Bedövad - men jag kan vissla!



Idag så åkte jag och Jeremy till Jasons (hans brors) tandläkarklinik för att få fixa det som behövdes med våra tänder. Jag hade inget nytt hål, men tydligen så var ett av mina tidigare hål inte lagat så värst bra, så han fixade det åt mig. Jag fick två sprutor och just nu är jag bedövad i halva ansiktet i princip. Ända upp till hårfästet. Men jag kan vissla! Jag provade förut. Jag vet hur roligt alla hade åt mig efter jag hade varit hos tandläkaren när jag var yngre.

Tidigare så var vi inne i stan och åt Fish&Chips. Det var gott, men jag måste säga att det smakar bättre i Nya Zeeland. Troligen för att de använder en annan sorts fisk här.

Vi ska äta middag här om bara en liten stund, men jag tror att jag måste vänta lite för jag kan knappt röra tungan!

Alltid lika kul att gå till tandläkaren! Men nu slipper jag i alla fall göra det när jag kommer hem.

I'm in Australia baby!



Nu sitter jag här hemma hos Jeremys bror Jason i Ulladulla. En liten stad ungefär 3 timmar från Sydney. Vi sov på Aucklands flygplats igår, eller det var meningen att vi skulle sova där, men jag kunde inte somna så jag fick väl sammanlagt en timmes sömn. Klockan sex på morgonen flög vi till Australien.

Just nu är jag hur trött som helst. När vi kom hit så sov jag i ungefär två timmar. Så de senaste två dagarna har jag fått 3 timmars sömn. Jippi! Men nu ska jag alldeles strax gå och lägga mig. Lär nog sova riktigt länge imorgon. Finns inte så fruktansvärt mycket att göra här i vilket fall, så jag missar inget.

Jag längtar tills vi åker upp till Sydney på fredag!


Jag lyckades uppnå höjden av dumhet..



Igår kom jag hem från jobbet och hade mycket att göra eftersom jag och Jeremy ska flyga upp till Auckland ikväll för att senare flyga vidare till Australien. Jag var trött och utsliten efter en skitdag på jobbet och ville bara få allt gjort. Jag började med tvätten. Jag slängde in alla kläder inklusive arbetskläderna i tvättmaskinen och satte på. Sedan lagade vi mat och åt upp den innan tvättmaskinen var färdig. Jag gick in och slängde in allt i torktumlaren.

Sedan satte jag mig ner och tog det lugnt en liten stund. Jeremy kom in och frågade vart min mobiltelefon var eftersom hans har gått sönder, så han ville låna min. "Jag vet inte" svarade jag och började tänka efter.. Ligger den bredvid sängen? Nej.. Kanske i köket? Nej.. I min jackficka? Nej.. I byxfickan då kanske?.. Hmm.. vart är mina byxor?..

SHIT!! Byxorna tvättade jag ju! Säg inte att jag lämnade mobilen i byxfickan. Jag sprang in och öppnade torktumlaren och drog ut byxorna. Jag kände efter i fickorna, men den var inte där. Jag blev oerhört lättad! Men sedan kom Jeremy in och rotade runt bland resten av kläderna i torktumlaren. Tror ni inte att den låg där?

Fan också.. Nu har ingen av oss en telefon. Min telefon var ju som tur var skitbillig, men ändå. Det hade ju varit bra att ha en mobiltelefon i Sydney..

Igår var inte min dag helt enkelt.

You spin my head right round, when you go down

Jag är ett stort fan av Flo Ridas låt "Right Round" eller vad den nu heter, och jag kände att jag var tvungen att lägga upp den här så att ni kan få lyssna på den om ni inte redan hört den. Vad tycker ni? (Jag vet att min bror skulle hata den.)


Jaha, då var jag tillbaka efter nästan en vecka



Jag har inte skrivit några blogginlägg på fem dagar. Någon speciell anledning har jag väl inte heller. Jag har bara inte orkat.

Igår lämnade Jazz Gloria Jean's och vi gav henne en present. Det var ett halsband med en kaffekopp på, haha. Hon blev överlycklig. Efter det så gick vi och såg "The boat that rocked" på bio. Det var en bra film. Tanken var att jag skulle se den och sedan gå hem och laga mat så att maten var färdig när Jeremy kom hem från jobbet vid nio. Vi satte oss inne i biosalongen och filmen började klockan halv sju. Jag tänkte att filmen säkert var en och en halv timme lång så den skulle vara färdig vid åtta. Sedan skulle det ta ca 20 minuter för mig att gå hem och maten skulle vara färdig vid halv tio tiden. Jättebra, tänkte jag. En halvtimme kan han väl i alla fall vänta på maten.

När filmen var slut tog jag upp mobilen och jag trodde inte mina ögon. Klockan var nio! Det betydde att Jeremy skulle komma hem från jobbet och jag hade inte ens börjat med maten! Jag ringde honom direkt och bad om ursäkt och förklarade att jag inte trodde filmen skulle vara 2,5 timme lång! Han blev lite smågrinig, men vi bestämde oss för att gå och äta på KFC istället. Det var mumsigt!

