ATB





Walk on the Beach



Ny kategori - Urban Dictionary!


Jag har bestämt att jag ska lägga till en ny kategori på min blogg! Urban Dictionary. För er som inte vet vad det är så är det en internetsida där man kan söka på ord och få en beskrivning av dem. Oftast väldigt konstiga ord! Så jag tänkte att det kan vara kul att ha en sådan kategori :) Som första ord lägger jag upp mitt eget namn!



Spring Garden


2010-04-29 | Rico Bernasconi - Cruel Summer

En remix av Ace of Base gamla låt "Cruel Summer". Den här låten skulle passa perfekt till en fest i sommar!


Gårdagen

  • Läkarbesök 400 kr!
  • Se senaste avsnittet av Gossip Girl S03E19 - Dr Estrangeloved
  • Troligen äta lunch ute med Jeremy Subway
  • Köpa nytt smink Foundation
  • Boka biljetter till några stand-up komiker Wilson Dixon
  • Kanske gå och se Iron Man 2 Midnattsvisningen
  • Leka med Photoshop Retuschering
  • BloggaRetuschering
  • Njuta av att ha ledigt från jobbet en dag Oh yes!

Allt jag planerade blev gjort igår.
Idag vet jag inte vad jag ska göra. Troligen vara hemma och ta det lugnt. Kom hem vid tre tiden imorse efter att ha sett Iron Man 2 vid midnatt. Bra film! Lika bra som första filmen.

Nu ska jag göra mig i ordning och äta frukost/lunch!

Retuschering


Jag hade rätt!


Nu har jag varit hos läkaren. Det visade sig att jag hade rätt om Ischias. Tydligen tror läkaren att jag har fått problem på grund av mitt arbete. Jag behöver sitta ner oftare. Synd bara att jobbet inte tillåter det. Förstår ni nu varför jag vill byta jobb? När jag till och med får ont. Läkaren rekommenderade att jag byter jobb!

Hon sa även att jag skulle äta lite starkare smärtstillande under tio dagar och att jag går på sjukgymnastik. Hon skrev en lapp till mitt jobb och sa att jag inte borde jobba imorgon heller, utan slappna av lite. Så jag jobbar bara fredag. Lördag och Söndag har jag redan ledigt! Skönt.

Så nu ska jag slappna av och titta på Gossip Girl!

Vad dagen väntar


Godmorgon! Jag sov bra inatt och något som är lite typiskt är att min smärta i stort sett försvunnit över natten. Det känns i alla fall så. Det kanske var onödigt att boka läkarbesök. Men men, nu är det gjort så det är lika bra att gå dit.. Vem vet, smärtan kanske kommer tillbaka. Det har den gjort förr.

Detta är vad jag ska sysselsätta mig med idag:

  • Läkarbesök
  • Se senaste avsnittet av Gossip Girl
  • Troligen äta lunch ute med Jeremy
  • Köpa nytt smink
  • Boka biljetter till några stand-up komiker
  • Kanske gå och se Iron Man 2
  • Leka med Photoshop
  • Blogga
  • Njuta av att ha ledigt från jobbet en dag
Ja, det är väl i stort sett allt! Får väl se till att göra mig i ordning nu för läkarbesöket är om mindre än en timme!


ABBA-fever


Jag gillar ABBA, och jag skäms inte över det heller. Jag växte upp med ABBA. Mamma älskar dem och lyssnade på dem ofta! På nyårsafton spelade vi alltid Happy New Year. Jeremy har laddat ner typ 30 musikvideor med ABBA och jag satt nyss och tittade ett par av dem. Vet ni vad Jordan säger då? "Aren't you ashamed of playing this in front of people?". Varför? De var kända världen över av en anledning!

Så till alla er där ute som lyssnar på ABBA - skäms inte. De är legendariska!


2010-04-27 | Armin van Buuren - Fine without you

Jag älskar Armin van Buuren! Hans låtar är både avslappnande och upptempo på samma gång!

