Heroes of Might and Magic III



Idag har jag varit riktigt nördig och suttit och spelat Heroes of Might and Magic III. Det är hur kul som helst. Jag och Jeremy har spelat tillsammans. Jag dog och han sitter fortfarande och spelar. Haha. Men vi ska alldeles strax gå och sova.

Jag jobbade en timme extra idag trots att jag inte ville det. En av mina vänner på jobbet fick sparken idag. Det var inte så roligt och hur orättvist som helst. Jag förstår mig inte på chefen ibland. Han har verkligen favoriter bland arbetarna. Vissa blir behandlade mycket sämre än andra. Så ska det inte vara på en arbetsplats.

Jag ligger inte i riskzonen för att få sparken. Jag har skött mitt jobb hur bra som helst. Har bara varit hemma två dagar sedan jag började och jag har jobbat i snart tre månader. Och jag jobbar extra ibland när de behöver mig. Har nog aldrig skött ett jobb så bra som jag skött det här. Och jag tänker fortsätta sköta mig. Jag gillar jobbet, även om det kan bli lite långtråkigt ibland. Jag trivs med de flesta av arbetskamraterna och det har jag inte alltid gjort förut.

Jaja, nu måste jag gå och lägga mig och sova innan jag svimmar av!


Castlepoint



Igår åkte vi iväg på en liten roadtrip till Castlepoint. Det tog ungefär 2,5 timme att köra dit och lika länge hem. Väl där så fanns det väl inte sådär jättemycket att göra mer än att njuta av utsikten och leta snäckor på stranden. De har en fyr där som man kunde vandra upp till och uppe på toppen var utsikten underbar. Bilder blev tagna. Och bilder laddas upp så småningom.

Jag åkte upp dit med Jeremy och Boyle. Boyle hade ett jäkla ljudsystem i bilen. Helt underbart. Jeremy hade bränt en mp3-skiva med alla möjliga bra låtar. Jag satt i baksätet där de stora högtalarna var och bara njöt av musiken nästan hela vägen medans de hade konversationer i framsätet. Jag älskar verkligen att lyssna på musik när jag åker bil. Utan musik blir det fruktansvärt tråkigt. Skaffar jag körkort och bil någon gång så kommer jag definitivt att ha ett bra ljudsystem.

Idag jobbar jag 8-15 och efter det ska jag hem och städa rummet. Det ser ut som ett bombnedslag för tillfället.

Earth Hour 2009



Idag var det Earth Hour mellan klockan halv nio och halv tio. Vi bestämde oss för att vara duktiga och släcka ner hela lägenheten. Vi stängde av allt i stort sett, utom frysen och kylskåpet såklart. Vi tände en massa ljus och spelade Monopol i en timme medans vi väntade på att få tända lamporna igen. Jag spelade i och för sig inte ens Monopol. Jag var banken, haha. Jag tycker inte om att spela Monopol här för de har inga regler överhuvudtaget. De bara spelar hur de vill.

Efter att timmen var slut så bestämde vi oss för att låta lamporna vara släckta och titta på film istället. Vi såg på Taken som jag sett en gång tidigare. Bra film. Och sedan såg vi på Rolemodels. Jag missade dock slutet, för jag var för trött för att sitta framför tv:n. Just nu ligger jag i sängen och skriver, och när jag har skrivit klart så ska jag sova.

Imorgon så åker jag, Jeremy och Boyle till Castlepoint. Ett ställe ungefär två timmar härifrån med bil. Bilder kommer att tas, men vem vet när de kommer att laddas upp här!

Frukost på McDonalds



Jag vaknade klockan nio på morgonen
för att ringa hem till mamma och säga grattis på födelsedagen. Gick inte och la mig förrän klockan två ungefär så jag fick inte så jättemycket sömn. Jag vaknade flera gånger under natten och drömde många drömmar som vanligt. Men efter att jag ringt mamma så kunde jag inte somna om i alla fall, så då fick jag idén att jag och Jeremy skulle gå till McDonalds och äta frukost idag. Det tyckte han lät som en bra idé. Så jag gick och gjorde mig i ordning. När jag var färdig så visade det sig att det bara var 5 minuter kvar tills de skulle sluta servera frukost, så vi fick springa dit. Haha.

