Twitter!



Jag har skaffat ett Twitterkonto!
Eller rättare sagt, jag har haft ett hur länge som helst, men jag har nu börjat använda det! En tjej på jobbet har nämligen haft ett konto ett tag och hon fick mig att haka på.

Så följ mig på Twitter om ni vill veta vad jag sysselsätter mig med här i Nya Zeeland! Twitter hinner jag med vissa gånger när jag inte hinner blogga. Och följer ni mig där missar ni ingenting!

Jag följer gärna er också. Har ni Twitter?

Tutorial - Öka kontrasten i dina bilder med Levels


Tutorial - Lägg på smink i Photoshop



Hoppas att ni får användning utav min tutorial! Glöm inte bort att tala om ifall ni använt någon av mina tutorials till att göra en bild. Gör ni det så lägger jag upp bilden på min blogg och länkar till er! Fler av mina tutorials hittar ni i min Tutorial kategori.

Ber om ursäkt för dålig uppdatering



Jag vet att jag är jättedålig på att uppdatera bloggen
, men det finns anledningar! Jag håller för tillfället på och ska ansöka om ett nytt visum här i Nya Zeeland, så det tar upp en hel del utav min tid. Jobbet är i full gång igen och jag har lidit av Jetlag alldeles för länge. Nu är jag tillbaka i vardagen igen.

Jag håller på och gör en tutorial som jag förhoppningsvis laddar upp snart! Hoppas att det uppskattas! Glöm inte bort att ni kan ge förslag på vad ni vill ha hjälp med! Ibland är det svårt för mig att komma på saker att göra tutorials om. Så jag skulle uppskatta er hjälp! Och jag lägger snart även upp fler bilder från min Sverige resa!

Veckans blogg!



Malin Karlström valde ut mig till en av finalisterna i Veckans Blogg!
Jag vill ju självklart vinna, så därför tycker jag att ni ska klicka in er hos henne och slänga in en röst på min blogg! Det skulle verkligen uppskattas!

---> http://mkarlstrom.blogg.se <---

Jag kommer snart att lägga upp en egen Veckans blogg tävling. Rösta på mig så är du automatiskt med i uttagningen till den!

Tack på förhand!

The Eye




Sverige - Day 2!









Sverige - Day 1!









Planerar en pannkaksfrukost



Igår fick jag nog av min trötthet
, så jag gick och la mig vid halv nio på kvällen och tänkte att nu ska jag verkligen sova ut. Och det kan man väl säga att jag gjorde, även fast jag vaknade till lite då och då. Jeremy var ute på en fest så jag hade hela sängen för mig själv!

Men nu har jag varit vaken sedan klockan halv fem och jag kan verkligen inte somna om! Så jag har suttit här och planerat vad jag ska laga till frukost. Jag kom fram till att det blir pannkakor. Hittade ett recept online som jag tänker prova på! Måste vänta en halvtimme tills affären öppnar vid sju så att jag kan gå och köpa ägg och mjölk.

För övrigt har jag bestämt att jag även kommer lägga in lite inlägg om mitt liv och så på den här bloggen igen. Det blir helt enkelt för jobbigt att ha två bloggar.

Jag hoppas att det är en positiv sak! Kommentera gärna vad ni tycker om det beslutet!

Shiva

Jag har inte hunnit gå igenom alla Sverigefoton ännu, men jag redigerade några bilder som vi tog på min lilla kisse Shiva. Det är verkligen hur kul som helst att redigera bilder. De blir så mycket bättre efter några ljus-, kontrast- och färginställningar.

Visst är hon söt?







Retuschering



Glamour

Sitter vaken mitt i natten eftersom jag fortfarande har jetlag. Så jag passade på att redigera en bild! Vad tycker ni? Den är lite suddig, men det beror på kvaliten på originalbilden!

I den här bilden använde jag mig av en av bokeh bakgrunderna som jag laddade upp här!




Hemma och övertrött!



Nu är jag tillbaka i lägenheten i Nya Zeeland. Har varit här i många timmar nu. När vi landade så var jag inte så jättetrött. Trots att klockan skulle vara ungefär tre på natten i Sverige. Så jag tänkte att jag skulle sitta uppe så länge jag bara kunde ikväll för att sedan sova en hel natt.

Det blev inte så. Klockan fyra blev jag övertrött och bestämde mig för att jag skulle lägga mig och vila en timme. En  timme blev fyra timmar. Nu är klockan åtta på kvällen. Jag är fortfarande jättetrött, men jag måste på något sätt fixa middag. Det känner jag ju verkligen för - not.

