God Jul och Gott Nytt År


Jag vet inte hur mycket jag kommer att blogga under kommande vecka. Troligen inte mycket alls eftersom jag kommer vara upptagen med julfirande och jobb.

Mitt schema ser ut så här:

Fredag 24/12: Palmerston North med Jeremy + familj
Lördag 25/12: Palmerston North med Jeremy + familj
Söndag 26/12: Wellington, Jobb
Måndag 27/12: Wellington, Jobb
Tisdag 28/12: Wellington, Jobb
Onsdag 29/12: New Plymouth med Jeremy + familj
Torsdag 30/12: New Plymouth med Jeremy + familj
Fredag 31/12: Wellington, Jobb

Så jag passar på att önska er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år, så ses vi 2011!

#12

Här kommer ännu en bild där jag använt Blending. Blev inte lika nöjd som med förra, men den duger för att ladda upp på bloggen i alla fall!



Tutorial - Blending

Efter mitt senaste inlägg fick jag en kommentar från en person som gärna vill veta hur man gör. Jag skulle kunna sätta mig och göra en tutorial själv, men jag tycker det är lika bra att jag länkar till den som jag följde. För den var faktiskt inte så svår.

Men tänk på att Blending kan ta en tid att lära sig. Som jag sa i förra inlägget så är jag inte speciellt bra på det. Men det är bara att fortsätta träna.

Tutorialen som jag följde är gjord av night-fateDeviantart. Och för att komma till nedladdningssidan klickar ni på bilden nedan.


Filen ni laddar ner är en zip-fil som ni sedan behöver extrahera för att kunna se filerna. Jag hoppas ni vet hur sådant går till. Annars är det bara att säga till så hjälper jag till med det också. Lycka till med era redigeringar!

Och kom ihåg att om ni använder en tutorial jag lagt upp på bloggen och vill visa ert resultat är det bara att länka mig i ett inlägg där bilden finns med och tala om det för mig så länkar jag er i ett inlägg på min blogg!


#11

Försökte mig på lite Blending. Det har aldrig varit min starka sida när det gäller fotoredigering, men jag tycker att jag lyckades ganska bra den här gången. Vad tycker ni?

Under bilden nedan har jag lagt upp alla originalbilderna jag använde, med länk till deras sida på Deviantart om ni vill använda dem.




Säg till om ni vill att jag lägger upp en Tutorial till hur man gör en sådan här bild!


Christmas Brushes

Hittade lite vinter och julpenslar till Photoshop som jag tänkte dela med mig av! Klicka på bilderna nedan för att komma till nedladdningssidorna.




Vet du inte hur man installerar penslar kan du följa min tutorial här.

#10

Posten var stängd, så jag kunde inte hämta ut mitt paket idag. Irriterande. Jaja, jag redigerade en bild istället. Resultatet ser ni nedan! Kommentera gärna!



Trött och glömsk

Jag har precis kommit hem från jobbet. Dagen gick ganska snabbt, men jag måste säga att jag var riktigt trött. Stod och gäspade en hel del. Tanken var att jag skulle hämta ut mitt paket från posten på vägen hem från jobbet, men tyvärr glömde jag att ta med mig lappen och fick därför gå hela vägen hem för att hämta den.

Nu ligger jag på sängen och skriver och det är faktiskt väldigt lockande att slumra en stund, men jag vet att om jag inte hämtar ut paketet nu så lär det inte bli av inom de närmsta dagarna. Så jag får helt enkelt ta mig i kragen och ge mig iväg. Sedan får vi se om jag är lika trött när jag kommer tillbaka. Är jag inte det försöker jag mig nog på lite redigering.

Såg precis att vädret i Wellington kommer vara fint under julhelgen.



Fast jag kommer inte befinna mig i Wellington. Jag åker iväg till Palmerston North och firar julafton och juldagen hos Jeremys föräldrar. På söndagen är jag dock tillbaka i Wellington, men då jobbar jag hela dagen så jag får inte njuta av den solen..

Nej, nu måste jag springa iväg och hämta paketet!

Inspirationsbrist

De senaste dagarna har jag redigerat säkert 10 bilder, men jag har inte blivit nöjd med en enda av dem så jag har inte laddat upp dem på bloggen. Jag tror jag har fått inspirationsbrist. Det händer ibland, och då spelar det ingen roll hur mycket jag redigerar. Det blir helt enkelt inte bra. Förhoppningsvis kommer inspirationen tillbaka snart.

