Lätta poäng när man har tråkigt!


Vill än en gång påminna er alla om GratisBio! Jag tycker faktiskt att det är en riktigt rolig sida! Det handlar inte bara om att få poäng, man kan skriva i forum och chatta också.

Nu under påsken får man dubbla poäng på många saker, så passa på att bli medlem nu så kan ni få ihop poäng till ett presentkort hur fort som helst! Blir ni medlemmar genom mig får ni även 75 extra poäng! Inte illa va? Man behöver endast 200 poäng för ett presentkort på 50 kr. Och presentkortet kan ni använda i stort sett vart som helst!

Och tro mig, det fungerar. Har själv fått hem presentkort! Så registrera dig nu och använd mig som referens för att få 75 extra poäng. Vem vill inte shoppa gratis?

Så fruktansvärt mätt!



Har precis ätit middag. Jag lagade Kyckling Fettuccine. Riktigt gott, men också väldigt mäktigt. Det är en utav Jeremys favoriträtter och jag har inte lagat det på ett tag, så jag tyckte att det var dags!

Just nu sitter jag på storarumsgolvet och tittar runt lite på internet. Jeremy och Phil sitter och tittar på "Icarus". En film där Dolph Lundgren har huvudrollen. Herregud säger jag bara. Hans engelska är verkligen sjukt dålig! Filmen har bara fått 5.9 på IMDB, så jag tror inte att den är så värst bra.

Tror att jag ska hoppa in i duschen snart. Och det blir nog en någorlunda tidig kväll för mig. Har varit vaken sedan 6 imorse.

Minigolf @ Carlucciwood!

Igår mådde jag skit mestadelen av dagen på grund av mitt eget dåliga omdöme, så mycket av tiden spenderades i sängen. Men mitt på dagen hörde Max av sig och undrade om vi hade lust att gå och spela minigolf. Det tyckte jag lät som en bra idé. Jag behövde lite frisk luft.

Vi tog bussen till Brooklyn, och sedan skulle det ta 10 minuter att gå därifrån sa de. Det tog ca 40 minuter! Och när vi sedan skulle hem så var vi tvungna att gå igen, men vi bestämde oss för att gå vidare tills vi kom ut på andra sidan vid Island Bay! Vi gick i säkert 1,5 timme sammanlagt. Och efter det mådde jag mycket bättre!















Min och Christines utekväll!


Tyvärr så blev det inte så värst många bilder tagna.
Jag hade hoppats på att ta fler, men vi blev inte ute så länge. Vi gick inte ut förrän vid ett-tiden, och jag började ganska snabbt må dåligt. Drack lite för fort! Det blir lätt så när man inte har varit ute på evigheter!






Det blev alltså den sista klänningen jag provade som jag bestämde mig för att köpa!



Dags att köpa klänning!

Jag har inte köpt kläder på hur länge som helst och ikväll ska jag ut på några drinkar med Christine. Så jag kände att jag behövde köpa en ny klänning att ha på mig.

Jag gick in på Pagani och provade åtta klänningar. Jag köpte en utav dem. Nedan ser ni alla åtta! Vilken jag köpte får ni se när jag lägger upp bilder från kvällen!



Snooze-knappen är min bästa vän



Jag använder den varje morgon - och jag älskar den! Ibland ställer jag alarmet lite tidigare så att jag kan få snooza några gånger. Det är ju så skönt att få somna in igen på morgonen. Mycket skönare än på kvällen!

Idag skulle jag vakna klockan 8, men hon blev halv tio istället. Det gör ingenting eftersom det är lördag och jag är ledig, men man vill ju inte slösa bort dagen. Just nu är det 18 grader och solsken ute, så jag tar nog på mig en kjol eller en klänning idag. Man måste ju passa på. Det är ju ändå höst här nu. Dags att göra sig i ordning!

Lite mer lek!

