Att bara lyssna och förstå betyder mycket

Jag tänkte att jag skulle lägga upp en liten bit ur boken som jag läser, "Men are from Mars, women are from Venus". Vissa delar stämmer så bra in på mig att det nästan är läskigt. Här är en av de bitarna i boken som jag känner stämmer riktigt bra.

A woman often expresses her worries, disappointments, and frustrations. She may know that nothing more can be done to solve these problems, but to find relief she still needs to talk about them. She feels supported if the listener relates to her frustration and disappointment. She may, however, frustrate her male partner - unless he understands that she just needs to talk about it and then she will feel better. Men also become impatient when women talk about problems in great detail. A man mistakenly assumes that when a woman talks in great detail that all the details are necessary for him to find a solution to her problem. He struggles to find their relevance and becomes impatient. Again he doesn't realize that she is looking not for a solution from him but for his caring and understanding.

Det har hänt så många gånger att jag varit ledsen eller bara deprimerad över vissa saker, och han försöker alltid hitta en lösning på problemet istället för att lyssna och bara förstå. Det är inget jag håller emot honom för jag vet att vi är olika. Jag önskar bara att han vissa gånger kunde strunta i vad han skulle vilja göra och försöka förstå vad jag vill istället. Jag vill inte ha en lösning, ibland vill jag bara att han ska hålla om mig. Det kanske låter löjligt, men så är det.

Boken är riktigt bra. Jag kan rekommendera den!

Tourism and Hotel Management



Det är vad jag vill studera i framtiden.
Jag har vetat länge nu att turism är något som jag är riktigt intresserad av. Jag älskar att resa och se nya platser. Hotellreceptionist har jag velat jobba som länge, men aldrig fått chansen. Man måste ju ha rätt utbildning och det enda jag har är ju de tre turismkurser som jag tog på gymnasiet. Tyvärr räcker inte dem.

Det finns en utbildning här i Nya Zeeland som kallas för "Tourism and Hotel Management". Jag önskar att det fanns någonting liknande i Sverige. Folk har frågat mig varför jag inte stannar i Nya Zeeland och pluggar i några år, men jag kan helt enkelt inte göra det. Jag längtar hem alldeles för mycket. Jag vill plugga i Sverige, men jag har ingenting emot att plugga på engelska. Efter att ha bott i Nya Zeeland i snart 6 månader känner jag inte att jag har några som helst svårigheter med det engelska språket.

Det finns en turismutbildning i Göteborg, men för att kunna komma in på den så måste man ha pluggat nybörjarprogrammet först. Och det enda stället man kan göra det är i Umeå. Jovisst! Det låter ju lockande. Nä, jag får helt enkelt försöka hitta ett jobb och sedan med erfarenheten få ett bättre jobb. Min dröm är att driva ett eget hotell. Det lär nog förbli en dröm.

Äntligen trivs man i lägenheten!



Jag har ju skrivit förut att Mel har flyttat till Hamilton och att Jordan har flyttat in i hennes rum. Det är så mycket roligare att bo här nu. Jag kom ju inte överens med henne överhuvudtaget, men Jordan känns som en vän. Så nu trivs jag äntligen i lägenheten och känner inte att jag vill flytta ut.

Imorgon är jag ledig igen! Det känns skönt. Jag har varit hur pigg som helst idag med tanke på att jag sov 14 timmar sammanlagt om man lägger ihop min "tupplur" igår med hur mycket jag sov inatt. Så ikväll sitter jag nog uppe lite längre. Jag kommer nog sätta mig och brodera. Och kanske spela lite onlinepoker.

Imorgon så måste Jeremy plugga hela dagen så då får vi se vad jag hittar på. Jag tog hem grönsakssoppa från jobbet, så den kommer jag äta till lunch!

NU ÄR JAG HUNGRIG! Maten är nog snart färdig. Hehe.

Nu blir det svårt att sova ikväll..



Jag kom hem från jobbet ungefär 20 minuter över två idag och jag var hur trött som helst på grund av att jag bara sov ungefär 4-5 timmar natten innan. Så jag gick och la mig för att ta en liten tupplur. Vaknade upp efter en timme och insåg att jag inte mådde så bra, så jag bestämde mig för att ligga kvar ett tag till.. Jag gick upp klockan nio på kvällen.. haha.

Så sammanlagt så sov jag alltså ungefär 6,5 timme. Det är inte så bra.. Nu är jag inte ett dugg trött och kommer troligen inte kunna sova så speciellt mycket inatt. Det är tur att jag inte börjar förrän klockan 11 imorgon. Nu kan jag stanna uppe lite längre och sova lite mindre utan att det gör så mycket.

