Photoshop

Har suttit lite i Photoshop och trixat.
Detta blev resultatet:



Blogga om kläder? - Nej tack!

Seriöst. När jag gick igenom och läste de populäraste bloggarna på blogg.se så började jag nästan skratta. Allt handlar om kläder och inneprylar, eller om modeller som skriver om sina liv.. Åh, så intressant.

För det första så kan jag hitta kläder själv, både i butik och online. Jag behöver läsa om att en bloggare gillar plagget. För det andra, inlägget "Idag hade jag på mig det här" eller "Dagens outfit" som det också kallas.. Hur intressant kan det bli i längden? Vissa behöver inte mycket för att bli underhållna.

Det måste väl finnas lite intressantare bloggar där ute?

Har ni några tips på bra bloggar?

A freak like me just needs infinity

Jag sitter och lyssnar på The Guru Josh Project - Infinity och ryser! Så bra tycker jag att den låten är!

Jag känner för att göra en fanvideo, men jag har inte programmet för att göra såna på den här datorn. Och datorn är så slö i alla fall. Kommer nog inte kunna göra några förrän jag kommer hem till Sverige igen tyvärr..

Om ni känner för det så kan ni alltid kolla på mina tidigare videor som ni kan hitta på min Youtube.

Det här är min favorit av de videor jag skapat:


Lyckat kaffe!



Ja, idag så fick jag göra kaffet under lunchruschen. Det gick faktiskt bra! Jag hade hand om mjölken och Jonna gjorde shotarna. Hon berömde mig flera gånger för hur bra jag var på att få rätt mängd skum till de olika sorterna. Det var en bra dag på jobbet idag!

Nu är jag ledig hela helgen så förhoppningsvis hittar jag på någonting roligt!


Seven Names. Seven Strangers. One Secret.



Tittade nyss på filmen Seven Pounds tillsammans med rumskompisarna. Det var en otroligt bra film! Jag har velat se den länge och det är definitivt en film som jag skulle betala för.

Den började lite förvirrande och jag förstod inte riktigt vad som pågick, men efter att ha tittat mer så förklarades allt. Jag rekommenderar den absolut! Och känslig som jag är så började jag såklart gråta. Haha. Mamma, jag har ärvt det utav dig!

Mall of Horror



De senaste dagarna har vi spelat ett jätteroligt spel som heter Mall of Horror. Ange beställde det från USA, för det gick tydligen inte att få tag på här.

Det är ett spel som handlar om att man blir attackerad av zombies, haha. Det hade jag aldrig trott att jag skulle ha uppskattat! Har ni chansen, så spela det!

Nu ser bloggen VERKLIGEN annorlunda ut!


Så skulle det se ut om jag
hade guldfärgade linser. Haha.

Nu har jag ändrat bloggen totalt och jag är hur nöjd som helst! Tog inte så jättelång tid heller. Jag trodde att det skulle ta flera timmar, men det tog faktiskt bara 1,5 timme!
Vad tycker ni?


Idag har jag varit ledig. Så jag började med att gå och köpa min bagel från Wholly Bagels. Tyvärr så fick jag typ ingen vitlöksost på den, så jag blev mest besviken. Efter det så gick jag och öppnade upp ett sparkonto så att jag kan lägga undan lite pengar varje månad så att jag och Jeremy kan göra någon mer resa innan jag åker hem.

Jag har velat klippa mig hur länge som helst och idag bestämde jag mig för att det skulle ske, så jag gick runt och letade efter någon bra salong. Den första jag gick in kostade 425 kr för att toppa håret! Det var lite för dyrt tyckte jag, så jag fortsatte att leta och hittade en salong där det kostade 250 kr. Det fick duga. Så nu är topparna klippta!

Vad har ni för er?


Något bättre lön!



Igår fick jag min lönecheck, och den visade sig vara något bättre än den jag fick förra gången. Förra gången fick jag 612 dollar om jag minns rätt. Denna gången fick jag 841! Haha. Känns bra. Ska lägga undan lite på ett sparkonto så att jag och Jeremy kan åka på någon mer resa. Vi funderar på att åka en vecka till Fiji. Det skulle vara spännande!

Just nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 10 så att det är dags att börja jobba. Imorgon är jag ledig. Det känns jätteskönt. Vad jag ska göra vet jag inte, men jag kommer nog på någonting. Det blir troligen lunch på Wholly Bagels. Så gott! Jag ska äta en bagel med lax, lök och vitlöksost. Jeremy beställde en sån förra gången. Jag nästan dreglar när jag tänker på den.