 


Eva Longoria Parker



Min smärtsamma hemlighet


Jag har inte berättat för er en sak som hänt med mig. Mestadels för att jag vet att mina föräldrar hemma i Sverige läser min blogg. Och jag vill inte oroa dem i onödan. Men jag har bestämt att jag kan skriva om det nu.

Jag har haft jätteont i nedre delen av ryggen på senaste tiden.
Säkert i två veckor nu. Jag trodde att det skulle gå över så jag har väntat och inte ansträngt mig för mycket (förutom på jobbet, där jag måste anstränga mig nonstop). Men det har blivit värre nu de senaste dagarna.

Jag tror att det har med ischias att göra. För det är som en strålande smärta som går från nedre delen av ryggen ända ner till foten. I början hände det bara lite då och då. Men nu kan jag knappt gå, och det gör ont när jag står upp. Så jag har bokat en läkartid imorgon bitti. Vi får se vad de säger.

Jag hoppas att de har en lösning på det hela. För jag kan inte jobba, och jag har inte råd att sjukanmäla mig.. Och om de inte kan fixa det så hoppas jag i alla fall att jag får sjukpenning av något slag från jobbet. Håll tummarna för mig!

Fast fingers

53 words

Jajamensan! Gjorde ett test på en internetsida och fick reda på att jag skriver 53 ord i minuten. På engelska. Tror det skulle bli några fler om jag gjorde ett liknande test på svenska.

Just nu håller jag på och letar jobb. Jag är sjukt trött på mitt jobb och vill prova något nytt. Det finns en hel del jobb att söka, men jag vet inte vad jag ska välja.

Vad tycker ni? Vad ska jag jobba som?

Busy Busy Busy

Bloggen har inte blivit uppdaterad de senaste två dagarna. Det beror helt enkelt på att jag har varit väldigt upptagen. Med jobb, men även med nöje. Igår kväll var jag på en stand-up show! Hur roligt som helst. Innan vi gick dit trodde vi att den skulle pågå i 2 timmar och ha 5 komiker. Men det visade sig att den pågick i över tre timmar och innehöll 15 komiker! Haha.

Innan showen gick jag runt på stan och kollade på reorna. Köpte dock ingenting. Men jag var nära att köpa ett par solglasögon. Jag behöver ett par i sommar! Det är så mycket jag skulle  vilja köpa, men det är inte mycket jag har råd med.

Tyvärr var det förbjudet att ta bilder på showen igår, så jag har inga att ladda upp.

Förresten, vad tycker ni är bäst,
texten till vänster eller centrerad?


Föräldrar som offrar tid


Ibland blir jag riktigt förbannad när jag ser föräldrar som bara skäller på barnen och ber dem sitta still. Eller bara låter dem springa omkring och göra precis vad de vill medans de själva sitter och totalt ignorerar dem.

Idag kom det in en familj till caféet. Mamma, pappa (kanske 40-45 år) och son. Pappan beställde en varm choklad till sonen och sa att det var viktigt att sonen fick marschmallows, för att han älskar dem. Redan där tyckte jag att han verkade vara en bra pappa.

Sedan gick jag förbi familjen. Vet ni vad de gjorde? De satt där och spelade med typ "pokemonkort" fast någon annan slags kort. Kan ni förstå vilken skillnad det kan göra för barnen? Att verkligen ta sig tid och leka med dem och göra något som de tycker är roligt! Sonen skrattade hela tiden och verkade ha hur roligt som helst.

Jag vet inte.. jag tyckte bara att det var så underbart att se. De flesta gånger en familj kommer in till caféet så ser jag hur föräldrarna bara inte bryr sig.


Retuschering




Svart Outfit



Vad tycker ni om den här outfiten? Den är lite rockig, vilket inte riktigt är min stil, men samtidigt skulle jag inte säga nej till den! Klänningen kommer från Nya Zeeland. Resten från Nelly. Nelly är en sån bra sida! Synd att jag inte kan beställa saker till Nya Zeeland!

Dagens frukost!