Jag funderar på om jag ska gå och titta lite på The Amazing Race. Just nu tittar jag och Jeremy på säsong 6. För två avsnitt sedan var de i Sverige! Det var ganska roligt att se. De var i Stockholm så klart. På IKEA. Haha. De fick välja mellan två uppgifter där. Antingen att räkna nallar, eller att bygga ihop ett skrivbord. De flesta började med att räkna för att de trodde att det skulle vara lättare, men att räkna 2300 nallar är inte det lättaste! Så de flesta bytte till att bygga skrivbordet istället. De var på IKEA i Kungens Kurva, så jag kände igen mig.

Först ska jag nog läsa lite i "Men are from Mars, Women are from Venus".

He sounds scottish, but he looks bloody indian!



Ikväll var jag och såg Danny Bhoy (en komiker från Skottland för er som inte vet det). Han var riktigt rolig. Det enda dåliga var att vi satt så långt bak att det ibland var svårt att höra vad han sa. De hade bara högtalare längst framme vid scenen, så det var inte direkt något surround ljud så att säga. Men jag hörde nog i alla fall ungefär 60-70% av vad han sa. Han skämtade om vinden i Wellington. Det tyckte jag var roligt! Haha. För det han sa var så sant. Det är ingen idé att köpa ett paraply här, för det lär gå sönder första gången man använder det. De enda som använder paraply här är turister. (Jag ser inte mig själv som turist längre, hehe)

Imorgon skulle jag egentligen ha jobbat 11-6, men jag bytte skift till 9-5. En timme extra, men det behöver jag om jag ska spara ihop till en resa. Det känns bra att man tjänar lite extra nu som Team Leader.

Just nu sitter jag och spelar lite online-poker på Pokerstars. De 100 kr som jag satte in för snart ett år sedan har räckt länge. Det har gått upp och ner. Ett tag var jag uppe i nästan 200 kr, men nu är jag nere i ungefär 100 kr igen.

Jaja, hur som helst så ska jag snart sova om jag ska orka upp imorgon. Sorgligt på en lördag kväll..


Jag blir kvar till i Augusti!



För er som inte vet det än så skulle jag egentligen ha åkt tillbaka hem till Sverige på Söndag.
Men för några dagar sedan bokade jag om biljetten till den 17:e Augusti. Det kändes bra och jobbigt på samma gång. Bra på grund av att jag älskar Nya Zeeland och trivs jättebra här. Och självklart för att Jeremy är här. Men det kändes jobbigt på grund av att jag saknar min familj och mina vänner.. Och SVERIGE. När jag var i Sverige tjatade jag hur mycket som helst om att jag ville därifrån. Men när man väl kommer därifrån inser man att man inte har det så illa där i alla fall.

Men hem kommer jag ju så småningom. Det är bättre att njuta av Nya Zeeland medans jag kan, för jag lär inte komma tillbaka på ett tag.

Vi håller på att planera en resa till innan jag åker hem. Det blir antingen till Samoa eller Singapore. Vi vet inte riktigt vilket än. Men jag har hört bra saker om båda länderna.

Vad skulle ni välja? Samoa eller Singapore?

Men are from Mars, Women are from Venus



Jag känner inte alls för att gå ut idag.
För det första är det jättekallt ute, typ 5 grader och för det andra så känner jag bara för att ta det lugnt. Kanske läsa i min bok eller brodera lite. Haha, ja ni läste rätt. Brodera. Jag köpte ett kit med allt material. Jag har blivit tant redan!

Boken jag läser just nu heter "Men are from Mars, Women are from Venus". Ni kanske har hört talas om den? Det är en bok som handlar om skillnaden mellan män och kvinnor som ska hjälpa oss att förstå varandra. Än så länge är den hur bra som helst! Det stämmer in så bra. Jag ska se till att Jeremy läser den efter att jag läst färdigt den. Han verkar faktiskt lite intresserad!

Jag kanske sorterar igenom Australien bilderna och laddar upp. Men det är väldigt många bilder så det kan ta ett bra tag. Sedan vet jag inte riktigt vart Jeremy har gjort av dem. De är inte kvar på kameran i alla fall.

Vi får se hur det blir.

Arkadspelande och Knowing



Idag så har jag i stort sett inte varit hemma i lägenheten någonting.
Jag och Jeremy gick ut för att köpa lite kläder som skulle hålla oss varma under vintern. Här kallar de det för Thermal Underwear eller något sådant. Det är typ långkalsonger och en tröja som man har under sin vanliga tröja. De stänger inne kroppsvärmen eller vad man nu säger. De fungerar faktiskt. Jag testade långkalsongerna och var ute och gick när det var 3 grader ute. Och jag frös inte! Så skönt.

