet. Tiden gick jättesakta, jag gjorde många fel, och när jag kom hem hade jag jätteont i ryggen och mådde illa. Nu så här på morgonen så mår jag lite bättre. Hoppas att det blir en bra dag idag.

Det gick bra!

Trots att jag var så trött imorse gick det helt okej på jobbet. Jag kom dit och ingen var där så jag började jobba med det jag lärt mig och när Jonna sedan kom vid sju så undrade hon vad jag gjorde där. Det visade sig att jag inte skulle ha börjat förrän klockan 7.30 istället för 6.30. Men men, det var inte mycket att göra åt när jag ändå var där så jag började jobba trots att jag inte fick någon lön första timmen. Det kallar jag en bra arbetare, haha.

Efter jobbet gick jag och hämtade ut pengar från min första lön. 80 NZD, vilket är ungefär 400 kr. Jippi! Haha. Men det räcker i alla fall till en veckas hyra. Så det är bra.

Jeremy tog sitt körkort idag! Så nu kanske det blir en roadtrip i Februari! Vi får se. Det beror ju på om pengarna räcker till.

Nu ska jag städa rummet och sen hoppa in i en svalkande dusch!

Hur ska detta gå?

Ni kanske kommer ihåg att jag sa att jag var helt död när jag gick upp klockan 6 på morgonen? Idag gick jag upp klockan halv 6.. Och inte nog med det. Jag har bara sovit i kanske högst tre timmar. Jag kunde verkligen inte sova. Jag bara låg och var klarvaken och vände och vred på mig. Hade det varit ett vanligt jobb hemma i Sverige hade jag definitivt ringt och sjukanmält mig, för jag mår verkligen inte bra just nu. Men jag har inte råd att vara hemma här eftersom jag bara jobbar tre dagar den här veckan och jag måste kunna betala hyran.

Jag tror att jag ska prata med henne om att inte jobba så här tidigt för det fungerar verkligen inte. Som tur är jobbar jag från klockan 12-21 på fredag och 11-19.00 på lördag. Det borde fungera mycket bättre. Hur som helst, nu måste jag göra mig i ordning och sticka iväg. Vet inte hur jag ska klara detta, men jag får försöka.

På besök hos Jeremys föräldrar

Jag har inte uppdaterat min blogg på länge och det beror på att jag är på besök hos Jeremys föräldrar. De har internet här, men jag har inte riktigt haft tid att uppdatera. Vi har haft fullt upp. Jeremy har övningskört hela helgen för han ska köra upp på tisdag. Jag hoppas att han klarar det så att vi kan åka på vår roadtrip i Februari.

Vi kan säkert åka på en roadtrip i alla fall om någon annan kör, men det vore roligare om Jeremy körde. Idag har jag varit och sett lite vindkraftverk och grejer runt om Palmerston North. Jag har tagit bilder, men jag kan tyvärr inte ladda upp dem nu, för vi har inte den sladden med oss. Jag laddar upp dem någon gång nästa vecka.

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige. Jag åker hem härifrån imorgon någon gång mitt på dagen, så jag uppdaterar säkert bloggen igen då.

Bowens avsked

Idag så åkte Bowen iväg till Kina. Jag, Jeremy, Derek, Ange, Mel, Max och Dan var och vinkade av honom på flygplatsen. Det är konstigt att fastän jag inte lärt känna honom så jättemycket än så känns det ändå tomt efter att han har åkt. Men hans rum står bara tomt tills imorgon, för då flyttar Mel in. Det kommer bli intressant att se hur lägenheten kommer att fungera med ytterligare en tjej.

Idag skedde något som jag har väntat länge på. Jag tänker inte riktigt gå in på vad än, men läser mina föräldrar det här så tar jag det med er senare.

Hur som helst har jag inte mycket att skriva om, utan jag lägger upp ett par bilder från flygplatsen. Fler finns på min bilddagbok den 7 Januari.YES! Jag har gått upp i vikt!

Jag är väl en av de få människor som blir lycklig utav att gå upp i vikt. Men ni som sett bilder på mig förstår ju varför. Någon månad innan jag lämnade Sverige så vägde jag 57 kilo och det är det mesta jag någonsin vägt, men sedan gick jag ner i vikt till 53 kg av någon konstig anledning. Jag har stannat vid den vikten ända tills igår när jag vägde mig och upptäckte att jag var uppe i 55! Två kilo kvar, så är jag tillbaka till vikten som jag faktiskt trivdes med, men jag får gärna gå upp till 60.

Jag har ätit väldigt mycket kakor och chips och grejer de senaste dagarna. Det kan väl kanske ha något med saken att göra, men jag har även ätit mer mat än vanligt eftersom jag vaknat tidigare och hunnit äta mer under dagen.

Hur som helst så är jag glad! Hur mår ni?

Tidig, men kort dag på jobbet

Idag började jag klockan sju på morgonen. Jag var så trött att jag mådde illa när jag vaknade, men jag tänkte att om jag bara kommer iväg så blir det bättre, och det blev det. Jag var först på jobbet idag. Så jag började plocka med det som jag lärde mig igår. Jag hann inte göra så jättemycket för ungefär 5 minuter senare kom Jonna (chefen) och sa åt mig att hon skulle lära mig göra maten idag.