Strömavbrott



Klockan halv fyra idag när jag var på jobbet fick vi plötsligt strömavbrott! Vi hade säkert en 25-30 kunder i caféet. Som tur var hade vi redan hunnit göra klart i stort sett alla ordrar. Hela caféet blev mörkt eftersom det var ganska mulet och grått ute. Vi väntade och väntade på att strömmen skulle komma tillbaka, men efter en kvart började vi fundera på vad som kunde ha hänt.

Trafikljusen utanför fungerade inte heller.
Jag sms:ade Jeremy och fick reda på att även dem hade strömavbrott, och han jobbar en bra bit ifrån mig. När en halvtimma hade gått började jag oroa mig för maten. Kylskåpen fungerade ju inte. Ägaren ringde och frågade hur läget var och sa att vi helt enkelt fick vänta och se om strömmen kom tillbaka. Så vi började diska lite muggar och tallrikar för hand eftersom vi inte hade något annat att göra.

Efter en timma kom strömmen tillbaka. Precis när vi började hoppas på att få gå hem tidigt. Tydligen var 84 000 hushåll utan el. Någonting hade fallit på en elledning eller något sådant.

Jag är glad att strömmen kom tillbaka. Annars hade all vår mat i caféet och här hemma varit förstörd!

I'm a gleek



Såg nyss på senaste avsnittet av Glee! Jag älskar serien. Det spelar ingen roll att det är den töntigaste serien jag någonsin sett. Man blir helt enkelt glad av att se på den!

Nu är det dags för mig att göra mig i ordning inför jobbet! Vaknade klockan åtta imorse så jag har haft fyra timmar på mig att göra vad jag vill. Men nu är det bara 50 minuter kvar tills jag börjar, så det är dags att hoppa in i duschen!

Tittar ni på Glee?


2010-04-22 | Miley Cyrus - When I look at you

 

Jag tycker att den här låten är så himla vacker! Men är det bara jag som tycker att den skulle passa bättre för någon annan sångerska? Kanske Taylor Swift? Jag vet inte.. Jag tycker inte om Miley Cyrus röst. Fast jag gillar Party in the USA.

 

Vad tycker ni? Är Miley rätt för den här låten?


Sofie

Namn: Sofie
Blogg: http://soffif.blogg.se/




Middag



Igår var jag ute på middag med Christine, Keren, Katy och Emma. Vi gick ut för att fira Christine som fyllde 21 för lite mer än en vecka sedan. Om ni läst min blogg innan så läste ni säkert att jag ville åka upp till Taranaki och fira Christine där när det faktiskt var hennes födelsedag. Tyvärr blev det inte så. Så vi gick ut och åt igår istället.

Vi gick till en turkisk restaurang. Hur god mat som helst. Jag beställde in en Chicken Kokorech. Den bestod av kyckling i en ört- och tomatsås, med ris, sallad och hummus. Mums!

Det blev inga bilder på mig själv upplagda, för alla dem bilderna ligger på Christines kamera. Jag kanske laddar upp ett par vid ett senare tillfälle!

Vampire Girl


2010-04-19 | Sash ft. Stunt - Raindrops

 

Den här låten får mig alltid på partyhumör! Och videon är grymt het!


Retuschering




Nya Zeeland



Jag fick en del frågor om Nya Zeeland så jag tänkte att jag skulle göra ett inlägg där jag svarar på frågorna! Blir inte era frågor besvarade inom detta inlägg så tveka inte att fråga på. Jag gör gärna fler inlägg om Nya Zeeland!


Det är helt underbart! Jag älskar landet. Det är väldigt annorlunda mot vad jag är van vid, vilket alltid är bra. Då känns det som ett äventyr att bo här. Jag skulle rekommendera vem som helst att åka hit om de hade råd. Det är ganska dyrt. Kan kosta upp till 15 000 kr för en returbiljett. Så ska man åka hit så rekommenderar jag att man stannar en längre tid för att göra det värt pengarna. Jag bor i huvudstaden Wellington som även kallas The Windy City. Jag älskar Wellington, men vinden kan verkligen förstöra ens dag! Man kan glömma att fixa håret innan man går ut, för det kommer rufsas till så fort man tar ett steg utanför dörren.