Jag lekte lite mer med Photoshop. Har ingen aning om hur jag gjorde den här heller! Ibland är det roligt att bara leka loss och inte tänka på vad man gör. Man kan få ganska intressanta resultat!



Lite lek

Lekte lite i Photoshop och detta blev resultatet. Har ingen aning om hur jag gjorde det! Pillade med allt möjligt!


Off to work!



Dags att sticka iväg och jobba igen! Sista dagen innan helgen nu! Jippi!

Lugn tv-kväll



Efter jobbet har jag bara slappnat av och tittat på tv med Jeremy. Ätit en god middag och myst lite. Dagen på jobbet var helt okej. Det var en väldigt lugn dag där också. Normalt sett brukar caféet vara i stort sett fullsatt hela dagen på torsdagar, men idag var det inte alls många där. Skönt faktiskt. Då kunde man verkligen ta sig tid att träna på nya mjölkdesigner och så.

(Med mjölkdesigner menar jag det man "ritar" på toppen av kaffet. Gud vad svårt det är att förklara.)


Lek med kameran!













Jeremys nya kamera

Idag kom Jeremys nya kamera och vi har lekt lite med alla funktioner som finns på den. Jag är riktigt avundsjuk! Hade jag haft råd hade jag också köpt en. Den har en funktion som innebär att kameran tar en bild så fort någon ler. En annan där man kan ta panorama foton bara genom att dra kameran längs det man vill fota.

Här kommer några av fotona vi tog idag bara för att prova på.









2010-03-24 | Evermore - Can you hear me

 

Grymt bra låt av Nya Zeeländska bandet Evermore. Låten börjar ca 2 minuter in i videon.


Out of control!



Den senaste tiden har min statistik varit out of control!
Den hoppar upp och ner. Jag antar att det delvis beror på att jag vissa dagar inte har skrivit några inlägg. Men jag är nyfiken..



Ny kamera!



Eftersom Jeremys kamera inte gick att laga har han nu beställt en ny. Förhoppningsvis kommer den om några dagar så att vi kan börja ta bilder igen! Bloggen blir ju så oerhört trist utan bilder, eller hur?

Han har beställt en Sony TX-7. Tydligen ska det vara en riktigt bra kamera! Så jag hoppas att jag kan ta många bra bilder med den! (Om han låter mig låna den det vill säga).

Intressant början på dagen!

Dagen började inte speciellt bra. Alarmet ringde på mobilen - trodde jag. Det visade sig vara ett sms från chefen. Hon frågade vart jag var någonstans. Jag skulle ha börjat för tio minuter sedan! Jag får panik och slänger mig ur sängen. Sätter på mig arbetskläderna, sätter upp håret och sätter i linserna. Sedan springer jag iväg till jobbet. På vägen dit förbereder jag mig för en dålig dag och en rejäl utskällning. Jag kom sammanlagt 19 minuter för sent - men chefen blev inte ens arg!

Av någon anledning hade jag inte satt på alarmet. Jag förstår inte varför. För jag gör alltid det innan jag lägger mig. Men alla gör misstag ibland. Det kunde ha varit värre. Jag kunde ha bott längre ifrån jobbet. Och jag kunde ha tagit längre tid på mig att göra mig i ordning. Men det tog endast nio minuter för mig att göra mig i ordning och ta mig till jobbet. Normalt tar det mig ungefär en halvtimme.


Fullt upp!



Ni kan ju tänka er hur mycket tid man får över till att blogga när man har två jobb! Inte mycket! Jag skäms nästan över hur lite jag har bloggat på senaste tiden.

På Gloria Jean's rullar det på som vanligt. Chefen är fortfarande en bitch, men jobbet är fortfarande roande. Vad det gäller mitt nya jobb så jobbar jag fullt med mitt första projekt! Att redigera 15 glamour bilder! Det är inte så lätt som man kan tro. Jag har redigerat allihopa, men jag är fortfarande inte 100% nöjd med dem. Tur att jag har två dagar till på mig så att jag kan göra några sista ingrepp!