Vi kom fram i tid, och chefen som jobbar där är hur trevlig som helst. Han gav oss extra Hash Browns bara för att de snart skulle sluta servera dem. Haha. Vi klagade så klart inte på det.

På vägen tillbaka hem så stannade vi och tittade på glasögon. Jeremy behöver nya för hans är halvtrasiga. Jag behöver nya för jag har haft mina så länge och jag tycker inte om dem längre. Så jag provade alla möjliga glasögon och hittade några som jag kanske skulle kunna tänka mig att köpa om jag hade råd. Vi får se hur det blir med det. Jag tror att det är billigare att köpa glasögon här än hemma i Sverige.

Vi ska strax ut på stan och njuta av det härliga vädret idag. Det är ungefär 20 grader. Jag vill njuta av det så länge jag kan för snart är det vinter här!

Wellington - Rotorua - Coromandel - Auckland

Jag har ju pratat länge om att ladda upp bilder från vår Roadtrip som vi gjorde i Februari. Och här kommer de äntligen!! Haha. Så jag och Jeremy hyrde alltså en bil över en helg för att resa iväg och titta runt lite i Nya Zeeland. Han hade inte sett så mycket själv innan faktiskt.

Vi började i Wellington såklart och åkte upp till Rotorua där vi spenderade den första natten. Staden stank verkligen. Ni anar inte. Jag kan bara jämföra det med ständiga äggfjärtar precis framför ansiktet på en. Haha. Jag kunde knappt vistas utomhus utan att känna mig spyfärdig. Dag två i Rotorua gav vi oss iväg för att åka "luge". Kan tyvärr inte översätta det till svenska. Men det var grymt roligt. Det är som en liten bil av plast som man rullar ner för backar med!

Senare samma dag åkte vi upp till Coromandel där vi stannade vid Hot Water Beach och Cathedral Cove. Cathedral Cove har varit ett drömresemål för mig sedan länge och jag blev verkligen inte besviken! Jag skulle kunna åka tillbaka hur många gånger som helst. Det var som ett paradis.

Efter det åkte vi vidare till Auckland där vi spenderade en natt och sedan hela dagen efter. Vi besökte Aucklands Skytower, som faktiskt är åtta meter högre än Eiffeltornet.

Ja, det var en kort sammanfattning av vår resa. Här kommer lite bilder. Fler bilder finns på min bilddagbok den 14,15 och 16 Februari.







Truth of the world - Everybody's doing it



Sitter just nu och lyssnar på Evermores senaste album som de släppte för någon vecka sedan. Har inte hunnit lyssna igenom det så mycket än, men det låter ganska bra! Mina favoriter än så länge är Everybody's doing it, Between the lines och Hey boys and girls.

Förresten, berättade jag att jag såg dem live för inte så länge sedan? Jag tror inte att jag skrev om det här, men det var helt grymt! Det var en festival i stan som kallas "Homegrown", vilket innebär att det bara är band från Nya Zeeland som spelar. Jag hörde att Evermore skulle vara där och ville så klart gå, men biljetterna var slutsålda sedan länge. Enda sättet att få tag på en biljett var att köpa en från någon annan och det billigaste jag hittade var ungefär 600 kr, vilket jag inte hade råd att betala.

Hur kom jag in då? Jo, genom att göra något som mina föräldrar säkert inte kommer att gilla. (Förlåt mamma och pappa). Vi kände många som hade biljetter och när de kom dit så bytte de biljetten mot ett sorts armband. Ungefär som åkbanden på Gröna Lund. De kom tillbaka till lägenheten och visade armbandet. Jeremy tog ett kort på det och jag använde photoshop för att skapa egna armband. Haha! Det gick hur bra som helst. Vi gav dem till ungefär 7-8 personer och vi kom in allihopa utan problem! Jag såg bara Evermore. Det var det enda jag ville in och se. De flesta andra gick och såg Blindspott också, men jag är inget större fan. Hur som helst så är jag glad över att få ha sett Evermore live, för de turnerar inte i Europa.