När jag för första gången flög in över Nya Zeeland så var jag nästan gråtfärdig. Det var så fruktansvärt vackert! Höga berg, så mycket grönska. Så annorlunda. När jag hade landat så kände jag mig riktigt nervös. Jag skulle ju faktiskt bosätta mig här. (Kan tillägga att jag innan aldrig varit bortrest mer än några dagar). Jag ville utforska allt på en gång, men samtidigt visste jag att det viktigaste var att hitta ett jobb så att jag kunde försörja mig här.


Årstiderna är i princip motsatsen till Sverige.
Vår: September, Oktober, November
Sommar: December, Januari, Februari
Höst: Mars, April, Maj
Vinter: Juni, Juli, Augusti

Vi har haft många diskussioner om vad som är bäst, jul på vintern eller jul på sommaren. Jag väljer såklart vintern! Sommaren ligger ungefär på samma temperaturer som Sverige. Något varmare kanske. Vintrarna är betydligt varmare. Temperaturen brukar ligga runt 10 grader.




Peter Jackson

Producenten bakom Sagan om Ringen, King Kong, District 9 och The Lovely Bones.

Anna Paquin

Skådespelare, spelar Sookie i True Blood.

Flight of the Conchords (Bret McKenzie och Jemaine Clement)

Ståuppkomiker och killarna bakom den amerikanska komediserien Flight of the Conchords. Har ni inte sett dem så rekommenderar jag att ni kollar upp dem här.

Rachel Hunter
Supermodell

Rhys Darby
Skådespelare, spelar Murray i Flight of the Conchords och medverkade även i filmen The Boat that Rocked.

Phil Keoghan
Programledare för The Amazing Race.


Man gör inte så mycket annorlunda här mot vad man gör i Sverige. Shoppar, går på bio och umgås helt enkelt. När vi i Sverige tittar på fotboll och ishockey tittar Nya Zeeländarna på rugby och cricket. Nya Zeeländare dricker mycket alkohol och Marijuana är inte ovanligt. De hade även en laglig drog kallad "party pills" tills för ca 2 år sedan.


Folk är mycket trevligare i Nya Zeeland. Det kanske låter knäppt, men ärligt talat har jag inte träffat många otrevliga Nya Zeeländare. Alla pratar med alla. Det finns inte lika mycket fjortisar här. Folk verkar vara bättre uppfostrade helt enkelt! Nya Zeeland är billigare än Sverige, men man tjänar även mindre. Det finns inget som heter "helgtillägg" här. Man tjänar samma timlön på helger som vardagar. Skatten ligger på 20%.

Jordbävningar. De är inte alls ovanliga här. Flera hundra per år, små såklart, men vissa är större. Jag har känt av några stycken sedan jag flyttade hit. Naturen är annorlunda. Mycket berg och dalar. Likt Norge faktiskt.

Jag tror att jag avrundar här! Är det något ni vill veta mer om eller om ni har en helt annan fråga så tveka inte att kontakta mig!

Taylor Momsen


Kan man få ont i ryggen av att kramas?



Svaret är: Ja, det kan man.
I alla fall om man heter Sophie Sjösten och kramas på ett konstigt sätt. Haha. Hur hände detta nu då undrar ni?

Jo, Jeremy stod på en stol och jag bestämde mig för att det var dags att krama honom.
Jag sträcker mig upp och kramar honom. Samtidigt lutar jag huvudet bakåt och något knäpper till i ryggen. Så illa att jag knappt kan vrida på huvudet.

Jag hade hoppats att värken skulle försvinna över natten, men tyvärr så gjorde den inte det och jag har haft ont i ryggen hela dagen på jobbet idag. Gick hem en halvtimma tidigare än jag skulle för att gå och lägga mig i sängen och vila. Så nu ligger jag här!