Helgen var lugn för min del. Igår mådde jag piss och låg i sängen nästan hela dagen. Vet inte vad det berodde på. Mår mycket bättre idag!

Det är nog dags för mig att slumra in nu, eftersom jag måste upp och jobba om ca 7 timmar!

(Eftersom vi fortfarande inte har någon kamera laddade jag upp en gammal bild på mig)


I'm a motherfucking birdplane


Jag fick jobbet!

Fotografen tyckte att mina fotoredigeringar var bra. Så nu jobbar jag åt honom. Har fått 15 bilder som jag ska göra Photoshop redigeringar på till nästa vecka. Det får jag ca 400 kr för. Inte illa för något man tycker om att göra!

Det kommer att ta upp mycket av min tid dock. Men vill man ha pengar så vill man. Jag är lite nervös fortfarande för jag vet inte om mina redigeringar på de här bilderna är i deras stil. Men jag hoppas att de fortsätter att ge mig jobb när jag är färdig med de här!

2010-03-15 | Dane Rumble - Cruel

 

Jag älskar den här snubben! Han heter Dane Rumble och är en Nya Zeeländsk artist! Jag hade kunnat sett honom live för ett par veckor sedan, men jag jag kom för sent. Synd. Hoppas att jag kan se honom någon gång i framtiden! Lyssna och njut.


Lolle

Har äntligen tagit tag i åtminstone en bild som en läsare har skickat in till mig.
Den kommer här!


Namn: Louise
Blogg: http://lollleee.blogg.se/




Fotoredigering


Söker jobb!



När man jobbar på ett café där man inte får speciellt mycket betalt så är det inte lätt spara ihop pengar för att åka hem till Sverige lite då och då. Därför söker jag just nu ett extra jobb! Alltså ett jobb att ha vid sidan om.

Jobbet som jag söker är ett fotoredigeringsjobb. Perfekt, eller hur? Det vore hur roligt som helst att få jobba med någonting jag verkligen är intresserad av. Jobbet är 5-10 timmar i veckan, så det hinner jag med även om jag jobbar kvar på Gloria Jean's.

Håll tummarna för mig!

American Idol


Dags för att titta på ännu ett avsnitt av American Idol!

Just nu tittar jag på avsnittet där de är i Hollywood. Ska bli spännande att se vilka som går vidare. Jag har några favoriter redan.

Min egen inne- och utelista!


Smoothies
Lockigt hår
Photoshop (såklart)
Sony Ericsson Xperia
Ellen DeGeneres


Glass
Rakt hår
Paint (såklart)
Apple iPhone
David Letterman


New York

Hade tråkigt, så jag gjorde ett litet kollage av saker som har att göra med New York. Blev inte alls nöjd, men det är ju synd att inte ladda upp det jag gör här på bloggen.



The Tournament



Såg precis denna filmen! Den var faktiskt rätt bra. Jag rekommenderar den till er som gillar action. Bra skådespelare som jag aldrig sett förut.

Every seven years a tournament takes place in an unsuspecting town where 30 of the world's deadliest killers battle to see who is best and for the ten million dollar cash prize. Returning champion Joshau Harlow (Ving Rhames) is back because he has been informed that one of this year's contestants is responsible for the death of his wife. Each contestant has a tracking marker surgically implanted inside them so that they (and the viewers) can track their opponents. A parkour style assassin (Sebastien Foucan from Casino Royale) cuts out his tracker and ditches it in a cup of coffee which is then drunk and swallowed by alcoholic Father Joseph Macavoy (Robert Carlyle). Chinese assassin Lai Lai Zen (Kelly Hu) realizes quickly that Joseph Macavoy is not a player and decides to keep him alive.

Ikväll flir det filmkväll hos Christine!