Förresten, grattis på födelsedagen mamma!

Idag är en sådan där längta hem dag



Jag har tänkt mycket på Sverige idag,
på vad jag saknar. Min familj, vännerna, maten, godiset, språket, vädret.. Det är mycket som är annorlunda här. Jag trivs hur bra som helst i Wellington, men ibland vill man bara gå tillbaka till det normala.

Idag var en ganska lugn dag på jobbet, det var skönt för en gångs skull. Nu är det bara två jobbdagar kvar tills jag har helgen ledig. Vi hade tänkt åka på en roadtrip med Boyle och Shevy. Men det blir nog inget, för Shevy hade tydligen inga pengar. Jag har inte så mycket pengar att spendera heller för den delen.

Alldeles strax ska jag gå och laga Pasta Carbonara. Det ska bli gott. Jeremy kommer hem från jobbet om en halvtimme så jag ska försöka ha maten färdig tills dess.

Förbannade brandalarm!!



Det är inte så roligt att vakna klockan fyra på natten på grund av att brandalarmet fick lust att få ett utbrott.
Det är ju inte så att man kan stänga av det själv om man ser att det inte brinner någonstans.. nej, man måste utrymma lägenheten och sitta och vänta på att fyra brandbilar ska komma för att sedan gå upp och titta. Sedan kommer de ner igen och säger "Okej, ni kan gå in". Det är så himla jobbigt. Brandalarmet bara sätter igång sig själv. De tror att det kan vara på grund av insekter.. Mysigt.

Som ni kanske har märkt så har jag inte laddat upp några bilder än. Jag ska aldrig mer säga att jag kanske kommer ladda upp något, för det blir aldrig av. Jag gör det när jag har lust och tid helt enkelt.

Jeremy och jag har spelat Heroes of Might and Magic 3 de senaste dagarna. Så roligt! Jag trodde att det var trean jag brukade spela hemma, men det visade sig att det var fyran. Nåja, nu får jag nöja mig med den här versionen så kanske vi kan ladda ner fyran någon annan gång.

Roadtrip bilderna är sorterade!

Jag har äntligen gått igenom och bestämt vilka bilder från vår roadtrip som jag ska ladda upp på min bilddagbok. Jag tror att det blev runt 70 st, så det kommer ta ett bra tag att ladda upp dem. Jag har inte ork nog att göra det ikväll, men möjligtvis imorgon. Beror vad jag hittar på. Är nämligen ledig imorgon. Jag skulle egentligen ha jobbat 12-7, men jag bytte tid med Keren eftersom hon inte kunde jobba sin 10-6 tid på söndag på grund av att hon går till kyrkan på söndagar.

Jag bakade banan- och chokladmuffins idag igen och idag gick det bättre. De är ganska så goda. Tänkte ta med några till jobbet och bjuda på, men det blev inte så. Bättre att spara här hemma så att rumskamraterna får äta lite.

Trött på jobbet



Idag var en riktigt långtråkig dag på jobbet
. Tiden gick hur sakta som helst och jag ville bara hem. Nu är jag äntligen hemma och jag ska se om jag kan ladda ner nya Gossip Girl avsnittet. Jag tror i alla fall att det kom ut ett idag.

Ikväll kommer man inte kunna sova så bra här, för det är S:t Patrick's Day eller något sånt. Så alla är ute och festar och står i. Och vi har en irländsk pub precis runt hörnet som är väldigt livlig. Men jag sover aldrig bra i alla fall så det lär väl inte bli så stor skillnad..

Idag blir det lax med örter och citron tillsammans med potatis till middag, och sedan chokladtårta med grädde till efterrätt! Mums.

Banan- och Chokladmuffins



Jag bakade muffins förut.. och misslyckades totalt. Haha. Vi hade inte det rätta mjölet hemma så jag provade med ett annat. Det gick inte så bra. Jag ska baka dem igen med det rätta mjölet om några dagar så får vi se om det går bättre då.