Nu ska jag snart till jobbet och bli tränad till "Team Leader" som det bytt titeln "Supervisor" till.

Palmerston North - Here I come



Idag åker vi upp till Jeremys föräldrar för att fira lite påsk med dem.
Eller, fira och fira vet jag inte. Men umgås med dem lite grann i alla fall. Jag gick och la mig vid 2 inatt och var tvungen att vakna halv åtta, så det blev bara fem och en halv timmes sömn. Jag kommer nog inte vara så fruktansvärt pigg idag, men det gör inget. Vi ska inte göra något speciellt i alla fall.

Förhoppningsvis kan jag och Jeremy låna bilen och köra runt lite i stan. Jag skulle vilja se mer utav Palmerston North. Han har ju ändå bott där i typ halva sitt liv. Skulle vilja åka till New Plymouth (staden han är född i) någon gång också, men vi får se om det blir av.

Hur som helst så måste jag ge mig iväg nu. Hur har ni firat påsken?

En lugn dag efter en fartfylld kväll

Igår var jag på en födelsedagsfest hos Daniel Koenders. En vän till oss som fyllde 21. Vi kom dit vid åttatiden och det var inte så mycket folk där. Mestadels hans familj och några vänner. Men vi var många som kom, ungefär 10 personer tror jag, så då blev det lite mer liv i festen. Det fanns mycket att dricka och det blev väl en hel del under kvällen. Vi hade grymt roligt. Det var mycket dans, skratt och annat roligt. Vi hade till exempel ett iskrig. Haha. Dan hade en påse is som vi alla tyckte det var väldigt kul att leka med. Man var ganska blöt när kvällen var färdig.

Vi kom hem därifrån vid ungefär 2-tiden på natten. Tanken var att vi skulle ha gått ut på krogen efter hans fest, men vi var alla för trötta för det.

Idag har jag bara tagit det lugnt, vi gick och åt Dim Sum till lunch och vi ska alldeles strax äta middag. Det blir kyckling med ris idag. Imorgon åker vi iväg till Jeremys föräldrar för att äta lite mat och umgås.

De vill uppgradera mig på jobbet!



Idag på jobbet så kom Darko (chefen) fram till mig och frågade vad mina framtidsplaner var. Hur länge jag skulle stanna i Nya Zeeland och så. Jag sa att jag inte var säker och då berättade han att han ville att jag skulle bli en "supervisor", vilket på svenska tydligen översätts till "ledare". Det innebär att jag får öppna och stänga cafét, vara där ensammen, göra ordrar och att jag tjänar lite mera. Saken är den att jag endast skulle tjäna en dollar mer i timmen, vilket är ca 5 kr. Jag skulle sammanlagt bara tjäna ca 700 kr mer i månaden. Vilket inte är så där fruktansvärt mycket för det ansvar man får. Man får ju ansvaret över de andra arbetarna. Gör de något fel så får du skulden för att du skulle ha sett till att de gjorde det rätt.

Jag vet inte vad jag ska göra. Det skulle ju se bra på mitt CV om man säger så. Jag ska tänka på saken. Vad tycker ni? Skulle ni göra det?

Storstädning och bra musik



Vaknade klockan halv sju imorse och var hur trött som helst. Tänkte direkt att jag skulle sova några timmar när jag kom hem från jobbet. Men när jag kom hem vid tvåtiden så var jag inte trött längre. Därför började jag städa lägenheten. Jag fick lite hjälp av Derek och nu är lägenheten ren!

Just nu sitter jag och lyssnar på lite musik. Jag funderar på att dra ner några album. Till exempel James Morrisons nya. Vet inte om det är så mycket bra på den, men jag gillar låten han gjorde med Nelly Furtado. "Broken Strings" eller något sådant tror jag att den heter.

Jag gillar Kanye Wests nya låt "Paranoid" också. Eller, jag vet inte om den är speciellt ny. Men den spelas på radio här i alla fall. Har länkat till James Morrisons låt här under.

James Morrison - Broken Strings



Påsken - tillbaka till Rotorua?



Ni som har läst min blogg förut vet att jag var på en roadtrip tillsammans med min pojkvän. Vi åkte från Wellington till Auckland och stannade där emellan i Rotorua och Coromandel. Rotorua var staden som luktade som ruttna ägg blandat med lik eller något. Stanken beror på att de använder ett speciellt värmesystem som vi i Sverige tydligen kallar för bergvärme. Jag vet inte riktigt hur man ska förklara det.

Hur som helst så har Jeremys föräldrar frågat oss om vi vill spendera påsk med dem och åka iväg på en liten resa. Och vart vill de åka då? Jo, Rotorua såklart. De vet inte om att jag och Jeremy redan har varit där. Vi talade inte om för dem att vi åkte på den resan för de tyckte inte att vi hade råd med det eftersom Jeremy då inte hade mer än ett deltidsjobb. Men han ville ju visa mig runt i Nya Zeeland.