Fredag jobbar jag 8-3 och sedan är jag ledig hela helgen. Det kanske blir Wellington Zoo på lördag, beroende på vädret. Då kommer jag äntligen att få se en Kiwi, haha. Många bilder kommer det att bli! 
(Som självklart kommer laddas upp alldeles för sent) Haha.

Island Bay - Seal Colony

Jag och Jeremy bestämde oss en dag för att gå på en långvandring utmed kusten. Anledningen var väl egentligen inte att vi ville gå på en promenad. Utan vi ville vandra ut och se sälar. Och så var det en så fin och varm dag, så det var perfekt.

Vi tog bussen ut till Island Bay och därifrån fick vi vandra en bra bit. Det tog ungefär 1 timme att gå hela vägen till sälarna, och sedan 1 timme tillbaka. Och det tråkiga var att vi inte såg några sälar där de skulle befinna sig.

Men på vägen tillbaka så gick Jeremy ut bland stenarna för att leta efter sjöstjärnor och snäckor. Han trampade nästan på en säl som låg bakom en sten och vilade. Den var hur söt som helst, men han blev livrädd! Vi tog massor av bilder på den, men vi vågade inte gå för nära, så inte många av bilderna blev bra.

Här nedan kommer lite bilder från vår vandring.
Fler finns på min bilddagbok den 25 Januari.





Cuba Street Carnival



Idag är det karneval i stan!
...och jag kommer att missa det. Jag visste att de skulle sätta mig att jobba hela dagen idag. Jag bad om att få jobba tidigt idag så att jag skulle kunna få se lite utav karnevalen i alla fall, men nej, de var tvungna att sätta mig på 12-7 skiftet.

Jaja, inget jag kan göra åt saken antar jag. Men ikväll blir det fest och Twisted. För imorgon är jag ledig och då kan de glömma att de kan nå mig om det är någon som är sjuk.

Nästa vecka har jag ett bra schema. Jag är ledig Torsdag, Lördag och Söndag. Det känns bra. Vill de att jag ska jobba Torsdag, så visst, men inte helgen.

Just nu är jag ensammen hemma. Alla är på jobbet eller ute på stan. Jag vaknade ganska tidigt idag så jag har lite tid att sitta och göra ingenting. Det ska bli kul! Haha.

Regn och rusk



Vaknade ganska så tidigt idag och fick se att regnet öser ner utanför. Inte den bästa synen på morgonen precis. Kanske om man visste att man kunde stanna inne och bara mysa och titta på film. Men jag måste iväg till jobbet om mindre än en timme.

Känner inte alls för att jobba idag, men vad gör man. Som tur är så har jag ju väldigt nära till jobbet så jag behöver inte bli dyngsur på vägen dit. Den största delen av vägen är täckt av tak i alla fall. Vilket är tur, för jag har inget paraply.

Jag vill sätta mig och ladda upp lite bilder ikväll, men man vet ju aldrig hur det blir med det. Säger jag att jag ska göra det så händer det inte. Så jag får väl säga att jag inte ska göra det istället.

Nähe, nu ska jag ta och göra mig i ordning lite inför jobbet!


Nu ser bloggen annorlunda ut



Nu har jag suttit och pillat i ett par timmar.
Vad tycks? Jag tröttnade på den gamla designen. Jag vet inte riktigt vad jag tycker om den här, men den får duga så länge. Kan man få lite feedback kanske?

Jobbintervju på City New World

De ringde mig från New World (mataffär) när jag var uppe i Auckland. Jag blev väldigt förvånad för det var jättelänge sedan jag sökte jobb där. Killen som ringde mig ville att jag skulle komma in på en intervju. Så vi bokade in tid till idag klockan 3. Jag gick dit, men visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig. Jag sa till honom i telefonen att jag just nu jobbar på Gloria Jean's, men tänkte att han kanske inte uppfattade det riktigt.

Hur som helst så kom jag till intervjun och han ställde frågor som jag besvarade, och jag berättade om mig själv. Han tyckte om mig och sa att han hade flera positioner han skulle kunna tänka sig passa mig. Sedan drog jag upp att jag inte kunde jobba på ett ställe i mer än tre månader. Då blev det tvärstopp. Han sa att jag måste kunna stanna i åtminstone sex månader, annars kunde han inte anställa mig. Och det förstår väl jag också. Han tyckte att jag skulle kolla upp en extra gång om det verkligen stämmer, för tydligen så finns det undantag på vissa visum.