Jag önskar att jag var bättre på att baka. Det vore nog lättare hemma i Sverige där man vet vad alla ingredienser är för något. Här känns allt så annorlunda. Jag åt en muffins förut och den var väl inte helt oätlig. Den var bara lite degig, haha.

Just nu sitter jag och lyssnar på musik och sjunger lite. Jag sjunger alldeles för sällan här. Jag brukade sjunga hela tiden hemma. Man behöver det ibland. Även om man är totalt värdelös som jag!

Jobb åt Jeremy i Sverige



Jeremy
och jag har pratat om vad som kommer att hända mellan oss i framtiden och han har sagt att om han kan hitta något jobb i Sverige så kan han tänka sig att flytta dit. Så nu måste jag försöka leta reda på ett jobb åt honom, så att jag slipper sakna honom i år och dar.

Han vill helst ha jobb i Göteborg eller Stockholm, och det kan man väl förstå, men vi får se hur det blir. Jag kan tänka mig att bo i vilket som.

Jag kommer pusha honom att plugga svenska så ofta det bara går nu, för utan svenskan blir det nog lite svårare att bo i Sverige.

Jag ser positivt på framtiden!

Dagarna bara flyger förbi



Jag kan inte fatta att jag redan har varit i Nya Zeeland i över tre månader
. Det känns det inte som. Sommaren är borta och nu är hösten här. Det är kyligt och jag har inte så mycket varma kläder. Jag får se till att köpa en varmare jacka och lite mysiga tjocka tröjor. Jag behöver nya skor också. För de enda jag har som passar vintertid håller på att gå sönder.

Ikväll var det tänkt att jag skulle gå ut på krogen med jobbet, men de ändrade sig och stannade hemma istället. Så det gjorde jag också. Har suttit och tittat på American Idol och ska fortsätta med det alldeles strax. Jag känner mig lite efter för jag har bara sett de första tre avsnitten än så länge. Det har ju redan släppts 15 tror jag.

Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige. Jag saknar er allihopa!

Pojkvännen läser min blogg



Jag pratade med Jeremy häromdagen om att jag var lite deppig och så, och då svarade han "Ja, jag vet. Jag vet vad det beror på också". Och jag sa "Nej, det vet du inte". Han svarade då med att han hade läst om det på min blogg.

Jag blev lite förvånad. Främst för att han inte ens kan svenska.. Eller, lite kan han, men jag trodde inte att han skulle kunna utläsa hela meningar. Men tydligen så kan han det.

Jag har inte skrivit på ett tag och det beror som sagt på att jag har varit lite deppig. Hösten är här och idag var det 8 grader ute. Usch säger jag bara. Jag har inte sett fram emot kylan. Men det får man väl leva med en stund. Jag får helt enkelt hålla mig inomhus med en filt eller två lindade runt mig.

Värsta dagen på länge

Idag har jag verkligen haft en skitdag. Jag har varit på dåligt humör hela dagen och har inte velat göra någonting. Jag blir irriterad för minsta lilla sak någon gör fel. Förhoppningsvis så är jag på bättre humör imorgon.

Det finns ju en person i lägenheten som jag avskyr.

Det känns som om jag håller på att bli förkyld också, vilket inte gör saken bättre. Jag har tagit några anti-förkylnings tabletter idag för att motverka det. Vi får se vad som händer.

Imorgon är det jobb igen. Helgen har flugit förbi som vanligt. Och nästa vecka jobbar jag både fredag och söndag. Usch.

Fiji - För bra för att vara möjligt



Igår så såg jag och Jeremy ett erbjudande på att åka till Fiji för 499 dollar (2500 kr) retur och femstjärnigt hotell betalt för 4 nätter. Vi tänkte absolut slå till, men vi var tvungna att vänta till midnatt innat erbjudandet släpptes. Då visade det sig att det var nästa vecka. Och jag jobbar 5 dagar nästa vecka. Det finns inte en chans att jag kan få den tiden ledigt. Så det var helt enkelt för bra för att vara sant.

Jeremy och jag har planerat att åka till Fiji ett tag nu, och 499 dollar är hur billigt som helst. När vi har kollat upp hur mycket det skulle kosta hos flygbolagen i vanliga fall så har det slutat på 1300 dollar. Snacka om skillnad.