De ville inte bara åka till Rotorua, tack och lov. De ville åka förbi Napier och Taupo också. Taupo körde vi också igenom på vår roadtrip, men Napier har jag inte varit i ännu så det skulle kunna vara kul.

Jag åker gärna iväg över påsken. Det är så tråkigt att bara sitta hemma och glo. Jag är ju ändå ledig fredag, lördag och söndag, så varför inte passa på.

Vad ska ni hitta på i påsk?

Daylight Savings



Idag hade jag satt mitt alarm på tio och det var tänkt att jag skulle gå upp då, men jag var så trött när jag vaknade så jag ställde om det till halv elva. Då gick jag upp och gick och duschade, och sedan tänkte jag "Usch, jag skulle ha gått upp klockan tio i alla fall så hade jag inte behövt stressa lika mycket." Jag gick in och satte på datorn och sedan skulle jag kolla vad klockan var för att se hur lång tid jag hade kvar innan jag skulle börja jobba. Då står det att klockan är 9.56. "Va?" tänkte jag.. och det tog ett bra tag innan jag fattade.

Vi skulle alltså ställa tillbaka tiden en timme inatt, vilket jag totalt hade missat. Haha. Så nu är klockan tio över tio och jag har hur mycket tid som helst på mig innan jobbet! Vilken tur att jag sov den där extra halvtimmen.

Detta innebär alltså att vi ligger tio timmar framför Sverige istället för tolv som det var innan.

American Idol har nått nya nivåer

Jag satt precis och tittade på avsnitt 21 av nya American Idol. Topp 11 sjöng country. Först tänkte jag att det skulle bli ett skitprogram eftersom jag inte tycker om country och visst fanns det några som sjöng urtråkiga låtar. Men de flesta överraskade mig totalt! American Idol har aldrig varit så bra som det är i år! Herregud vilka talanger. Jag önskar att jag kunde länka till några videor, men av någon konstig anledning så har ingen lagt upp videor på youtube. Det tycker jag är väldigt konstigt, för de brukar alltid komma upp inom ett par dagar. På bilderna nedan ser ni i alla fall vilka mina favoriter är. Adam Lambert, Danny Gokey, Kris Allen och Matt Giraud. (Ja, jag är medveten om att det bara är killar, men jag har inte hört något stand-out performance av någon av tjejerna än.)



Somnade med kläderna på



Igår kväll var jag hur trött som helst.
Efter ett nästan timme långt samtal med min bror så bestämde jag mig för att det var dags att gå och lägga sig. Jag gick och borstade tänderna och tvättade bort sminket och var sedan redo, men problemet var att Jeremy satt och pratade med sin bror över Skype och webbkameran var på. Så han kunde alltså se mig, vilket betydde att jag inte kunde byta om. Så jag drog täcket över mig och hoppades på att han snart skulle vara klar med samtalet. Nästa gången jag var vid medvetande var klockan nio på morgonen. Haha. Jag somnade alltså med kläderna på.

Efter klockan nio så somnade jag om och vaknade inte förrän klockan 12. Usch. Är helt slut i kroppen nu bara för att jag sovit så länge.

Photoshop



Det är roligt att leka med Photoshop. Här är en bild som jag gjorde för några dagar sedan. Jag försöker lära mig nya saker hela tiden, men ibland är det svårt för det finns inte så jättemycket bra tutorials på nätet. Om ni har några tips på sidor jag kan kolla upp så kommentera gärna. Och jag vill gärna ha feedback på bilden.

Gossip Girl Madness



Jag såg på de två senaste Gossip Girl avsnitten idag. De som visats i USA alltså, så läs inte om ni inte vill veta vad som kommer att hända!

Blair är tillbaka med Nate vilket jag tycker är helt galet. Jag ser ingen kemi mellan dem. Jag vill fortfarande ha Jenny och Nate, men det lär väl aldrig hända. De var en bra kombination. Och så vill jag ju självklart ha Blair och Chuck tillsammans, även om jag har tröttnat på deras on and off förhållande. Jag tror att säsong två kommer att sluta med dem tillsammans. Jag känner för att titta på lite gamla avsnitt av Gossip Girl. Men Jeremy har stulit datorn där jag har min hårddisk så för tillfället använder jag hans laptop istället.

Vad tycker ni om säsong 2 av Gossip Girl?

Lite bra musik

Idag är jag ledig och då sitter jag och lyssnar på musik på hög volym. Så härligt. På senaste tiden har det varit samma låtar om och om igen. Jag har fastnat för några stycken. Så jag tänkte att jag skulle länka till några. (Varning till föräldrarna: Det är inte musik som ni tycker om.) Haha.

Kevin Rudolf feat. Lil Wayne - Let it Rock



Kevin Rudolf feat Rick Ross - Welcome to the world (Ingen video)



Katy Perry - Hot n Cold