Sedan fortsatte intervjun litegrann och han sa att om jag kunde jobba längre än tre månader så var han väldigt intresserad och han ville att jag skulle få träffa deras "manager". Han ville även att jag skulle sluta på Gloria Jean's omedelbart..

Det blir inget New World för min del!

Jag är tillbaka!

Jag har inte skrivit på över en vecka, jag vet. Och nu ska jag förklara varför.

Förra inlägget som jag skrev handlade om hur mycket jag önskade att jag kunde åka på en roadtrip. Det visade sig att jag fick söndagen ledigt och jobbade fredagen istället. Och sedan krävde jag att få måndagen ledigt. Och tänka sig, det fick jag!

Så jag och Jeremy bestämde oss för att åka iväg i några dagar. Det finns så mycket att berätta, men jag gillar inte att skriva för långa inlägg. Det blir tröttsamt att läsa. Men jag kan berätta att vi åkte upp till Cathedral Cove. Mitt drömställe! Och det var precis lika magiskt som jag föreställt mig! Bilder kommer senare som vanligt!

Jobba, jobba, jobba..

Det är inte speciellt roligt att vara i ett annat land men inte kunna resa någonstans för att man jobbar för mycket. Jag och Jeremy ville åka på en roadtrip i helgen, men jag kunde inte få ledigt på söndag. Verkligen skitjobbigt. Jag gör allt jag kan för att ringa runt till människor och försöka få någon att hoppa in istället för mig, men det verkar vara meningslöst.

Jag kommer säkert få jobba nästa lördag också när det är karneval i stan. Det skulle inte förvåna mig. Tanken var ju att jag skulle ha ett deltidsjobb, men nu har jag blivit fast med ett heltidsjobb istället. Självklart är det bra med pengarna, men om jag inte har tid att resa någonstans vet jag egentligen inte vad meningen med pengarna är.. Jag vill resa NU när det fortfarande är sommar i Nya Zeeland. Jag vill inte vänta tills det blir kallare.

USCH, säger jag bara..

Jag vill ha en ny bloggdesign..



Bild: Flickr.com

Jag vill verkligen ändra utseendet på den här bloggen. Men jag vet inte riktigt hur jag ska få det att se ut som jag vill.. Jag har pluggat HTML, XHTML, CSS och Java, men jag har glömt det mesta om jag ska vara ärlig. Får väl ta och sätta mig ner och läsa igenom lite för att påminna mig själv om hur det fungerade.

Jag lånade en bok på biblioteket om Adobe Photoshop CS3, även fast vi har CS4, och jag har faktiskt lärt mig en del nya saker. Ska läsa mer så småningom och se om jag kan lära mig något mer.

Idag var en riktigt fin dag ute. Soligt och varmt. Låg i gräset ett tag och solade.

Derek och Ange bestämde sig för att de inte ville handla mat tillsammans med oss längre.. Så nu köper alla mat åt sig själva. Det blir mycket dyrare, men vad gör man. Jag kan förstå att inte Ange vill handla med oss för hon tål inte gluten. Och Mel är vegetarian. Så det är väl ganska smart av dem att vilja handla själva.. Jag önskar bara att det inte blev så dyrt. Jeremy och jag var och handlade idag för en vecka framåt. Det gick på 130 dollar (ca 650 kr).. Usch..

Sevens 2009



Jag tänkte att jag skulle berätta lite mer om vad Sevens är för något. Varje år ordnas en rugbyturnering här i Wellington, där lag från hela världen kommer för att spela. Det håller på i tre dagar. Första dagen har de en parad genom stan, där alla lagen visar upp sig. Andra och tredje dagen spelar de matcher. Det roliga med Sevens är att det handlar mer om fest än rugby. De som går och ser Sevens klär alltid ut sig till någonting. Det är ungefär som Halloween.

Jag såg lite utav paraden igår. Spelarna kastade små rugbybollar till publiken och gav pärlhalsband till tjejer. Jag fångade ingenting för jag filmade så när bilen med Nya Zeelands lag stannade där jag stod gick jag fram och frågade en av spelarna om jag kunde få en boll. Haha. Jag fick en, och så hängde han tre halsband runt min hals. Det lönar sig att fråga!