Jaja, vi får väl helt enkelt hoppas på att det kommer fler erbjudanden!

Jag kommer inte alls försvinna!



Jag pratade med Derek (rumskamrat) idag om bytet av Internetleverantör och frågade när Internet kommer att försvinna. Och då sa han att han hade ringt och pratat med dem och de hade sagt att det endast kommer att försvinna under fyra timmar om några dagar. Det är hur bra som helst! Då behöver jag inte oroa mig för att bli totalt uttråkad. Haha.

Imorgon kommer jag att jobba 10-7 istället för 10-6 eftersom Mana hade skola och inte kunde jobba sin sista timme. Jag tänkte att det var dags att erbjuda mig eftersom jag oftast säger nej när de frågar mig.

Någon gång måste man ju offra sig!

Jag kommer att försvinna

Tänkte bara skriva och säga att jag kommer att försvinna i ungefär en vecka. Vi ska byta internetleverantör och även telefonlinje, så jag kommer inte kunna uppdatera bloggen. Det blir intressant och se vad jag ska underhålla mig med under tiden. Haha.

Igår var jag och Jeremy och såg Slumdog Millionaire på bio. Grymt bra film! Jag trodde inte att jag skulle gilla den, men där hade jag riktigt fel! Jag ger den 5 av 5 i betyg. Kolla på den om ni har chansen! Jag kommer definitivt köpa den när jag kommer hem till Sverige.


Sömnen är helt ur balans



På senaste tiden har jag haft det jättejobbigt med sömnen. Jag vaknar flera gånger per natt, och när jag inte är vaken så drömmer jag, vilket betyder att jag sover alldeles för lätt.

Jag vet inte vad jag ska göra åt det om jag ska vara ärlig. Jag har försökt med att äta något innan jag lägger mig. Jag har gjort min plats i sängen hur bekväm som helst. Värmen i rummet är perfekt. Jag har till och med testat såna här naturläkemedel som ska hjälpa, men ingenting fungerar.

Det börjar bli frustrerande.

Jag är inte bra på att lära ut



Jeremy håller på och försöker lära sig svenska. Han lånade en bok på biblioteket (efter att jag nästan tvingat på honom den) och nu ligger han och läser i den varje kväll. Jag brukar ligga bredvid och komma med kommentarer.

Men jag vet inte hur man lär ut. Jag försöker förklara så gott jag kan, men det är inte alltid så lätt. Han har lärt sig att "to" är "till", men sedan kommer han till en mening som till exempel "du kan säga till", och där blir det tvärstopp för mig när jag försöker förklara att "till" inte alltid behöver betyda "to".

Haha, svenskan är krånglig, det måste jag säga..

Rihanna och Chris Brown



Har läst att Rihanna nu är tillbaka hos Chris Brown, efter att han misshandlat henne ganska allvarligt. Jag förstår inte riktigt hur hon tänker. Från vad jag har läst så var anledningen till deras bråk att de skulle göra slut, och inte kunde bestämma vem som skulle göra slut med vem. Vad är då anledningen till att bli tillsammans igen?

Ja, jag förstår mig inte riktigt på kändisar ibland.

Och igår så kom en person tillbaka till våran lägenhet efter att ha varit borta i en månad. Jag är ledsen att behöva säga det, men gud så skönt det var när hon inte var här..



 


Dim Sum-lunch med pojkvännens föräldrar



Jeremys föräldrar kom på besök och vi gick ut och åt Dim Sum till lunch. Jag åt så mycket att jag mådde illa efteråt. Och det blev inte bättre av att vi sedan åkte iväg på en tripp med bilen (jag blir lätt åksjuk, speciellt efter att ha ätit). Vi åkte iväg till Pak'n'save, för att handla mat för den kommande veckan. Det slutade på 117 dollar (ca 530 kr). Det var ganska bra ändå, för vi handlade en massa torrvaror eller vad det kallas som kommer att räcka länge.

Ikväll så blir jag tvungen att välja antingen en inflyttningsfest hos Karena på jobbet, eller bowling med vännerna.

Svårt val.