Christine och jag har diskuterat på jobbet att det skulle vara kul att starta upp en filmklubb. Bokklubb är ingen idé för jag kan inte ens ta mig igenom en bok. Men vi tycker båda om att se på film. Vi har frågat runt lite på jobbet om det är fler som är intresserade och Keren tyckte att det lät som en intressant grej. Jonna (chefen) har vi inte frågat och det tänker vi absolut inte göra. Det skulle förstöra allting. Tanken är att vi ska äta middag och se på en film och sedan diskutera filmen. Och vi varierar hos vem vi gör det.

Så ikväll åker jag hem till Christine i Lower Hutt efter jobbet. Tar nog en halvtimma med tåg. Jag har aldrig varit hemma hos henne förut, så det ska bli intressant att se hur hon bor. Och det ska bli intressant att se vad hon har valt för film!

5 saker ni kanske inte visste om mig




Jag har haft ballongfobi ända sedan jag var liten och var på barnkalas. Men det verkar som att min fobi bara blir värre med åren. Så fort jag ser en ballong så får jag rysningar i hela kroppen. Och ser jag ett barn leka med en ballong så gör det ont i hela mig.


Ända sedan vi började lära oss engelska i tredje klass har jag älskat språket. Jag såg alltid fram emot engelska lektionerna i skolan, och jag försöker alltid se på filmer och serier utan svensk undertext. Jag har sökt jobb som översättare och jag har även laddat upp undertexter till undertexter.se. Hör jag ett ord som jag inte vet vad det betyder så kollar jag upp det direkt.


Jag har alltid älskat gröna oliver, men hatar svarta. Jag brukar gå till affären för att köpa en burk och äta som godis. När jag äter grekisk sallad byter jag ut de svarta oliverna mot gröna.


Jag har haft problem med undervikt i hela mitt liv, och det värsta jag vet är när folk säger att jag är "patetisk som klagar". Har många gånger försökt få folk att förstå att undervikt också jag kan vara ett problem. Har alltid fått höra: "Men Gud, vad smal du är". De förstår inte att för en underviktig är det lika illa som att säga "Men Gud, vad fet du är" till en överviktig. Fick en gång kommentaren "Är du bara så där smal eller har du anorexia?" Då gick jag hem och grät. Jag är just nu 174 cm lång och väger 60 kg. Men för lite mer än ett år sedan vägde jag endast 53 kg. Har lagt på mig lite utav den feta maten i Nya Zeeland. Haha.


Jag älskar musik och jag kan faktiskt inte bestämma mig för vilken genre jag gillar bäst. Jag lyssnar på i stort sett allt. Självklart finns det mycket jag inte gillar. Men jag tycker om Pop, Rock, Hip Hop, Trance, Dance, Ballader, Country, Electronic Hardcore, House.. ja i stort sett allt!

En hälsosam morgon!



Imorse bestämde jag och Jeremy oss för att vi skulle vakna tidigt och gå iväg och simma lite.
Vi gick upp klockan sex och gav oss iväg mot simhallen. Vi såg soluppgången på vägen dit! (Jag är så arg att jag inte har någon kamera för tillfället! Jeremy fick just veta att kameran inte går att reparera så han måste köpa en ny!)

När vi kom dit så tänkte jag att jag inte alls skulle orka simma mycket. Jag har ju inte simmat på många år! Men när jag väl kom igång så gick det hur bra som helst! Simmade 34 längder - ca 1 kilometer! Inte illa tycker jag.

När jag kom hem så åt jag en hälsosam frukost. Gröt, banan och en "muesli bar". Kommer inte ihåg vad de heter på svenska. Jag tror att simning kan vara min grej faktiskt! Jag tror jag ska börja gå några gånger i veckan. Jag hinner ju faktiskt innan jobbet för oftast börjar jag inte förrän 10 på morgonen. Går jag upp klockan 6 så har jag god tid på mig!