Så jag började göra i ordning smörgåsar och sallader. Det tog ungefär 2,5 timme. Efter det så städade jag undan lite och sedan sa Jonna åt mig att jag kunde gå hem. Då var klockan 10.15. Nu har jag inget mer jobb den här veckan. Jag ska ringa Jonna på Fredag så får jag reda på hur jag jobbar nästa vecka.

Här nedan följer några bilder från när jag och Jeremy var på museumet Te Papa här i Wellington. Det var ett ganska bra tag sedan, men jag tappade bort bilderna och har inte kunnat ladda upp dem förrän nu. Men här kommer de i alla fall.
Fler finns på min bilddagbok den 13 December.
Avskedsmiddag på Hog's BreathIgår var sista helgdagen som Bowen är i Nya Zeeland. På Onsdag kväll åker han hem till Kina för att bo där i ungefär ett halvår. För att säga farväl på ett bra sätt så gick vi till Hog's Breath (en dyr restaurang som mestadels serverar biff) och bjöd honom på middag. Jag hade egentligen inte råd, men jag tänkte att jag ändå har fått ett jobb, så jag kommer få pengar så småningom.

Idag var min första dag på jobbet. Jobbade mellan 08-14. Det är ett väldigt stressigt café kan jag tala om. Man springer fram och tillbaka till borden hela dagen och serverar kaffe och annat. Och när man äntligen får en stund över att andas så måste man diska och göra andra saker. Jag är helt slut nu och ändå jobbade jag bara 5,5 timme.. Oj, oj, hur ska det gå..

Nejdå, det är ingen fara. Jag klarar mig. Man måste bara vänja sig lite vid det först. Det är väldigt trevliga människor som jobbar där. Så jag kände mig riktigt välkommen.

Nu ska jag gå och vara lite social med pojkvännen. Vill ni se fler bilder från middagen på Hog's Breath så finns de på min bilddagbok.

Morgonen är inte min tidJust nu är klockan 07.10 och jag har precis gått upp. Jag sitter i vardagsrummet som en zombie och undrar varför morgonen finns. Jag avskyr verkligen att gå upp så här tidigt, men jag har ju inte något val direkt eftersom jag börjar jobba om mindre än en timme.

Första dagen på jobbet. Det kommer bli intressant. Förhoppningsvis kommer jag över min trötthet så att jag inte står och gäspar hela dagen. Det vore ju ganska pinsamt.

Hur som helst, nu ska jag ta och äta något till frukost och sedan göra mig i ordning.

Ha en bra dag!

Det sticker i näsan!

Jag bestämde mig för att städa lite i badrummet idag, men jag kunde inte hitta det vanliga medlet som jag brukar använda när jag städar så jag använde något mögelborttagningsmedel istället som luktade klor. Under tiden som jag städade med det så höll jag på att spy på grund av lukten men jag skyndade mig så gott jag kunde.

Nu efteråt så stinker mina händer av klor och det sticker i näsan. Usch, måste verkligen se till att köpa något bättre medel.

Igår var vi och storhandlade. Det var ganska skönt att det bara var jag, Jeremy och Derek som gick för då får man mer chans att bestämma vad som ska köpas. Jag blev sugen på Macaroni and Cheese även fast jag aldrig hade ätit det innan så vi köpte hem det och Mel lagade i ordning det till kvällen.

Jag hoppas verkligen att det inte ska smaka som det gjorde, för då förstår jag inte hur någon kan tycka om Mac and Cheese. Får kolla upp något recept någon gång och se om jag kan laga det själv när jag kommer hem till Sverige.

Gott nytt år!

Jag hade verkligen jätteroligt igår kväll och jag hoppas att alla ni andra också hade det! Vi började med en hemmafest som pågick i några timmar, sedan gick vi ut och klubbade. Först till en klubb som heter Lotus. Det var helt okej till en början, men sedan när alkoholen började gå ur kroppen så insåg jag vilken skitmusik de spelade. Jeremy gav förslaget att vi skulle gå och kolla vad de spelade på den klubb som han trodde skulle vara min favorit, Maya. När vi stod utanför så spelade de två av mina favoritlåtar från 2008! "The Guru Josh Project - Infinity 2008" och "R.I.O. - Shine on". Så vi gick tillbaka till Lotus för att se om någon annan ville följa med dit. Tyvärr så var det inte någon som hade lust att betala 10NZD, 50 kr för att komma in så jag och Jeremy gick själva.

När vi kom in där så hade de bytt DJ, och han spelade såklart skitmusik. Men hur som helst så hade jag kul i alla fall!

Jag sa ju att jag skulle lägga upp en punkt ur listan på de värsta turistattraktioner folk betalar för varje dag, men det har inte blivit så, och jag kommer att hoppa över det även den här gången och lägga upp bilder från nyårsfestandet istället!

Fler bilder kan ni hitta på min bilddagbok!