Klockan är halv sju på morgonen och jag ska strax ge mig iväg till jobbet. Jag kom inte i säng förrän klockan var runt halv ett på natten och var sedan tvungen att vakna senast sex. Jag vaknade tjugo i sex istället så det blev ungefär 5 timmars sömn. Det räcker inte långt. Tur att jag bara jobbar till klockan två idag så jag kan få komma hem och ta en tupplur! Haha.

Efter jobbet ska jag springa förbi posten och hämta ett paket som kommer från mina föräldrar. Jag gissar på att det innehåller en massa saltlakrits. Gud vad jag saknar lakrits. Det ska bli gott att mumsa på under jul och nyår.

Hur som helst ska jag springa iväg nu och jag hoppas att dagen går fort! Kanske kommer inspirationen tillbaka efter min tupplur i eftermiddag!

Svensk musik

Idag har varit en sån där dag då jag är på riktigt dåligt humör. Det är synd eftersom det är min enda lediga dag. Men det blir helt enkelt så ibland. Det regnar och blåser ute, och inne finns inget att göra.

Jag sitter därför och gör en lista med svenska låtar till en arbetskompis. Än så länge har listan 128 låtar. Men jag försöker komma på fler! Jag har lyssnat på många gamla klassiker som man hade glömt bort. Såsom Jennie Löfgren, Infinite Mass och Melody Club.

Har ni några förslag så kommentera gärna med dem!
Härunder kommer en svensk låt jag gillar som jag hade glömt bort.


My precious!

Min telefon är på väg från England! Jippi! Den har nämligen varit på lagning efter att ha blivit vattenskadad. Den var inte billig att fixa. Det kostade ungefär 1250 kr. Inte kul alls att behöva slänga pengar på det när vattenskadan inte ens var mitt fel.

Vad som hände var att jag la telefonen på bordet bredvid sängen när jag gick och la mig. Och under natten så rasade en del av taket in, vilket innebar att vatten började droppa på telefonen som vattenfylldes. Snacka om otur. Tack och lov bor jag inte i den lägenheten längre. Kan inte fatta att jag stod ut med den lägenheten i nästan 2 år!

Ska bli skönt att få tillbaka telefonen. Just nu använder jag en mobil som man inte ens kan skicka sms eller ringa med. Så allt jag använder den till är att se vad klockan är och folk kan ringa och sms:a mig. Jättekul.. Har fått vara utan min mobil i många veckor nu! Trodde inte jag skulle klara mig så bra som jag gjort. Men snart är den här!



Mysteriet kring Jeremy

Jag pratade med mamma i telefon och vi pratade om att hon skulle flytta, så jag gick in på Google Maps för att kolla vart det är hon ska flytta. Och när jag var inne där bestämde jag mig för att titta om det fanns bilder på lägenheten där hon bor nu. Det fanns det, och när jag såg lägenheten blev jag lite förvånad. På balkongen står ingen annan än Jeremy! Eftersom vi bor i Nya Zeeland tyckte jag det var lite roligt. Och det är ju inte alla som finns med på Google Maps.

Jeremy tror inte att det är han, men jag är säker. Vad tror ni?



Hade en hel kväll planerad

Igår kväll var inte en av de bästa kvällarna kan man lugnt säga. Jag hade en hel del planer men tyvärr hade universum andra planer till mig.

Så här var kvällen tänkt att bli:
  • Komma hem från jobbet
  • Blogga
  • Åka iväg och spela Glow in the Dark minigolf
  • Komma tillbaka
  • Äta middag
  • Gå ut och ta några drinkar med arbetskamraterna
Och så här blev kvällen:
  • Kom hem från jobbet och kände mig lite illamående
  • Tog en tupplur
  • Kände mig fortfarande inte bra, men åkte iväg för att spela minigolf
  • Bad dem köra hem mig för att jag var svimfärdig
  • Gick och la mig och vilade
  • Åt ett par bitar pizza
  • Redigerade ett par bilder
  • La mig och sov
Så det blev inte alls som jag tänkt mig! Men det är väl så ibland antar jag. Nu har jag sovit många timmar och jag känner mig bättre, men fortfarande inte 100%. Vet inte vad det är för fel, men jag måste iväg och jobba 12-20 i alla fall. Håll tummarna för att jag känner mig bättre då!

#09




#08



Min favoritbild

Hittade den här bilden som är tagen på mig och Jeremy när vi var uppe vid Coromandel som ligger högt upp på den norra ön av Nya Zeeland. Platsen heter Cathedral Cove. Det var verkligen som ett paradis där. Och en snäll man ställde upp och tog ett foto på oss. Som jag sedan så klart redigerade! Det var lite folk som sprang runt omkring oss, så dem tog jag bort, haha.



Så vädret kan ändras!