Efter shoppandet gick jag och Jeremy till en arkad för att spela lite spel. Vi spelade bland annat Guitar Hero, Airhockey och Deal or No Deal. Jag har inte spelat Guitar Hero sedan jag åkte hemifrån. Det var roligt att få spela det igen. Jag har sagt åt killarna i lägenheten att de får se till att köpa Guitar Hero, men jag tror inte att de har någon lust. Haha.

De 10 dollar som vi satte in på arkadkortet tog slut ganska snabbt, så vi bestämde oss för att gå hem och beställa pizza. Jeremy har ett litet extrajobb vid sidan om som gör att han kan göra Mystery Shopping på Domino's Pizza. Så pizzan som vi åt idag var gratis!

Klockan 21.20 gick vi och såg filmen Knowing på bio. Jag har velat se den enda sedan jag såg trailern för den för flera månader sedan. Jag måste säga att den inte alls var så bra som jag trodde att den skulle vara. Men den var ändå ganska intressant. Jag ger den 3,5/5 i betyg.

Nu ska jag ta och gå och sova. Godnatt med er!

Skönt att äntligen få sova ut



Idag är jag ledig från jobbet och då passade jag på att sova ut. Gud så skönt det var.. ända tills jag fick huvudvärk, haha. Då var klockan strax innan tolv så då bestämde jag mig för att gå upp.

Igår kväll kom Jordan tillbaka efter att ha varit i Japan och Australien i ett halvår. Vi träffade honom när vi åkte till Sydney och då var han ganska lugn, men igår när han kom tillbaka så blev jag påmind om hur energisk och högljudd han är. Haha. Men han är rolig att vara omkring. Så nu har Mel flyttat ut och Jordan flyttat in! Nu är vi bara två tjejer och fyra killar. Vilket jag faktiskt föredrar om jag ska vara ärlig. Jag vet inte varför jag trivs mest med att umgås med killar. Kanske för att jag alltid umgicks med min bror och hans vänner när jag var yngre.

Idag har jag inga riktiga planer på vad jag ska göra. Till att börja med ska jag sitta här och uppdatera lite och lyssna på musik med hög volym. Sedan ska jag äta lunch - soppa från jobbet! Den är så god. Jag ringde upp chefen igår och frågade hur mycket extra jag var tvungen att betala om jag ville ha mer än vad man i vanliga fall får. Då sa han att jag inte behövde betala alls, utan bara ta så mycket jag ville. WEEE tänkte jag och fyllde två muggar istället för en. Haha. Han är riktigt snäll.

På lördag ska jag gå och se Danny Bhoy! Det ska bli kul. Ser fram emot det. Tyvärr så måste jag jobba mellan 11-7 den dagen.

Nu ska jag ta och sluta skriva, annars blir inlägget för långt!

Eurovision Song Contest



Jag blir alltid lika förvånad över vem som vinner Eurovision.
Oftast blir jag irriterad för att låten inte är bra överhuvudtaget, men i år så måste jag säga att jag inte hade något emot att Norge vann. Även om de inte var en av mina favoriter.

Jag kan inte fatta att Finland kom SIST! Haha. Jag hejade på Finland, Malta och Island. Island gick det ju bra för, men inte för de andra. Jaja. Grattis Norge i alla fall. Att Sverige inte fick mycket poäng var ju väntat.

Vad tyckte ni om Eurovision i år?

Jag är så trött just nu att jag säkert skulle kunna gå och lägga mig och sova, men klockan är bara tio i sex på kvällen. Jag sov bara ungefär 4,5 timme inatt och sedan har jag jobbat nio timmar. Idag hade Jonna en intervju med en ny tjej. Hon börjar redan imorgon. Hon heter Lenka tror jag och kommer från Tjeckien. Jag vet inte varför de bara anställer folk från andra länder, men det är ju kul.

Jag sitter just nu och lyssnar på Eurovision skivan. Jag skulle faktiskt kunna tänka mig att köpa den. Det var väldigt många bra låtar i år.

Nä nu ska jag gå och försöka laga Quiche!

Jaha, då var den helgen förstörd..



Hela den här veckan har jag gått till jobbet glad för jag har vetat att jag är ledig lördag och söndag.
Och idag jobbade jag bara mellan 10-16, vilket inte är mycket. Men när jag kom till jobbet idag så fick jag veta att Stacey är sjuk och att jag måste jobba imorgon mellan 8-17. FAN, rent ut sagt. Jonna frågade mig om jag kunde jobba och feg som jag är vågade jag inte säga nej. Efter att jag sagt ja så ångrade jag mig och försökte få Emma att jobba imorgon istället för mig. Hon gick med på det, men sedan fick vi syn på nästa veckas schema. Jobbar hon imorgon så jobbar hon typ 10 dagar i rad. Så det är bara för mig att jobba.