Imorgon ska jag sätta mig och gå igenom bilderna från resan. Det blev massor så jag måste välja ut en liten del som jag kan ladda upp på bloggen.

Hoppas att ni får en fortsatt underbar sommar hemma i Sverige. Jag väntar in sommaren här. Bara några månader kvar!

Hong Kong



Nu har jag gett mig iväg från Sverige igen. Usch säger jag bara. Det var verkligen jättejobbigt. Jag försökte att inte släppa ut mina känslor medans jag var runt familjen och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med, men sedan när jag kom till säkerhetskontrollen så brast det bara. Jag grät och grät och ville verkligen inte åka.

Jeremy försökte uppmuntra mig, men det gick inte så jättebra. Jag grät ända tills jag kom på planet till München. Sedan började jag må lite bättre. Men jag är fortfarande ledsen. Jag antar att det är sånt man får ta sig igenom. Det blir nog mycket bättre när jag kommer till Nya Zeeland. Det hoppas jag i alla fall!

Nu sitter jag i Hong Kong. De har gratis Internet på i stort sett alla stora flygplatser i Asien. Det uppskattas. För när man har några timmar innan nästa flyg och inte har några pengar till att shoppa, då kan det vara skönt och sätta sig ner och uppdatera bloggen och chatta lite.

Vi ska ombord på vårt plan om ungefär en timme. Vi ska försöka få våra biljetter uppgraderade till Premium Economy på den här resan också, men det kan bli svårt. De sa att flyget i stort sett är fullbokat. Annars får vi sitta i Economy. Det går det med. Det gjorde vi ju från München till Hong Kong!

Hur som helst. Jag uppdaterar mer i Nya Zeeland. Då kan jag ladda upp lite bilder från min Sverigeresa också. (Jag vet att det är en Photoshop blogg, men det kan väl kanske vara kul att se lite bilder från mitt liv också? Jag vet inte, haha. Säg till om det blir för mycket bilder och för lite Photoshop.)

Hemma i Sverige!



Nu är jag äntligen hemma i Sverige och njuter av värmen. Är ute så mycket jag bara kan så att jag kan få bli lite brun. Umgås med familjen så mycket jag kan också. Igår kväll träffade jag några vänner och vi satt och drack och pratade i några timmar. Jättetrevligt!

Jag har bara Internet hos min bror nu så jag kan inte uppdatera bloggen så ofta. Jag bor ju hemma hos min mamma medans jag är här. Min bror bor ganska nära, men jag orkar inte hålla på och springa fram och tillbaka varje dag.

Jag köpte en Photoshop tidning igår. Den kostade 129 kr. Men jag tror nog att den är värd den summan. Jag har inte riktigt hunnit kolla igenom den än. Jag tror jag väntar med det tills jag kommer tillbaka till Nya Zeeland!

Nu ska jag hem och äta lunch. Hoppas ni har det lika bra som jag och njuter av sommaren!

Lite bilder från resan än så länge

Än så länge har vi bara kommit till Peking, men jag tänkte att jag skulle ladda upp några bilder som vi tagit på vägen hit. Det har blivit 110 bilder än så länge! Haha. Vi tar alldeles för mycket bilder egentligen. Men det är alltid kul att titta tillbaka på.











Sådär, där har ni lite bilder! Nu måste jag springa iväg till vår gate så att vi inte missar planet! Haha. Jag återkommer antingen i Frankfurt eller i Sverige. Beroende på hur mycket tid jag har och om det finns Internet i Frankfurt! Hoppas ni har det bra i värmen där hemma!

Framme i Peking!



Resan från Auckland var hur bra som helst!
Eftersom vi uppgraderade vår biljett till Premium Economy så fick vi mycket bättre service! Vi fick äta första klassens mat, som var hur god som helt. Och man fick äta i stort sett hur mycket man ville. Sedan hade de en snack-bar där man kunde gå och ta chips, choklad, vindruvor och kakor.

Nu kommer det kännas väldigt jobbigt att flyga Economy från Peking till Frankfurt. Speciellt eftersom det inte finns någon underhållning på planet. Men men, jag har mina Cosmopolitans och lite annat kul att sysselsätta mig med. Så det ska nog gå bra. Jag tror inte att jag kommer kunna sova. Jag slumrade faktiskt till lite på Peking resan. Skönt. Man fick tandborste, tandkräm, öronproppar (heter det så?), lypsyl, tofflor och mask att ha för ögonen. Så allt det kan jag använda på Frankfurt resan.

Servicen här i Peking var inte den bästa..
När vi kom hit så var vi tvungna att vänta i nästan en timme på att få gå igenom immigrationen. Och det var jobbigt efter en tretton timmars flygresa. Men nu har vi kommit igenom och jag sitter här och nördar med datorn tills vi åker igen.