Imorse skrev jag och beklagade mig över hur tråkigt vädret var ute. Jag kan meddela att jag faktiskt slapp regnet på vägen till jobbet! Och det var faktiskt inte så kallt eller blåsigt. Men grått och trist var det. Nu är klockan 17:42 och jag har precis kommit hem från jobbet. Promenaden hem var betydligt trevligare. Solen skiner och det är varmt. 19 grader för att vara mer exakt! Det tycker vi om!

Jag såg att det ska bli 22 grader ute imorgon, men mulet. Jag hatar när det är så. För visst, det är varmt och skönt, men man kan ju inte precis gå ut och sola eller bada. Jag slutar klockan 14:00 imorgon så jag hade gärna önskat mig lite sol. Men men.. vi får väl se, det kanske ändras!

Så här ser det ut ute nu! Klarblå himmel!



Utsikten är inte så vacker..

Det värsta som finns är att gå till jobbet i skitväder. Och det är precis vad jag måste göra idag. Utsikten från lägenheten ser ut som på bilden nedanför. Och inte är det nära till jobbet heller. Det är 1,6 kilometer dit.
Usch. Jag har börjat en ny vana som innebär att jag läser på vägen till jobbet. Men det fungerar ju inte om det regnar. Förhoppningsvis slipper jag regnet. Men det är väl att hoppas på för mycket.

Tydligen så är December i Wellington alltid ganska kall och regnig. Trots att det är motsvarigheten mot Juni i Sverige. Det är sjukt hur man ena dagen kan ligga på stranden och sola och bada, och nästa får man nästan ta på sig vinterjackan igen!

Hur som helst ska jag göra mig i ordning inför jobbet nu, även fast det tar emot..



The Amazing Race

Jag och Jeremy tittar på varje säsong av The Amazing Race. Alla andra i lägenheten suckar och säger att det är skit, men jag förstår inte hur de kan tycka det. Jag gillar serien mestadels för att jag älskar att resa. Och man får se massor utav andra länder och man kan få idér om vart man vill resa i framtiden. Jag skulle älska att vara med i The Amazing Race, men tyvärr tror jag att det skulle vara omöjligt för min del. Därför att:

  • Jag har extrem åksjuka. Vilket innebär att jag måste ta en åksjuketablett så fort jag ska resa längre än 1 timme eller 2. Och eftersom åksjuketabletter gör dig trött skulle det bli ganska svårt att skynda sig hit och dit.
  • Jag är riktigt höjdrädd. Så höjdrädd att jag knappt kan stå på en stege. Så allt sådant skulle vara för svårt för mig. Jag är även flygrädd..
  • Jag har inte körkort. Jag tvivlar på att de skulle låta en person köra hela tiden.
Ja, det är väl de främsta anledningarna till att jag inte skulle kunna delta. Det finns nog fler.

I säsongen vi tittar på nu finns en kille som heter Kevin. Han är mer känd som KevJumba på Youtube. Jag vet inte om ni har sett några utav hans videor. Jag prenumererade på hans videor tills Youtube raderade mitt konto för ett par år sedan. Long story short - jag laddade upp videor med innehåll som inte var mitt eget. Hur som helst så är han en ganska rolig kille. Kolla upp honom. Här nedan är han med sin pappa som han tävlade med. Hans pappa medverkar även i några av hans Youtube-videor.


Work from home - get $10000000..

Okej det kanske var lite överdrivet. Men ni vet vad det är jag skriver om va? Jag tror inte att jag är ensammen om att ha sett annonser där folk lovar att man kan tjäna tusentals kronor i månaden genom att jobba hemifrån. Allt man behöver göra är att betala 399 kr och sedan få instruktioner skickade och...bla!

Allt sånt där gör mig irriterad.
Mest för att jag vet att det faktiskt finns folk som går på det. Allt man gör är att förlora pengar.



Men det låter ju ganska lockande. "Välj dina egna arbetstider, få mer fritid, få mer pengar över till vad man vill spendera det på". Man kan nästan inte säga nej till det. Jag undrar vem det var som började med såna här grejer? Någon snubbe som satt och tänkte att han behövde mer pengar men inte orkade jobba. Så han började skicka skräpmail till folk och lovade att om de gav honom en viss summa pengar så skulle de kunna tjäna tusentals. Smart snubbe i så fall. Han är säkert rik. Och sitter säkert i fängelse.

Anledningen att jag skriver om detta är att vi fick en lapp i posten som handlade om att jobba hemifrån. Vi slängde den direkt.

Tänk om vi missade världens möjlighet att tjäna pengar? Haha.

Dags för schackrutor!