Jag avskyr att jobba på helgen, för då jobbar alla deltidsarbetare som man inte känner. Det enda positiva är att jag tjänar mer pengar.

Efter jobbet så var jag ganska deprimerad och hade inte lust att göra någonting, men sedan bestämde jag mig för att titta på Twilight. Jag har inte läst ut boken än, men jag kunde inte hålla mig. Ärligt talat så var filmen ganska så larvig. Jag hade hoppats på att den skulle vara bättre. Det var ett okej tidsfördriv i alla fall.

Nu ska jag gå och laga Pasta Bolognese, för Jeremy kommer hem från jobbet om 20 minuter.

Darren Styles och löshår



Just nu så sitter jag och lyssnar på Darren Styles. Det var länge sedan jag lyssnade på honom. Jag hade nästan glömt bort hur bra han är! Just nu spelas "Different Groove" som jag först inte alls gillade, eftersom det är en ganska udda låt. Men nu gillar jag den.

När jag var i Australien så köpte jag löshår. Har velat göra det hur länge som helst, men sedan tänkte jag att det kanske skulle se konstigt ut, och så är det så dyrt. Men jag köpte det där för ca 200 kr. Jag är supernöjd. Jag tänkte ladda upp en bild på mig med löshår, men jag hittar inte sladden till Jeremys kamera så att jag kan föra över bilderna till datorn.

Så småningom kommer Australien bilderna upp, så då kan ni se det på dem.

Nu är det inte långt kvar till jag ska gå och se Danny Bhoy. En komiker för er som inte vet det. Vi köpte biljetter för hur länge sedan som helst. Det ska bli kul.

Bilden har för övrigt ingen alls med inlägget att göra. Jag ville bara ladda upp en somrig bild nu när det är så kallt här..

Måste tidiga morgonar existera?

Jag avskyr verkligen att vakna så här tidigt på morgonen. Nu är klockan 20 över 7, men jag vaknade redan halv sju. Det är fruktansvärt. Jag är trött, frusen och allmänt irriterad. Men jobbar man halv åtta så gör man. Usch. Men det känns desto skönare att komma ifrån jobbet redan klockan två. Så det ser jag fram emot.

Efter jobbet tror jag att jag går hem och sover lite, för jag har bara sovit fem timmar inatt. Tanken var att jag och Jeremy skulle gå och handla mat för veckan i eftermiddag, men eftersom han har skola mellan halv tre och halv sju så fungerar inte det riktigt. Vi får se hur det blir med den saken.

Nehe, nu måste jag ta och springa iväg till jobbet, så att jag inte kommer för sent. Hoppas ni mår bra och att ni får sova längre än jag.

Vad föredrar ni? Att vakna tidigt och sluta tidigt eller att vakna senare och sluta sent?

Jodå, jag lever fortfarande!



Jag har inte skrivit i bloggen sedan jag kom hem från Australien av några enkla anledningar.

1. Jag har jobbat mycket och inte haft mycket tid över till annat.
2. Det är inte många som läser min blogg, så det börjar bli lite långtråkigt.
3. Jag får inga kommentarer (vilket hör ihop med anledning två)


Det skulle vara så mycket roligare att skriva i bloggen om man fick lite kommentarer från olika människor då och då. Sedan att min blogg kanske inte är den intressantaste, det förstår jag ju. Men ge mig förslag på vad ni tycker är roligt att läsa så försöker jag inrikta mig lite åt de förslagen. Så länge det inte är kläder och mode.

Idag var vi på en sorts provsmakningsmässa där de hade massor av olika stånd med mat och vin. Man betalade 100 kr för att komma in, och sedan fick man provsmaka hur mycker man ville. Tyvärr så dricker inte jag vin, så det blev bara mat för min del. Men det var ganska så skoj.

Jag har sökt ett översättarjobb. Engelska till Svenska. Får jag det så är det ett heltidsjobb och då blir jag tvungen att  välja mellan det eller jobbet jag har på Gloria Jean's. Jobbet som översättare ger mer pengar och det kan jag behålla när jag kommer tillbaka till Sverige. Vi får se hur det blir med den saken. Det är inte säkert att jag accepterar det även om jag får det. Det skulle vara ett jobb hemifrån, vilket är både bra och dåligt. Man måste ha självdisciplin, vilket jag kanske inte har alla gånger. Men jag hoppas kunna lära mig med tiden.