Så nästa stopp - Frankfurt!

Uppe i Auckland!

Vi har nu landat i Auckland. Har maste vi vanta i ca 4 timmar tills vi kan flyga vidare till Peking. Fran Auckland till Peking kommer vi flyga i Premium Economy istallet for Economy. Det innebar att vi kan anvanda vara datorer pa flyget och ladda dem samtidigt! Hur bra som helst! For det fanns inte manga bra filmer pa flyget. Jag har fler pa min laptop.

 

Det innebar ocksa att vi far ata forsta klass mat istallet for Ekonomi mat! Jag vet inte ens vad skillnaden ar men det lar jag val marka hoppas jag!

 

Det var ganska roligt for Jeremy ringde upp Air New Zealand och bad om att fa uppgradera vara biljetter till Premium Economy och de satte oss pa Stand-By. Sedan ringde de upp oss for nagra dagar sedan och sa att det tyvarr inte gick eftersom vi bokat vara biljetter genom Lufthansa och inte genom dem. Jeremy blev irriterad eftersom han verkligen hade sett fram emot att flyga i Premium Economy.

 

Han gick och pratade med sin bror som flyger en hel del och han sa at honom att strunta i vad de sa och forsoka uppgradera biljetterna vid incheckningen. Jeremy trodde inte att det skulle gora nagon skillnad, men dar hade han fel. Vi gick fram till incheckningen och fragade om vi kunde uppgradera biljetterna utan att namna nagot om att vi pratat med Air New Zealand. "Visst" sa han och rev sonder vara gamla biljetter och gav oss nya!

 

Sa enkelt var det! Haha. Hur som helst. Nu ska vi ga och forsoka underhalla oss med nagot i nagra timmar. Jag kanske skriver fran Peking om de har Internet dar!


Sweden - Here I come!



Nu kommer det dröja ett tag innan min blogg blir uppdaterad.
Hoppas ni har förståelse med detta. Jag åker nämligen hem till Sverige om några timmar. Flygresan tar över 25 timmar plus all väntetid på det olika flygplatserna. Och jag kommer inte ha tillgång till Internet. Inte vad jag vet just nu i alla fall!

Hur som helt så kan jag också förbereda er på att bloggen inte kommer bli uppdaterad så mycket de närmsta två veckorna heller eftersom jag vill umgås med familj och vänner så mycket jag bara kan under tiden jag är hemma.

Jag ger mig iväg till flygplatsen om en timme! Landar i Sverige 18.25 på Torsdag! Ha det så bra till dess!

Retuschering



100% Pure New Zealand

Titta på den här videon! Den visar hur vackert Nya Zeeland verkligen är! Till och med jag får rysningar, och jag bor ju redan här! Haha.


Tiger

Det finns många sätt man kan få mer liv i en bild. Jag älskar att redigera färg, kontrast och ljussättning. Man kan experimentera lite hur som helst! Säg till om ni vill ha en tutorial om en sådan redigering.


Jessica Alba Twilight Effect

Försökte mig på en Twilight effekt. Vad tycks? Lyckades jag?

 


On the Hill

Hittade den här bilden på Deviantart. Fastnade för den direkt. När jag ser såna här bilder vill jag direkt sätta mig och försöka mig på en manipulation. Tyvärr har jag inte tid just nu, vi ska spela lite brädspel!

Bilden är skapad av Justine1985. Gå gärna in och titta på hennes sida!



Notera att denna bilden inte är skapad av mig!

Långpromenad i solen

Idag var jag och Jeremy ute på en långpromenad. Vi passade på att gå ut när vädret var fint. Kallt var det. 12 grader och väldigt blåsigt, men solen sken och himmelen var blå! Har hört att det har blivit väldigt varmt hemma i Sverige nu! Det ser jag fram emot när jag kommer hem och hälsar på om mindre än en vecka!

Här kommer några bilder från dagen. Och eftersom det här är en Photoshop blogg är de alla redigerade på ett eller annat sätt!












Tutorial - Intensiva Ögon



För att se alla mina guider, klicka in er under kategorin Tutorials.

Har du använt min guide till att skapa en bild?
Länka till den i en kommentar så lägger jag upp bilden på min blogg med en länk till dig!

Amanda Seyfried - Makeover

Hade lite tid över så jag passade på att göra om en grå och trist bild på Amanda Seyfried till en mer färgglad. Nu vet vi alla hur hon skulle se ut som brunett! Vad tycker ni?
Snyggare före eller efter?