De senaste dagarna har jag känt för att baka en hel del. Jag har bakat något i stort sett varje dag. Bland annat scones, rulltårta och muffins. Alla lyckades. Jag brukar misslyckas med en helt del bakverk, så jag blir överlycklig varje gång det går bra!

Idag är det dags för schackrutor. Mums. Det var evigheter sedan jag åt såna. Jag har redan gjort i ordning degen och den ligger nu i kylskåpet en timma innan jag kan fortsätta. Det är så mycket roligare att baka nu när jag har ett ordentligt kök. I förra lägenheten vi bodde i var köket och vardagsrummet samma rum, och väldigt litet. Så man hade ingenstans att förbereda saker på. Så jag bakade i stort sett aldrig.

Nu har vi ett ordentligt stort kök med flera ytor man kan arbeta på.  Jippi! Så nu blir det baka av framöver. Någon som har några tips på recept jag borde prova på?



Ny bloggdesign, vad tycks?

Jag har suttit och pillat ett tag nu och ändrade min bloggdesign helt och hållet. Vad tycker ni, blev den bra? Jag ändrade så att jag kan lägga in bilder som är 600 pixlar breda istället för 500. 500 pixlar är ganska litet för en fotoblogg!

Lämna gärna kommentarer om vad som skulle kunna vara bättre och vad ni inte gillar alls. All kritik är välkommen! (Lämna gärna några snälla kommentarer också) Haha.



Visst blir det finare med större bilder?


#07



Regn och rusk och Armin van Buuren

Det regnar ute. Det är faktiskt ganska mysigt när man sitter inomhus i värmen och tittar ut genom fönstret. Och det blir ännu bättre om man sitter och lyssnar på Armin van Buuren på samma gång. Just nu är det låten nedan som spelas. Den är så fruktansvärt vacker!

 

Det värsta är att jag och Jeremy hade kunnat åka och se honom i Melbourne på nyårsafton. Vi hade redan köpt biljetterna och flygresan till Australien hade vi kunnat betala med Airpoints. Men sedan visade det sig att jag var tvungen att jobba.. Ibland hatar jag mitt jobb.



Windy Wellington, vad gör du med mitt hår?

Jag älskar Wellington. Det är en underbar stad. Men nackdelen med staden är att det är fruktansvärt blåsigt tre fjärdedelar av året. Ska man gå ut på fest här så är det inte ens idé att tänka på att styla håret.

Imorse när jag skulle till jobbet bestämde jag mig för att dit. Ibland tar jag bussen. Det är ju ändå 1,6 kilometer att gå. Jag skulle ha tagit bussen. Efter halva vägen börjar det blåsa fruktansvärt och dugga. Mitt hår blir frizzigt så fort det hör talas om vatten. Tänk vind och fukt så kan ni ju tänka er hur jag såg ut i huvudet när jag kom till jobbet!

Sedan att man är tvungen att gå runt i caféet och servera kunder samtidigt som man får konstiga blickar är inte så jätteroligt. Men jag överlevde. Härdanefter tar jag på mig någon sorts luvtröja som gömmer håret totalt.


Polaroid action

Hittade en Action som gör din bild till ett polaroidfoto! Du kan ladda ner effekten här.



Om du inte vet hur man använder actions så följ min guide här.

Gratis bloggdesigner?

Jag får ofta frågan om jag gör gratis bloggdesigner. Svaret är nej. Ibland undrar jag om folk vet hur lång tid det tar att göra en bloggdesign. Jag håller på att designa en just nu och jag är inne på dag fyra. Sammanlagt ungefär 8 timmar.

Jag blir lite irriterad på folk som bara vill ha saker gratis. Jag var inne på en sida där man säljer sina bloggdesigner och en tjej hade gjort en design som hon säljer för ungefär 300 kr. Designen är skitsnygg och jag tänkte att det är väl klart att folk skulle köpa den. Men så fort jag läste kommentarerna är allt som står "Alldeles för dyrt", "Snygg, hade köpt den om den var billigare", "Man kan få snyggare designer för ett billigare pris".

Om vi nu antar att hennes design tog ungefär lika lång tid att göra som min, låt oss säga 12 timmar sammanlagt. Kan ni räkna ut vad timlönen blir? 25 kr i timmen!

Jag säger inte att det är fel att ge bort gratis bloggdesigner, det är upp till var och en om man vill göra det. Men klaga inte på dem som vill ha lite pengar för all tid de lägger ner på att designa. Det krävs faktiskt en hel del kunskap. Vill ni inte betala så föreslår jag att ni lägger ner lite utav er egen tid och försöker lära er att designa själva. För gratis designer är inte lätta att komma över om man inte gör dem själv.