Blue Friday



Här är som lovat resultatet av omslags-projektet!
Bandet som jag gjorde omslaget till heter som ni ser "Blue Friday". Vill ni höra de låtar som finns med på demon så kan ni klicka in er till Jonathan som är en utav medlemmarna i bandet. Han har nämligen lagt upp låtarna på sin blogg!

Vill tacka bandet för att de gav mig detta projekt! Riktigt roligt!

Upp till Palmerston North!



Ni far ursakta det engelska tangentbordet. Skriver fran Jeremys dator.

Nu i helgen aker jag upp till Palmerston North dar Jeremys foraldrar bor! Ger mig ivag pa en 2,5 timmars bussresa om 40 minuter. Jeremy ar redan dar. Han akte igar. Jag hade garna foljt med, men jag var tvungen att jobba mellan 14-21, sa det gick helt enkelt inte.

Omslagsprojektet ar fardigt och jag lagger upp resultatet sa snart jag kan! Men nu maste jag ge mig ivag sa att jag inte missar bussen!


Jag får rysningar!

Jag såg precis på den fjärde delfinalen av Melodifestivalen. Och gud så bra Anna Bergendahl var! Jag fick rysningar. Jag tycker visserligen att hon bräker för mycket när hon sjunger. Men om man inte tänker på det så var hennes framträdande underbart! Grymt bra låt!

 

Den låten och Timoteijs låt är mina favoriter än så länge. Jag lägger in även den :)

 


Plus och minus med mitt jobb



Ibland så är jag riktigt trött på mitt jobb.
Det finns så mycket som jag inte gillar med det, men ändå så vill jag stanna kvar. Så jag tänkte lista vad som är bra och dåligt med mitt jobb. Vi börjar med det positiva.

Plus
- Jag har många vänner på jobbet som jag trivs bra med
- Jag älskar att träffa många människor när jag jobbar
- Jag bor 5 minuter ifrån där jag jobbar
- Jag får gratis lunch
- Jag har lärt mig att göra kaffe

Och nu är det dags för det negativa.

Minus
- Vi får bara en halvtimmes rast på en 9-timmars dag
- Vi får bara en halvtimme plus 15 min när vi jobbar 10 timmar
- Jag tjänar dåligt - ca 75kr i timmen före skatt
- Vår manager är en bitch som inte har respekt för någon
- Vill jag ha ledigt en helg får jag bara jobba 4 dagar
- Jag måste jobba stängning nästan varje dag
- Jag jobbar hårdare än vår manager
- Chefen fuskar med lönen och betalar för lite
- Är jag sjuk EN dag måste jag ha en läkares underskrift
- Jag blir ofta skickad på lunch för tidigt och är inte hungrig

Ja, som ni ser så finns det ganska många minus. Jag skulle nog gärna vilja byta jobb. Men jag vet inte hur svårt det skulle vara, och jag vill inte riskera att bli utan jobb. För då måste jag lämna Nya Zeeland. Vi får se hur det blir med det. Nu måste jag snart tillbaka till jobbet. Skrev detta inlägget på min alltför tidiga rast. 1,5 timme efter att jag börjat. Nu ska jag tillbaka och jobba 5 timmar till. En ganska kort dag.

Jag lever fortfarande!

Jag har inte riktigt hunnit/orkat/tänkt på att uppdatera bloggen de senaste dagarna. För det första har jag mått dåligt några dagar. Vet egentligen inte varför, för jag blev aldrig sjuk. Hade bara huvudvärk, gick omkring och nös och mådde illa. Nu mår jag bättre!

Och den andra orsaken till att jag inte uppdaterat bloggen är att jag håller på med cd-omslags projektet. Det går ganska okej. Har skickat några exempel till grabbarna i bandet så att de kan bestämma om jag är inne på rätt spår eller om det är något helt annat de vill ha.

Den tredje orsaken är förstås jobbet.
Har inte sjukanmält mig en enda dag trots att jag mått dåligt. Har inte råd helt enkelt. Men det har inte varit så farligt. Det har varit ganska lugnt på jobbet de senaste dagarna.