Ska väl ta och trixa lite med Photoshop och lyssna på musik :)

2010-04-15 | David Guetta ft Kid Cudi - Memories


Pannkaksfrukost!



Vaknade upp idag och lagade pannkakor till frukost! Nu är jag fruktansvärt mätt. En halvtimme kvar tills jag ska börja jobba, så jag får nog ta och göra mig i ordning snart.

Det var skönt att vara ledig igår, men en dag räcker verkligen inte! Jag vill inte alls gå iväg till jobbet idag! Jag vill sitta hemma och leka med Photoshop och bara ta det lugnt. Men har man ett jobb så har man. Önskar bara att jag jobbade med något jag är intresserad av!

Jobbar från 10-19 idag så det blir nog inte mycket bloggande. Kanske blir det ett inlägg till idag.

Sketch


Mycket Photoshop på min lediga dag



Jag bestämde mig för att inte göra något ansträngade idag eftersom jag är ledig från jobbet. Ofta bestämmer jag mig för att städa eller göra något annat som kräver mycket energi, men idag har jag inte gjort något sådant! Jag sov till 10 och sedan satt jag i sängen och tittade på American Idol. Vid ett gick jag iväg och åt lunch med Jeremy. Kom tillbaka runt två. Sedan dess har jag suttit och pillat i Photoshop. Ca 3 timmar snart.

Jag har lärt mig några nya saker i Photoshop idag. Kul! Jag önskar att jag kunde lära mig mer manipulation! Det skulle vara grymt roligt. Men jag har lite svårt för sådant. Hur som helst så ska jag nog fortsätta med Photoshop ett tag till, tills Jeremy kommer hem och sedan umgås med honom!

Glöm inte att lägga till min blogg på Bloglovin!
Jag planerar att lägga upp en tutorial så småningom! :)

Sadness




2010-04-14 | Ke$ha - Your love is my drug


On the Street




Evening Breeze




Desert Princess




Middag ute med älsklingen!




Jag och Jeremy har köpt en bok som innehåller rabattkuponger till en massa olika ställen. Boken kostade 300 kr, men innehåller hundratals rabattkuponger som man kan använder ett år framöver. Man kan få rabatt på allt möjligt, men mest restauranger och caféer. Gloria Jean's har två kuponger i boken.

Vi använde en kupong ikväll när vi gick ut och åt middag. Vi åt på en restaurang som heter "The General Practitioner". En mycket dyr restaurang. Men med kupongen behövde vi bara betala halva priset. Det totala priset innan rabatt låg på 320 kr. Vi behövde alltså bara betala 160 kr tillsammans. 80 kr per person. Inte så illa för en fin restaurang!

China Blossom




Photoshop!


Vill göra en roadtrip till Opunake!



Christine är på semester hemma hos hennes familj i Opunake
. Den tionde April fyller hon 21 och jag skulle jättegärna vilja vara där och fira henne! Det tråkiga är att Opunake ligger 5 timmar härifrån!


Jag jobbar till 17:00 den dagen
Vi har ingen bil
Svindyrt att hyra bil


Jag kan byta skift med Chris och jobba till 15:00 istället
Vi kan ta bussen till Palmerston North och låna Jeremys mammas bil
Ta bilen därifrån till Opunake!

Det skulle kunna fungera
. Det enda vi behöver kontrollera är att vi kan låna bilen och att Chris vill byta skift med mig! Jag hoppas hoppas hoppas! Håll tummarna för mig!

Ledig på Långfredagen!



Jag hade räknat med att jobba hela påsken
, men det visade sig att vi har stängt imorgon på Långfredagen! Så jag kan sitta hemma och ta det lugnt! Sedan jobbar jag på Lördag. Ledig Söndag. Det blir inte så jobbigt!

Sitter just nu och lyssnar på Jason Derulos "In my head". Jeremy har laddat ner videon. Inte illa faktiskt. Kanske blir tvungen att skaffa hans album!

Nu är det dags att ringa hem till mamma i Sverige. Har inte ringt på ett tag.