Jag hade gärna gått och sett matcherna. Men biljetterna sålde slut för flera månader sedan. Ska man köpa biljetter från privatpersoner blir det betydligt dyrare.. Jag kollade upp hur mycket jag skulle få betala för två biljetter för matcherna på lördagen då jag är ledig. Det visade sig att det billigaste jag kunde hitta var över 300 dollar (1500 kr).. Det har jag verkligen inte råd med.

Men det har varit roligt att gå runt och se alla som är utklädda nere på stan.

Twilight



Funderar på att kanske läsa Twilight, ska gå till Borders idag och börja läsa så får vi se vad jag tycker.

Jag vaknade klockan 12 idag. Eller, första gången vaknade jag halv åtta, sedan 11, sedan 12, haha. Så är det alltid när jag är ledig. Jag sover ut så mycket jag bara kan.

Nu tänkte jag gå ut och titta på "The Sevens Parade". Kan berätta vad det är lite senare.


A little bit of Wellington

Jag har på begäran tagit bilder runtomkring där jag bor i Wellington, inte så jättemånga, men en del. Bilderna tog jag för länge sedan men har inte laddat upp dem än. Det var en bra dag att springa runt och ta bilder på, för det var soligt och ganska så varmt ute. Tyvärr lite blåsigt.

Det är svårt att fånga Wellington på bild. Det finns så mycket att se, och det ser aldrig lika bra ut på bild som det gör i verkligheten. Ni får helt enkelt åka hit och se själva, haha.

Just nu sitter jag och lyssnar på Darren Styles, men ska efter det här inlägget gå och lägga mig. Jag är trött och tänker sova länge imorgon. Är nämligen ledig. Funderar på att kanske gå till Borders och börja läsa Twilight för att se om det är en bok för mig. Jag vill se filmen också, men ingen här vill se den med mig. Får vänta tills den släpps på DVD antar jag.

Här kommer lite bilder av Wellington!
Fler finns på min bilddagbok den 23 Januari.




Skönt med sovmorgon

Idag vaknade jag klockan halv elva. Det var skönt att få sova lite längre än vanligt. Jag börjar inte jobba förrän klockan 12 idag nämligen. 12-7. Inte mitt favoritskift precis, men det är okej.

Just nu sitter jag och lyssnar på The Real Booty Babes - Played-a-live. Det verkar som om jag är den enda som gillar låten. Pojkvännen tycker att de förstörde originalet totalt och min bror tycker att det är för mycket bass tydligen. Jag tycker att den är hur bra som helst. Men jag har ju alltid älskat musik med mycket lyrics. Safri Duos version har ju inga lyrics. Självklart älskar jag den också. Den har ju varit min favoritlåt en gång i tiden.

Nu började Fairytale - Cloud '99 spelas. Den är också grymt bra! (Bry er inte om videon..) Jag blir sugen på att ha fest. Jag kommer ordna en fest när jag kommer tillbaka till Sverige. Någon som kommer?

Ännu en bra låt finner ni nedan. (Ingen video dock)




Panorama av vårat rum



Ja, det är så här vårt rum ser ut här i Wellington. Fulaste färgen på väggarna någonsin, men det är bara att vänja sig. Inte tänker jag måla om i alla fall..

Bilderna som är uppsatta på väggen är alla tagna på Jeremys och mina resor i Sverige och Europa. Självklart har vi en Sverigeflagga också. Man måste ju visa vart man kommer ifrån. Den här bilden tog mig ett ganska bra tag att skapa. Den är skapad utav ungefär 15 bilder. Det är omöjligt att få med allt på en bild.

Nallen på sängen är Jeremys. Haha.

Scorching Bay

Jag, Jeremy, Andrew och Jen åkte till Scorching Bay. En strand inte så långt ifrån där vi bor. Det tar ungefär 10 minuter med bil att komma dit. Det var en väldigt varm dag och vi visste inte riktigt vad vi skulle hitta på så vi åkte dit. Det var ett tag sedan nu, den 24 Januari, men som vanligt är jag sen med uppdateringarna.

Sanden var så len där! Jag satt och lekte med sanden mer än jag kanske borde ha gjort. Jag hade sand överallt efteråt. Vi satt inte där så jättelänge, men i alla fall kanske 45 minuter eller en timme. Jag hade gärna stannat längre men det började bli sent och vi var tvugna att åka hem och äta.

Här nedan kommer ett par bilder.
Fler finns på min bilddagbok den 24 Januari.